Nicu Covaci a fost înmormântat la Cimitirul Eroilor din Timișoara. Slujba s-a desfășurat într-un cadru restrâns

Nicu Covaci a fost înmormântat cu o zi înainte de termenul care fusese inițial anunțat. Trupul neînsuflețit al fondatorului trupei Pheonix a fost depus în locul de veci din Cimitirul Eroilor din Timișoara. 

Nicu Covaci / foto: Social media
Nicu Covaci / foto: Social media

Înmormântarea regretatului artist a avut loc miercuri seara, cadrul fiind unul restrâns. Cel care a oficiat slujba a fost Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, relatează Opinia Timișoarei.

A fost înmormântat Nicu Covaci 

Porțile Cimitirului Eroilor din Timișoara s-au închis, la ora 18.00, iar înmormântarea a avut loc într-un cadru restrâns, de aproximativ 100 de persoane. 

Deși ceremonia de înmormântare fusese stabilită pentru ziua de joi, lucrurile s-au schimbat între timp. Nicu Covaci a fost înmormântat astăzi, după ce sicriul a fost ridicat de la Filarmonica Banatul, acolo unde preț de două zile cei dragi au venit să-i aducă un ultim omagiu. 

A murit din cauza problemelor de sănătate. Ce dorință a avut Nicu Covaci 

Nicu Covaci s-a stins din viață vineri, pe data de 2 august 2024, la vârsta de 77 de ani, din cauza unor probleme grave de sănătate care i-au adus sfârșitul. 

Înainte de a-și încheia socotelile cu această lume, Nicu Covaci și-a transmis ultima dorință, aceea de a fi incinerat. Cu toate acestea, partenera sa de viață, care este și moștenitoarea de drept a decis că îl va înmormânta așa cum se cuvine, fără a-l incinera. 

Dorința lui Nicu este literă de lege pentru noi. În ultimele sale momente a spus că dorește să continuăm cu Phoenix, pentru că nu a luptat 62 de ani ca să se piardă Phoenix-ul. Apoi, dorința lui a fost ca cenușa să fie împărțită: jumătate să fie aruncată în mare, în Spania, iar jumătate să fie pusă lângă cenușa mamei, pe care el o păstra acasă, pe un raft, și care să rămână în România”, a spus Costin Adam, care face parte din trupa fondată în urmă cu mai bine de șase decenii, pentru G4Media.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Bennifer (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Elena Merisoreanu
Banner Adina Buzatu
Banner murături
image png
Banner Mihai Traistariu
colea rautu Toate panzele sus jpg
skynews jessie j singer ocd 6634042 jpg
banner oana roman png
image
actualitate.net
image
actualitate.net