Nae Lăzărescu a murit în mizerie. A avut cinci neveste și un copil care a pierit la 5 luni

Ultima actualizare:

    Puțini români știu că actorul Nae Lărărescu a trăit în sărăcie în ultimii ani de viață. Locuia într-un apartament oarecare, dintr-un salariu de 2.000 de leiFOTO: cinemagia.ro
Puțini români știu că actorul Nae Lărărescu a trăit în sărăcie în ultimii ani de viață. Locuia într-un apartament oarecare, dintr-un salariu de 2.000 de leiFOTO: cinemagia.ro

Nu a fost vreun Făt-Frumos, dar l-au iubit femeile și publicul pentru care a jucat 50 de ani. A murit acum cinci ani, pe 19 decembrie 2013, la vârsta de 72 de ani. A murit în sărăcie, într-un apartament oarecare, din cartierul Titan.

Încă un Revelion fără Nae Lăzărescu. A debutat în 1963 și ne-a înveselit timp de 50 de ani. A murit acum cinci ani, în mare sărăcie, pe 19 decembrie 2013, la vârsta de 72 de ani.

Puțini români știu că actorul Nae Lărărescu a trăit în sărăcie în ultimii ani de viață. Locuia într-un apartament oarecare, într-un bloc banal, din cartierul bucureștean Titan, dintr-un salariu de 2.000 de lei. Locuia cu cea de-a cincea nevastă a sa, „o moldoveancă“ mai tânără cu 27 de ani, alături de care artistul şi-a petrecut ultimul sfert de veac. A murit de ciroză pentru că era ”unul dintre olimpicii alcoolicilor din România”.

Comediantul a povestit în puținele interviuri acordate de-a lungul vieții că nu l-au interesat bogățiile, banii și că a risipit ce a câștigat pe femeile din viața lui.

”Am avut cinci neveste. Am ţinut la toate şi sunt ale dracului de multe! Eu fiind un om sărac, cu lefuri de mizerie. Moldoveanca însă m-a potolit“, povestea Lăzărescu, într-un interviu din 2011, publicat pe site-ul Teatrului „Constantin Tănase“.

Actorul nu a avut copii şi aceasta a fost unul dintre marile regrete ale vieţii sale ”Cu a doua nevastă am avut un băiat, care a murit la cinci luni. Și când el era pe masă, mort, eu aveam spectacol. Cred că m-a întărit Dumnezeu, nu știu ce sa zic! Fetele de la balet plângeau, săracele, în culise și eu nu aveam nimic. Știți cum se spune: «Nu-i da, Doamne, omului cât poate să ducă!». Publicul nu este interesat de viata ta, ce faci tu acasă, pe el îl interesează să vadă piesa, să se destindă, să vadă actorii, nu problemele noastre de acasa!”, marturisea, Nae Lăzărescu, într-un interviu acordat Revistei Vip în 2009.

”Am trecut prin patru divorțuri. Toți nervii pe care i-am avut mi i-am vărsat atunci. Și toate au fost divorțuri americane, adică îmi luam un schimb de haine și plecam din casă. Când eram cu a doua nevastă, am coborât până la colț să iau pâine și m-am întors peste o lună și jumătate. A îndurat și ea, săraca, zece ani, cât să mai indure. Credeti că ele de bine au plecat?! Și le-am iubit pe toate, dar am mai și căzut în freză după câteva!”

Cine a fost Nae Lăzărescu

Alături de Vasile Muraru, partenerul său de scenă, Nae Lăzărescu a scris istoria teatrului de revistă jucând în sute de spectacole. Cei doi au debutat pe această scenă în 1982, presa vremii titrând „Un nou cuplu la Tănase“.

Unul dintre rolurile memorabile ale lui Nae Lăzărescu la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ a fost în „Omul care a văzut moartea“.

A copilărit pe lângă Şoseaua Giurgiului din Bucureşti, în Ferentari, într-un cartier de oameni amărâţi, muncitori. „ Am prins toate nenorocirile posibile. Ţin minte perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Am prins seceta din 1946, zăpezile din 1953, două cutremure majore... Nu suport mămăliga. La şcoală, mămăliga era pe cartelă“, povestea actorul.

A fost pasionat de mic de teatru. ”Eu am fost la înmormântarea lui Constantin Tănase (n.r. – august 1945). Nu îl ştiam. Eram în cârcă la tata. Lumea râdea în loc să plângă, nu îl vedeau mort! Era de fapt ultimul spectacol al lui Tănase“, mărturisea Nae Lăzărescu.

Când era student la Academia de Studii Economice, juca într-un grup de teatru satiric, cu care participa la festivaluri de amatori, apoi a lucrat trei ani la „Rapsodia Română“, la secţia de estradă.

Nae Lăzărescu recunoştea că a făcut ”multe găinării“ la viaţa sa. ”Am fost unul dintre olimpicii alcoolicilor din România. După ce a murit prietenul meu Aurelian Andreescu, m-am lăsat”, povestea actorul în interviul din 2011, pulicat pe site-ul Teatrului „Constantin Tănase“.

Pe lângă sutele de spectacole de revistă, Nae Lăzărescu a jucat şi în filme.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net