Motivul aberant pentru care vor să ne scumpească mâncarea

Ultima actualizare:

    Marile magazine sunt mereu aglomerate
Marile magazine sunt mereu aglomerate

Aruncăm multă mâncare!Asta este concluzia la care a ajuns ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a venit și cu o propunere care să ne taie elanul de la cumpărături. Să ne scumpească alimentele.

Demnitarul este de părere că românii nu apreciază alimentele la adevărata lor valoare, de aceea cumpără prea multă mâncare, apoi o aruncă.

„S-au obişnuit să umple frigiderul şi apoi constată că o mare parte din produse au depăşit termenul. Recunosc că mi s-a întâmplat şi mie. Aşa cum se spunea că singura soluţie de a reduce consumul de benzină şi de combustibili fosili este să crească preţul, probabil că la asta se va ajunge şi pe piaţa agro-alimentară. Când vei da pe un kilogram de carne preţul corect, în mod cert vei gestiona acest produs cu mult mai mare atenţie”, a spus ministrul.

Aruncăm 2,5 milioane de tone de alimente

Potrivit statisticilor, în România, se aruncă an de an 2,5 milioane de tone de mâncare. Asta în condiţiile în care 30% din populaţia ţării trăieşte în sărăcie.

Comercianţii şi producători nu sunt de acord cu măsura drastică a lui Irimescu și au o altă soluţie pentru a reduce risipa: alimentele ar trebui ambalate în cantităţi mai mici, iar cele care se apropie de expirate să fie donate.

Potrivit digi 24, parlamentarii ar putea vota săptămâna viitoare o lege care le permite marilor magazine să doneze alimentele, în loc să fie aruncate la groapa de gunoi. De asemenea produsele expirate ar putea fi transformate în biogaz şi energie electrică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net