Nelu Bălășoiu, solistul mort de coronavirus, era rudă cu Mirel Rădoi. Povestea neștiută despre cei doi

Ultima actualizare:
Nelu Bălășoiu și Maria Cornescu, în tinerețe
Nelu Bălășoiu și Maria Cornescu, în tinerețe

Nu doar iubitorii muzicii populare sunt în doliu după decesul cunoscutului interpret Nelu Bălășoiu, răpus de coronavirus marți, 21 aprilie. Și selecționerul naționalei de fotbal a României, Mirel Rădoi, este în lacrimi, deoarece era o rudă foarte apropiată de artist.

Mirel Rădoi, care a împlinit chiar acum o lună vârsta de 39 de ani, era nepotul, dar și finul lui Nelu Bălășoiu, cântărețul de muzică populară decedat de coronavirus la vârsta de 71 de ani. Sora artistului era bunica fostului international român și de aceea, în 1981, a acceptat cu mare bucurie să-i fie naș, alături de soția lui de atunci, Maria Cornescu, care îi era și parteneră de scenă.

Prenumele lui Mirel Rădoi a fost dat de Nelu Bălășoiu, solistul mort de coronavirus, după numele fiicei lui, Mirela

De altfel, prenumele de Mirel a fost ales chiar de ei, după numele fiicei lor, Mirela. Născută în luna iunie 1974, aceasta a fost și ea sportivă, practicând hipismul, așa că putem spune că pasiunea pentru sport s-a transmis cumva între veri.

„E adevărat că eu sunt nașul de botez al lui Mirel Rădoi. A fost crescut multă vreme de bunica lui, sora mea, și știu că a fost un copil foarte cuminte și isteț. Îmi aduc aminte că, la organizarea botezului lui, eu nu am avut prea mare implicare, pentru că nașa e mai solicitată la astfel de evenimente. Ne vedem destul de rar, pe la Severin, pentru că el e ocupat cu meseria lui, iar eu cu a mea. Domnul Becali l-a ajutat, dar eu am fost nașul lui Mirel înaintea lui și mă mândresc cu acest lucru”, declara Nelu Bălășoiu pentru Cancan în urmă cu 11 ani.

Așa arăta Nelu Bălășoiu în 2017
Așa arăta Nelu Bălășoiu în 2017

Solistul de muzică populară Nelu Bălășoiu a murit de coronavirus marți, 21 aprilie

Nelu Bălăşoiu a murit infectat cu coronavirus marți, 21 aprilie. Îndrăgitul interpret de muzică populară avea 71 de ani și era internat la spitalul din Suceava. La scurt timp după confirmarea diagnosticului, artistul a suferit un atac vascular cerebral și a intrat în comă. Nelu Bălășoiu era unul dintre cei mai iubiți artiști de folclor, din anii comunismului, și făcea pereche și pe scenă, și în viața reală, cu solista Maria Cornescu, de care divorțase în urmă cu mai mulți ani.


    Așa arăta Nelu Bălășoiu în 2017foto: captură Antena 1
Așa arăta Nelu Bălășoiu în 2017foto: captură Antena 1
image
image
image
image
image
image
banner carmen trandafir fiica png
David Enache si Iuliana Marciuc cu Raluca Moianu si Mara jpg
09 Ioana Hotăran DSC9733 jpg
mario, andreea esca si colegii de la romania te iubesc jpg
carmen grebenisan jpg
stephan pelger instagram jpg