Nuami s-a îndrăgostit… de Maramureș! Actrița a vizitat Cimitirul Vesel și renumitele mănăstiri din Țara Bârsei!

Ultima actualizare:
Nuami Dinescu si Luiza
Nuami Dinescu si Luiza

Nuami Dinescu se află în Maramureș, pentru a doua oară în decursul ultimei luni, după cum mărturisește pe blogul personal.

Implicată recent, într-un proiect de televiziune online, alături de fizicianul Ancu Dincă, inventatorul bio-foto-modulatorilor, Nuami a străbătut Țara Bârsei, a vizitat Sapânța și Certeze și a ajuns la Mănăstirea Bârsana, fiind profund impresionată de “starea  pe care ți-o dau acolo, cînd îi vezi cu sutele urcând către biserică, toți îmbrăcați așa, în costume, stând liniștiți la biserică sau veselindu-se seara la o învîrtită”. L-a întâlnit pe Badea Gheorghe, care i-a confecționat opinci și i-a promis că îi va face și ciorapi, dacă e nevoie.

A fost alături de Maria Luiza Mih, la lansarea CD-ului acesteia “Haidați fete și-om juca”

Nuami Dinescu
Nuami Dinescu

Despre proiectul acesta, ”Sănătate și Tradiție”, care a pus-o într-o ipostază dragă sufletului ei, aceea de realizator de emisiuni, Nuami scrie: “o televiziune cu niște manifestări adevărate de la ele de acasă, în toată splendoarea lor. Fără artificiile pe care le fac profesioniștii când filmează, fără happening-urile cu care ne-am cam obișnuit. Mi-am dorit mereu să arătăm lucrurile așa cum sînt ele acasă la ele, așa cum începuse Radu Anton Roman cândva să le descopere, dar el a plecat și nimeni nu a mai explorat colțurile țării, atît de frumoase și de curate. (…) Când vorbim de tradiție nu mai vreau să mi se învârtească în fața ochilor așa zisele produse tradiționale cu gust de supermarket și nu mai gust materialele contrafăcute  - îmi doresc momente fabuloase, de neuitat, așa cum am trăit la Mesesenii  de  Sus, în curte la Livia Briscan, în livada ei de mere, cu tatăl ei, îmbrăcat într-o cămașă bleu care îi acoperea trupul subțiat de ani și timp, dar plin de o delicatețe și o dragoste, cum rar mi-a fost dat să simt; am plîns toți pe după camerele de filmat și cred că oamenii ăștia rari trebuie găsiți cât mai sunt și cât mai pot povesti”. Cu alte cuvinte, Nuami trăiește o nouă dragoste. Actrița este îndrăgostită de Maramureș!


    Nuami Dinescu
Nuami Dinescu
image
image
image
image
image
image
Ana Morodan soseste la sediul Parchetului Judecatoria Sector 1 pe 29 martie 2023 FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
banner florin constantin png
Tiberiu Ceia Drag de Romania Mea jpeg
Tiberiu Ceia banner click bun jpg
banner drogați png
irina loghin jpeg