Nouă ani de la moartea lui Gheorghe Dinică. Boala secretă de care suferea actorul şi doar soţia lui ştia

9 noiembrie 2018
article img
Gheorghe Dinică

În urmă cu nouă ani, într-o tristă zi de toamnă, ţara noastră îl pierdea pe unul dintre cei mai mari artişti pe care i-a avut vreodată România. Era 10 noiembrie şi maestrul Gheorghe Dinică îşi pierdea viaţa la doar 75 de ani.

O prezenţă constantă în filme, în seriale, pe scena teatrului sau pe scena muzicală, Gheorghe Dinică s-a născut în Bucureşti, în cartierul Giuleşti, şi a fost supranumit „cel mai mare «rău» al cinematografiei româneşti“ de către Horaţiu Mălăiele, deoarece a avut în special roluri negative.

Printre rolurile marcante ale lui Gheorghe Dinică se regăsesc: Cadîr, din piesa de teatru „ Tache, Ianke şi Cadîr“, Caţavencu, din piesa de teatru „O scrisoare pierdută“, Pepe, din filmul „Filantropica“, Lăscărică, din filmul „Cu mâinile curate“, şi Aurică Fieraru, din serialele „Inimă de ţigan“ şi „Regina“. Cele mai faimoase replici pe care le-a avut maestrul rămân „Nu trage dom' Semaca! Sunt eu, Lăscărică“ şi „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană“.

În anul 2009, atunci când a murit, Gheorghe Dinică fusese diagnosticat cu colecistită acută alitiazică flegmonoasă, şoc septic şi disfuncţie multiplă de organe, iar din această cauză avea insuficienţă respiratorie acută.

Marele actor a fost operat, însă a murit, iar decesul său a deschis o filă din viaţa lui despre care aproape nimeni nu ştia nimic. Singura care a vorbit despre boala secretă de care suferea Gheorghe Dinică a fost soţia lui, Gabriela. Ea l-a protejat pe bărbatul care i-a fost soţ timp de 15 ani şi nu a vorbit despre această boală decât după ce actorul a murit.

Află care a fost boala secretă de care suferea Gheorghe Dinică şi pe care doar doar lui o ştia