Nea Beni face joi 81 de ani. “S-a spus despre mine că mi-am ucis soţia cu toporul”

simeon stalpnicul png
Benone Sinulescu şi soţia sa, Elenafoto: arhivă personală

Nea Beni împlineşte joi 81 de ani. Solistul de folclor cu zâmbet molipsitor, cu voie bună, talent şi milioane de fani, îşi trăieşte liniştit bătrâneţea în căsuţa din comuna Bârzava, judeţul Arad, dar să nu credeţi că e lipit de pat. Benone Sinulescu este ca argintul viu şi onorează spectacole pe bandă rulantă.

Pe cât de iubit a fost, pe atât şi de bârfit. Însă, vorba aceea, “nu se vorbeşte despre tine, nu exişti”. În Epoca de Aur, pe seama lui nea Beni au circulat o grămadă de legende, pe care artistul le-a tot demontat de-a lungul anilor, ori de câte ori i s-a dat ocazia. Îndrăgitul interpret de muzică populară a fost ținta unor povești pe cât de șocante, pe atât de greu de explicat. Se propagau cu ușurință și erau pe buzele tuturor românilor.

”Oamenii au o imaginație bolnavă. Nici azi nu știu cine a scornit toate acestea... S-a spus despre mine că mi-am omorât soția cu toporul, că am doar un plămân sau că am făcut pușcărie. Veneau la mine la spectacole și ziceau «cămașa aceasta o am de la tine, de când am făcut pușcărie. Tu dormeai în patul de jos, iar eu în cel de deasupra». Spuneau asta de față cu mulți oameni. Poate unii chiar au crezut! Alții afirmau că mă cunosc din armată, ori eu nici nu am făcut armata!”, a povestit Benone Sinulescu pentru Click!

simeon stalpnicul png
Ce bărbat chipeş era nea Beni în tinereţe!foto: arhivă personală

Benone Sinulescu: «M-am însurat cu Leni că era băţoasă, s-a ţinut tare»

Benone Sinulescu a avut o grămadă de admiratoare, însă cea care l-a cucerit definitiv a fost actuala lui soţie, care îi este aături de 4 decenii: ”Este vorba despre Elena, absolventă de Chimie Alimentară. Leni mi s-a părut o ardeleancă mai... băţoasă, s-a ţinut tare. Un an de zile am încins telefoanele cu vorbuliţe multe şi de toate genurile, dar şi cu oprelişti”, îşi aminteşte rapsodul de începutul  poveştii de iubire cu soţia sa. ”Pe Leni am cunoscut-o prin intermediul regretatei Ileana Sărăroiu, care a invitat-o la masă, după un spectacol. Ne-am înţeles bine, încă de la început. Ne iubim şi acum, după 38 de ani. Soţia este cel mai bun critic al meu. Câteodată ne mai şi contrazicem. Ea s-a ferit totdeauna să iasă în faţă, nu i-a plăcut să iasă în evidenţă. Nu avem copii, ea a pierdut câteva sarcini”, ne-a vorbit solistul despre soţia sa.

simeon stalpnicul png
Nea Beni, fotografiat anul trecut, la Buzăufoto: Florin Ghioca

Benone Sinulescu a împlinit 81 de ani

Benone s-a născut pe 24 mai 1937, în Siriu (judeţul Buzău). În adolescenţă a cântat în corul bisericii, la Denii şi la Prohod. La 12 ani ştia pe de rost piesele Mariei Lătăreţu şi ale Ioanei Radu. În 1956, a înregistrat prima piesă, ”La Lenuţa sub cerdac”. Se poate lăuda cu aproape 30 de albume şi turnee internaţionale. Fanii îi aduc la spectacole curci, găini, borcane cu dulceaţă sau vin.

meghan markle harry regina jpeg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
meghan markle harry regina jpeg
iulia albu
Nord Stream FOTO Shutterstock jpg
Coreea de Nord FOTO Shutterstock
image
image
image
image
BeFunky collage (12) jpg
Adda
cub nicoleta luciu animat gif
simona gherghe
Adelina Pestrițu
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf