Nici coronavirusul nu-l sperie! Mitică Popescu a revenit la TVR 2. Cum se filmează emisiunea „D’ale lu Mitică”

image
Mitică Popescu a fost surprins, adesea, de fotoreporterii Click!, la pas, prin oraş

Maestrul scenei româneşti, Mitică Popescu (83 de ani), s-a întors, după perioada de izolare, la cârma emisiunii „D’ale lu Mitică” (TVR 2), cu noi reportaje realizate pe uliţele ţării de amuzantul său coleg, reporterul Marian Marin. Filmările se desfăşoară, din 24 mai, în condiţii speciale, din cauza pandemiei de coronavirus.

Românul face haz de necaz, chiar la vreme de pandemie. Mitică Popescu (83 de ani), prezentatorul producţiei „D’ale lu Mitică”, a revenit pe platourile de filmare, unde acum se munceşte în condiţii speciale de igienă şi de protecţie sanitară. Şi reporterul Marian Marin a ieşit din izolare şi, la 66 de ani, va relua interviurile realizate pe uliţele din provincie. Au fost înregistrate câteva ediţii ale emisiunii, iar miercurea viitoare vor mai filma încă una. Îndrăgitul actor este şi acum un munte de energie şi este foarte încântat de reluarea filmărilor. 

image
L-a interpretat pe Cocoșilă în ”Moromeții” (1987)

„Mitică Popescu s-a bucurat că a revenit la muncă, chiar şi în aceste condiţii, pentru că a stat acasă şi a vorbit cu prietenii la telefon. La revenirea pe platourile de filmare a trebuit să respectăm reguli stricte, să folosească masca şi să îşi dea regulat cu dezinfectant pe mâini. La fel, şi colegul său, Marian Marin. Când a ieşit pe teren a stat la distanţă de oameni şi a purtat mască la interviuri”, ne-au spus surse din Televiziunea Română.

Actorul este pensionar, iar  colaborarea de la TVR 2 îi rotunjeşte elegant veniturile pentru cele necesare. Din păcate, pentru partea a doua din pelicula „Moromeţii”, regizată de Stere Gulea,  el nu a mai filmat.

Mitică Popescu, reporterul Marian Marin, realizatorul Cristian Vlad şi producătoarea Liliana Vlad lucrează în această formulă de aur din 1999, iar „D’ale lu’ Mitică“ este una dintre cele mai longevive producţii din mass-media. Sute de scrisori şi tot atâtea poveşti ale oamenilor necăjiţi au ajuns în această perioadă în redacţia postului public.

image
Alături de Marian Marin, reporterul emisiunii

Reporterul  Marian Marin, fără frică şi cu inconfundabila lui pălărie, s-a deplasat până în cele mai îndepărtate cătune ale României pentru a aduce pe micul ecran problemele sătenilor. Mitică este încântat de acest loc de muncă: „Cu Televiziunea Română am colaborat extraordinar. În 1995 am avut chiar un show care s-a bucurat de succes. Au mai urmat încă patru spectacole, în 1996, scrise de Ovidiu Dumitru – unde aveam invitaţi. Două ediţii le-am făcut cu Iurie Darie, ultimul fiind pentru Revelionul '96-'97. Din 12 decembrie 1999 prezint „D’ale lu Mitică“, la TVR 2, alături de aceeaşi echipă. Cristi Vlad îmi scrie textele, iar Marian Marin este reporterul emisiunii. Pe adresa noastră vin foarte multe scrisori, ceea ce mă bucură că oamenii încă înţeleg hazul de necaz”, a povestit Mitică Popescu.

Îi e dor de poveştile cu prietenii

image
Este sufletul petrecerilor, la o terasă din Floreasca

Fotoreporterii “Click!” l-au surprins adesea pe Mitică Popescu în timp ce savura o cafea şi o pipă pe terasa din Floreasca, alături de prietenii săi. După aproape 50 de ani de muncă, actorul are o pensie mică, dar nu pare afectat. Cu o jachetă gri şi cu o cămaşă albă, actorul a petrecut trei ore la cârciumă şi a dezbătut aprins diverse subiecte, în special din fotbal şi din politică. Imaginile parcă au reînviat celebra scenă ”Poiana lui Iocan” din romanul ”Moromeţii”, al lui Marin Preda, în care ţăranii se adunau în “miniparlamentul” sătesc pentru a dezbate ultimele noutăţi: ”Cu nea Mitică suntem prieteni de familie. Vine aproape zilnic aici. Dacă vreţi să-l vedeţi sau să-i cereţi un autograf, puteţi trece pe aici”, zâmbeşte doamna care-i aduce la masă ţapul de bere şi o pipă.

stefan banica paparazzi8 jpg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
ana morodan vanatai6 png
santana 1 jpg
alergie jpeg
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
grup de prieteni
al kuweit canicula epa efe (4) jpg
image
image
image
image
Monica Tatoiu
khloe kardashian atunci vs acum webp
santana 1 jpg
ana morodan vanatai6 png
stefan banica paparazzi8 jpg
loredana12 png