Nelu Ploieșteanu își făcuse testamentul. Cui i-a lăsat artistul toată averea

Ultima actualizare:

    Regretatul Nelu Ploieșteanu a câștigat bani frumoși de pe urma talentului săufoto: arhiva Click!
Regretatul Nelu Ploieșteanu a câștigat bani frumoși de pe urma talentului săufoto: arhiva Click!

Nelu Ploieșteanu a murit vineri dimineață, după o luptă grea cu Covid-19. Solistul de muzică lăutărească era internat de două săptămâni la Spitalul Floreasca din Capitală, la Terapie Intensivă. Hotărât să le asigure cu viitor fără griji copiilor săi, Nelu Ploieșteanu își făcuse de mai mulți ani testamentul, astfel încât averea să fie împărțită în mod egal între cele patru fiice ale sale.

Nelu Ploieșteanu a murit la vârsta de 70 de ani, lăsând în urmă o soție devotată și patru fiice. În 2018, Nelu și Elena Ploieșteanu au trecut prin coșmarul pierderii unicului lor fiu, Mihăiță (32 de ani), care suferea de tretrapareză spastică.

Sfătuiți în multe rânduri să-și abandoneze copilul bolnav, Nelu și Elena Ploieșteanu l-au iubit și îngrijit pe Mihăiță până-n ultima clipă. "Eu comunic foarte bine cu el. Îl cunosc atât de bine, încât ştiu când îl doare ceva, când îi este foame. El îmi răspunde cu un zâmbet. Când îi este rău, îl sun imediat pe medicul care îl vede de atâta timp. Vine el acasă sau îl duc eu la spital. Îl duc în braţe. El are 30 de kilograme şi eu 60! Anul trecut (2013, n.r.), am avut un moment de cumpănă. O răceală pentru Mihăiţă poate fi banală. El a fost internat la Spitalul Floreasca şi am fost la un pas să-l pierd. Am intrat în salon şi l-am uns cu mir şi Dumnezeu mi-a ascultat rugile şi l-a salvat. Ia multe medicamente. Urmează şi un tratament pentru că face crize de epilepsie. Tratamentul lui costă 3.000 de lei pe lună. Medicul care se ocupa de el când era mic mi-a zis să las uşile şi geamurile deschise să facă o pneumonie şi să moară. Mi-a sugerat să-l abandonez undeva într-un spital. Pe mine şi pe Mihăiţă nu ne desparte nimeni", a spus printre lacrimi Elena Ploieşteanu la emisiunea "Acces Direct", în 2014.

Nelu Ploieșteanu și-a lăsat întreaga avere copiilor

Considerat unul dintre cele mai mari nume ale muzicii lăutărești de la noi, cu mare succes la public, iubit de președinți, actori și sportivi deopotrivă, Nelu Ploieșteanu a câștigat bani frumoși de pe urma talentului său. Artistul a investit totul în propria familie, compensând astfel propria copilărie nefericită, marcată de lipsuri materiale.

În urmă cu ceva timp, artistul declara într-un interviu că și-a făcut testamentul și că întrega lui avere le va reveni copiilor. „Stiti de ce? Pentru că eu nu am avut nimic de la părinții mei, n-am avut cu cine să mă cert pe avere”, a explicat Nelu Ploieșteanu.

Citește și:

Nelu Ploieșteanu, povești amare din copilăria chinuită: "Cadouri n-am primit niciodată". A cântat ca să-și scape familia de sărăcie

Nelu Ploieșteanu: ”Până la 35 de ani am fost sărac”

Lăutarul mărturisea fără rezerve că întreaga sa tinerețe și-a petrecut-o în sărăcie. A avut o copilărie simplă, lipsită de numeroase bucurii care aduc zâmbetul pe buzele oricărui băiețel, dar nu s-a descurajat: „Cadouri n-am primit niciodată. Şi prima dată în viaţa mea când am văzut un brad de Crăciun aveam 14 ani. Nu ştiu de unde făcuseră rost ai mei de un pomişor, iar mama, săraca, a luat nuci, le-a îmbrăcat în poleială şi le-a pus în pom, pe post de globuri. Atunci mi-am jurat că am să fac tot ce-mi va sta în putinţă ca să nu le lipsească niciodată nimic copiilor mei. Până la 35 de ani am fost sărac”, dezvăluie artistul.

Citește și:

Nelu Ploieșteanu, secrete despre frăția cu Ștefan Iordache și Gheorghe Dinică: "Le plăcea viaţa. Erau ca noi"

image
image
image
image
image
image
colaj vedete 1 iunie jpg
dan ursa jpeg
gabriela cristea emisiun jpg
bruce willis talullah instagram jpg
elena Gheorghe adela popescu instagram jpg
dana Budeanu maurice munteanu jpg