Motivele pentru care Marcel Iureş a renunţat la o carieră la Hollywood: „Toată lumea se duce în America să facă bani!”
Marcel Iureș, îndrăgitul actor care a jucat în câteva filme de top la Hollywood, a renunţat din mai multe motive la o carieră în „Cetatea Filmului”. El a povestit într-un interviu despre cum a ajuns să joace cu staruri ca Brad Pitt şi Tom Cruise şi cine l-a ajutat să facă legăturile cu piaţa internaţională.
Marcel Iureş, actorul care împlineşte pe 2 august vârsta de 68 de ani, a jucat în filme de top la Hollywood şi apoi a renunţat. Motivele le-a povestit pentru „OK! Magazine”.
Marcel Iureș s-a speriat în avion și preferă să meargă cu trenul
„Am zburat mult, dar am păţit-o rău cu nişte turbulenţe când mă întorceam de la Los Angeles şi n-am vrut să mai urc în avion. Şi nici nu cred că am să mă mai urc vreodată. Le-am spus că nu mai zbor în America. Şi aici m-am dus la Londra de două ori cu trenul. E o expediţie superbă. Plus că ai o experienţă inedită, deşi previzibilă. Până la Nădlac, mergi cu 35 km/h, de la Nădlac la Budapesta, cu 90 – 100 km/h, de la Budapesta la Viena, cu 180 km/h, de la Viena la Stutgart, cu 230 km/h, iar din Franţa până la Londra mergi cu 320 km/h. Este formidabil”, a povestit Marcel Iureș pentru „OK! Magazine”.
Marcel Iureș a învățat engleza pe platourile de la Hollywood
Marcel Iureș a mai povestit și cum a luat contact cu cei de la Hollywood. „Jeremy Conway, agent britanic de talente, a venit şi m-a văzut la Bucureşti în «Richard al III lea» la Teatrul Odeon. Cel care l-a adus pe Jeremy a fost Ion Caramitru, ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic. După spectacol, Jeremy m-a întrebat: «Nu vrei să joci în industria asta decadentă vestică de filme, la Hollywood?». «Bine, dar nu ştiu engleza…» «Nu contează». Şi cam aşa a şi fost. În fine, am învăţat pe parcurs engleza de la şofer, de la machieuze, de la asistenţi de platou. Îmi şi place foarte mult această limbă. Deşi româna e a doua ca melodicitate după ea. Am avut o discuţie cu Ian McKellen şi Allan Rickman, care m-au văzut în «Richard al III-lea», când am făcut un turneu în Marea Britanie. Ei au fost şi patronii Fundaţiei ACT. Mi-au spus «Am stat şi am ascultat, nu am înţeles foarte bine cuvintele, dar limba e a doua din lume ca frumuseţe şi potriveală pentru teatru». Wow, mai bem şi un whiscky pe chestia asta”. Dar nu ne-am îmbătat prea tare, pentru că aveam eu a doua zi spectacol”, a povestit Marcel Iureş.
Marcel Iureș: «În SUA, norocul meu a fost că nu eram puști»
Întrebat dacă mai avea de făcut şi alte lucruri, iată ce a spus Marcel Iureș. „Sigur mai erau de făcut. Nu a fost doar avionul. Mă întrebaţi de ce n-am rămas acolo să fac milioane de dolari. Pentru că toată lumea se duce în America să facă bani. Dar acest «să fac bani» are acolo un preţ. Înseamnă să te muţi acolo. Şi să-ţi treacă prin faţa ochilor zeci, sute de oameni pe zi, interviuri peste interviuri, ceea ce e în «job description» (fișa postului – n.r.). Dar eu aveam treaba și în România. Nu mă puteam muta în America. Teatrul ACT exista, aveam o familie, am în continuare o familie minunată. Am de dat aici. Nu puteam să încui şi să plec. Ca să ce, să mă întorc peste 10-15 ani?! Cam cum adică? Să mă fi întors cu o valiză de bani şi ce? Erau toate moarte aici. Nu mai jucam ce am jucat, Teatrul ACT nu mai exista, probabil că fiul meu nu mai arăta cum arată acum. Familia mea era o amintire. Norocul meu a fost că nu eram un puşti de care să se ia o iluzie. Şi e bine aşa cum au decurs lucrurile”, a spus actorul Marcel Iureș pentru „OK! Magazine”.
Citește și:
Marcel Iureş: "Fiul meu nu are nici o treabă cu actoria"
Ce copilărie grea a avut Marcel Iureș! ”Eram foarte săraci. Am trăit și în subsoluri”