Motivele pentru care verdictul în cazul morții suspecte a lui Gyuri Pascu s-ar putea amâna


    Mai avem de așteptat până la aflarea verdictului în cazul morții suspecte a lui Gyuri PAscuFoto: Mediafax
Mai avem de așteptat până la aflarea verdictului în cazul morții suspecte a lui Gyuri PAscuFoto: Mediafax

Cazul „Gyuri Pascu – moarte suspectă” părea că va fi dus până la bun sfârșit, dar din ultimele informații verdictul s-ar putea amâna din motive financiare. În ciuda faptului că procurorii și anchetatorii și-au încheiat analizele și au strâns suficiente probe, cazul nu poate fi finalizat.

Jurnaliștii de la Ziarul Ring au cercetat în exclusivitate cazul morții lui Gyuri Pascu, iar după ce au luat interviu persoanelor avizate în acest caz, au ajuns la concluzia că problemele birocratice sunt cele care pun piedici în aflarea verdictului.

„Nu mai avem ce să spunem. Nu mai e nimic nou. Noi ne-am făcut treaba. Am strâns toate problele care trebuiau strânse, am audiat toţi martorii care trebuiau audiaţi. Doar dacă procurorul vrea să mai verifice ceva înainte de rezoluţia ce urmează a fi dată!...”, a declarat unul dintre anchetatori, potrivit sursei citate. se pare că procurorul de caz și-a luat concediu, astfel că nu se știe exact când se va finaliza ancheta. Iată și care sunt motivele pentru care încă nu se poate afla verdictul:

Raportul medico-legal se eliberează doar după achitarea costurilor

Cu toate că anchetatorii susțin că și-au finalizat sarcinile în cazul morții suspecte a lui Gyuri Pascu și deși se știe rezultatul expertizelor medico-legale, procurorul nu poate trage concluziile finale până nu sunt achitate toate costurile. „Raportul mai trebuie şi plătit, dar asta este altă poveste. Evident că el ar putea să întârzie dacă nu v-a fi plătit. Pentru că, odată finalizat, el nu se eliberează până ce nu sunt achitate costurile. Este posibil  ca el să nu poată fi plătit anul ăsta dacă nu sunt bani. Este o problemă care ţine de financiar”, a fost explicația unuia dintre anchetatori.

Costurile se ridică undeva la 2.000 de lei

Potrivit informațiilor oferite de INML, aceste costuri nu sunt nici ridicate, dar nici neglijabile li trebuie achitate. „La câteva milioane bune de lei vechi se poate ridica valoarea acestui raport. Depinde ce a solicitat procurorul de caz. Pentru autopsie şi tot ce s-a prelevat pentru diverse expertize, costurile pot ajunge la 5-6-7 milioane. Iar, dacă s-au luat şi multe probe pentru analize toxicologice şi histologice, costurile pot trece de 15-20 de milioane de lei vechi”.

Cazul se poate prelungii până la șase luni, "din lipsa celerității"

Nici durata de întârziere a raportului cu analizele medico-legale nu este prea îmbucurătoare. „Dacă nu s-a solicitat ca, în cazul Gyuri Pascu, analizele să fie făcute cu celeritate, în loc să dureze în jur de o lună, pot dura şi jumătate de an. Şi asta pentru că, dacă nu s-a cerut să se rezolve cu celeritate, dosarul stă la rând, întrucât ar putea apărea alte priorităţi”.

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
culori brazi 2022
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
caine covid carantina china foto twitter jpg
infidelitate 0 jpeg
Anamaria Prodan
concediul de odihnă
Jose Maria Gimenez Fernando Muslera Sebastian Sofa Edinson Cavani Daniel Ghana Uruguay Foto EPA EFE jpg
Xhaka Captură Youtube png
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg
mihaela radulescu jpg
3 andreea raicu 1 1280x720 jpg jpeg