Nu zici că are 74 de ani! Rodica Mandache, plină de energie la un eveniment monden

Ultima actualizare:

    Rodica Mandache, veselă și plină de energie la un eveniment mondenfoto: Sever Gheorghe
Rodica Mandache, veselă și plină de energie la un eveniment mondenfoto: Sever Gheorghe

Rodica Mandache nu se dezminte. Se îmbracă tinerește și nu stă închisă-n casă. La 74 de ani, îndrăgita actriță joacă pe în cinci piese la teatre diferite. Actrița a fost prezentă luni seară la prezentarea de modă a Lizei Panait.

Dacă în primăvară Rodica Mandache făcea furori în prezentarea Lizei Panait, de această dată, ea a privit din public prezentarea cunoscutului designer. Actrița, care a fost distribuită de-a lungul carierei în roluri memorabile pe cele mai mari scene ale ţării, joacă și acum în nu mai puțin de cinci piese.

Rodica Mandache, în piesa ”Un tramvai numit dorință”
Rodica Mandache, în piesa ”Un tramvai numit dorință”

Rodica Mandache trăieşte prin meseria care a făcut-o cunoscută şi se consideră norocoasă. ”Cam cu o jumătate de oră înainte vreau să fug. Am emoţii uriaşe de fiecare dată. Nu ştiu dacă vin din vanitate, din orgoliu, nu ştiu. Poate că e depresurizarea aceea când treci din tine în personaj, când te transformi”, a declarat actrița pentru Adevărul.

Totuși, actrița este nostalgică după vremurile de odinioară. ”Era mai stabilă viaţa tuturor. Era ceva rău să fie toată lumea egală, dar era şi ceva bun. Puteai să te duci la concert şi să-ţi plăteşti biletul, puteai să te duci la mare şi să-ţi plăteşti biletul. Ţara asta foarte bogată e renegată şi neiubită pentru că aşa a fost politica înainte de ’90. Era o revărsare de patriotism făcută în aşa fel încât omului i se făcea frică şi nu mai iubea nimic. Dar ce s-a întâmplat după ’90 e şi mai rău. Acum, dacă anunţă cineva că s-a luat Ardealul, nimeni nu reacţionează. Poate să se întâmple orice cu pământul ăsta. Toată lumea se gândeşte doar să aibă o casă, să trăiască bine, să se ducă în Grecia la vară, să aibă bani, maşini multe care să stea pe stradă”, a mărturisit actrița în interviul citat.

Rodica Mandache, la prezentarea Lizei Panait
Rodica Mandache, la prezentarea Lizei Panait

”Până la urmă, tot lucrurile concrete mai mulţumeau şi-atunci. Bani de bilet, serviciu stabil... Am trăit într-un Iaşi în care copiii au fost apăraţi de toată lumea din jur. Eu am crescut într-o societate în care m-am simţit protejată. Am avut norocul ăsta să am oameni care au venit în ajutorul vieţii mele. Mi-aduc aminte că plecam în turneu, făceam rost de mâncare – ăsta era norocul că eşti actor –, iar oamenii aveau un respect deosebit pentru cultură. Poate că nu ştiau, dar aveau acest respect, această preţuire. Astăzi, eu nu mai simt nicio preţuire din partea nimănui. Nu mai sunt nici tânără şi frumoasă... Nu simt nimic”, a completat aceasta.


    Rodica Mandache, în piesa ”Un tramvai numit dorință”
Rodica Mandache, în piesa ”Un tramvai numit dorință”

Rodica Mandache s-a născut la 13 aprilie 1943, Iaşi. A absolvit secţia de actorie a Facultăţii de Teatru din cadrul Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964, la clasa profesorului Octavian Cotescu. A fost angajată sau a colaborat, printre altele, cu Teatrul Mic din Bucureşti, Teatrul „Maria Filotti“ din Brăila, cu Teatrul „Barbu Delavrancea“ din Bucureşti, cu Teatrul Naţional din Iaşi, cu Teatrul Naţional din Bucureşti și Teatrul Odeon. A jucat în filme precum „Căsătorie cu repetiţie“, „Buletin de Bucureşti“, „Nea Mărin miliardar“, „Un comisar acuză“ sau „Astă-seară dansăm în familie“. În 2007, a primit premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol secondar, rolul Adei din piesa „joi.megaJoy“ de la Teatrul Odeon. În 2009, a primit premiul pentru întreaga activitate la Premiile Municipiului Bucureşti pentru Artă şi Cultură, secţiunea Artele Spectacolului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net