Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat lângă unicul său fiu. Cavoul, plin de flori și de îngerași din bronz

image
Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat lângă fiul lui, Mihăițăfoto: BLITZ / CLICK!

Doliu în lumea muzicii lăutărești! La fix o săptămână după decesul Corneliei Catanga, iată că și Nelu Ploieșteanu a murit vineri, la vârsta de 70 de ani. Artistul era internat cu Covid-19 la secția ATI a Spitalului Floreasca. Va fi înmormântat lângă fiul său Mihai, care a murit în 2018, și foarte aproape de buna lui prietenă Ileana Ciuculete.

S-a mai dus un mare nume al muzicii lăutărești și de petrecere. Decesul cunoscutului interpret Nelu Ploieșteanu s-a produs vineri, în jurul orei 1 noaptea, la Spitalul Floreasca. Cântărețul în vârstă de 70 de ani a ajuns la spital pe data de 11 martie, însă a refuzat să se interneze, fiind infectat cu SARS-CoV-2. Pe 18 martie, a ajuns din nou în stare gravă la spital. El a fost dus direct la Terapie Intensivă și intubat.

Lăutarul mărturisea fără rezerve că întreaga sa tinerețe și-a petrecut-o în sărăcie. „Cadouri n-am primit niciodată. Şi prima dată în viaţa mea când am văzut un brad de Crăciun aveam 14 ani. Nu ştiu de unde făcuseră rost ai mei de un pomişor, iar mama, săraca, a luat nuci, le-a îmbrăcat în poleială şi le-a pus în pom, pe post de globuri. Atunci mi-am jurat că am să fac tot ce-mi va sta în putinţă ca să nu le lipsească niciodată nimic copiilor mei”, dezvăluia artistul în revista Taifasuri.

Mihăiță, fiul lui Nelu Ploieșteanu, a murit acum 3 ani

Din păcate însă, Nelu Ploieșteanu a avut un singur fiu, Mihăiță, care s-a stins din viața acum fix 3 ani, în aprilie 2018, la vârsta de 32 de ani. Acesta era imobilizat la pat de micuț, fiind bolnav de tetrapareză spastică. Iată ce a postat Dan Negru: „S-a dus Ploieșteanu. Povestea dramatică a lui Nea Nelu a fost legata de Mihăiţă. O spunea mereu…Mihăiţa, băiatul lui, a rămas paralizat la pat în copilărie şi un medic i-a spus atunci: „Dacă vrei să scapi, fă-i un duş fierbinte şi deschide geamurile. O să-l tragă curentul şi o să moară”. Şi-a îngrijit copilul toată viaţa, până la 32 de ani când i s-a prăpădit. Azi, nea Nelu l-a reîntâlnit pe Mihăiţă”, a scris Dan Negru.

image
fotografii: arhivă personală /Click!

Înmormântat la Cimitirul Străulești 2

Acum, cântărețul de muzică lăutărească va fi îngropat duminică, 4 aprilie, în cavoul în care a fost depus fiul său, la Cimitirul Străulești 2. Cântărețul a regretat în ultimele clipe de viață, că n-a mai ajuns la cimitir la fiul său din, din cauza pandemiei. De mormântul lui Mihăiță s-au ocupat în permanență fiicele lăutarului, care au împodobit cavoul în care se odihneşte fiul artistului cu multe ghivece de flori, jucării de pluş şi diverse figurine.

image
Pe cavou sunt flori și îngerași din marmură și bronzfoto: BLITZ / CLICK!

Tot acolo, foarte aproape de cavou, la numai câțiva metri se află și mormântul prietenei sale, Ileana Ciuculete, care a plecat din această lume pe 14 martie 2017. Și soțul acesteia, Cornel Galeș, ca s-a stins într-un tragic accident de mașină în Spania, a fost înmormântat tot aici, lângă ”zânica lui”. Așa că, Nelu Ploieșteanu va avea cu cine și pentru cine cânta în Ceruri.  

Citește și:

Nelu Ploieșteanu, secrete despre frăția cu Ștefan Iordache și Gheorghe Dinică: "Le plăcea viaţa. Erau ca noi"

Nelu Ploieșteanu, povești amare din copilăria chinuită: "Cadouri n-am primit niciodată". A cântat ca să-și scape familia de sărăcie

Nelu Ploieșteanu își făcuse testamentul. Cui i-a lăsat artistul toată averea

Florin Călinescu, mesaj emoționant după moartea lui Nelu Ploieșteanu. Artiștii, val de reacții

Cum arată soția și fiicele lui Nelu Ploieșteanu. Artistul a fost în pragul divorțului, dar o tragedie a reunit familia

image
Pe cruce e poza familiei: Nelu Ploieșteanu, soția sa, Elena, și fiul lor, Mihăițăfoto: BLITZ
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
cub andreea antonescu png
image jpeg
Alessia Raiciu 3 webp
brenciu si nevasta jpg
f685edbae30049829e7ec4883e855814 md jpg
Lia Bugnar
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image jpeg
Flick Domnul Rima familie jpg
brenciu si nevasta jpg
foto 1   Melinna jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE