Monica Bârlădeanu și-a readus la viață un văr aflat în comă, după ce i-a citit Psalmii: «La Psalmul 35 a deschis ochii»

image
În luna iulie, Monica Bârlădeanu a făcut un tur al mănăstirior din Vâlceafoto: Facebook

La 41 de ani, Monica Bârlădeanu și-a găsit alinarea în credință. Și-a căutat un duhovnic mult timp, iar acum nu își imaginează viața fără rugăciune și biserică. Actrița din serialul "Vlad" a povestit detalii incredibile din viața ei, dar și ce miracole i s-au întâmplat datorită credinței.

În urmă cu un an, chiar cu o zi înainte de Sf. Maria, din 15 august, actrița a intrat în Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală. Atunci, ea s-a rugat la moaștele Sfântului Nicolae ca să își găsească un duhovnic. Nu a apucat să iasă din biserică, căci a apărut un bărbat, nici tânăr, nici bătrân, îmbrăcat în cămașă albă, cu pantaloni negri, care a întrebat-o: ”Ce faceți?”, iar ea s-a trezit vorbind, cu toate că nu îl știa pe acest om. I-a explicat cum își căuta duhovnic, iar aici nu era decât un preot în vârstă, care citea acatiste și că ea voia să se spovedească și nu avea cui. Așa că intenționa să meargă în altă parte. Atunci, bărbatul din fața ei, care o oprise, i-a spus așa: ”Dacă așteptați puțin, mă duc să mă schimb și vă spovedesc!”. Monica Bârlădeanu a rămas mută, pur și simplu.

De ce a simțit nevoia să se spovedească

”Am început să plâng, nici nu ieșisem din biserică și...”, a declarat Monica Bârlădeanu la Pro TV, la emisiunea "Vorbește lumea", fericită că și-a găsit duhovnic. Ea a mai povestit cum a simțit nevoia de a se spovedi, lucru pe care nu îl mai făcuse de 20 de ani. ”Lucrurile pe care nu le ierți, sunt poveri pentru tine mai toată viața. Sunt lucruri care te apasă și în momentul în care conștiința e atât de încărcată și simți nevoia să o descarci. Eu, nemergând la biserică decât la ceremonii mondene, deși am 6 preoți în familie, iar la 18 ani aplicasem să îmi iau atestatul de profesoară de religie, așa de tare m-am îndepărtat de religie... Am simțit nevoia să mă spovedesc, lucru care mi se părea absolut înspăimântător, pentru că avusesem experiența cu vreo 20 de ani în urmă și dăduse cineva cu mine de pământ și era descurajant”, a mărturisit ea în emisiune.

image
Monica, excursie la Mănăstirea Cozia

Monica s-a rugat ca duhovnicul ei să fie potrivit. ”Și potrivit este! Blândețea lui și felul în care m-a ajutat să înțeleg și să iert...”, spune ea. Duhovnicul i-a schimbat viața și a echilibrat-o. Mai mulți colegi au remarcat că e mai frumoasă, dar ea le-a spus că fusese la împărtășit. ”Toată lumea aleargă la tot felul de hramuri, în tot felul de ritualuri, să ne curățăm. Stai să vezi ce te curăță spovedania, ca să nu mai spun de împărtășanie!”, a conchis ea. Monica mai spune că Sfânta Liturghie te schimbă la nivel celular și că atunci când faci un pas spre Dumnezeu, el face 10 spre tine și îți arată niște lucruri.

image
Monica Bârlădeanu consideră că rugăciunile l-au salvat pe vărul ei

Miracolul neștiut din viața Monicăi

”Verișorul meu a avut un accident de mașină, a fost transportat la București. Era în comă, în comă, în comă... Eu eram singura care puteam să merg la el, pentru că ai mei erau toți la Iași. Duhovnicul meu a spus «Te duci și îi citești Psalmi, o catismă pe zi (un capitol - n.r.)». Te duci la un om în comă, care nu are nevoie de mare lucru, nici nu știe că ești acolo. Și îi citesc. Veneam de multe ori de la filmări cu sclipici, cu tocuri și îi citeam. La terapie intensivă și dă-i cu cărticica. La Psalmul 35 a deschis ochii. Am înțepenit! Nu erau șanse să se întâmple asta. Mă uit la el, credeam că se uită prin mine, dar se uita chiar la mine”, s-a mai confesat Monica Bârlădeanu.

Citește și:

Cele mai puternice rugăciuni

De ce a luat calea bisericii actorul Silviu Biriș: «Pot deveni preot doar dacă mă călugăresc»

299011783 10228211450569350 3863063160789419997 n jpg
646x404 jpg
BeFunky collage (3) jpg
oana roman 2 webp
soferi opriti de politisti jpeg
Anne Heche FOTO Getty Images
1 gabi badalau si copiii jpg jpeg
jennifer lopez ben affleck jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (2) jpg
jennifer lopez ben affleck jpg
iuliana luciu jpg
sida spataru dan spataru png
Anne Heche FOTO Getty Images
Cera Mihailescu jpeg