Nutriţionistul te sfătuieşte! “Trist, dar adevărat: slăbeşti mai uşor dacă…”

Ultima actualizare:
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic: "Trebuie să recunosc faptul că e mai uşor să slăbeşti dacă elimini pâinea. Măcar o perioadă".
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic: "Trebuie să recunosc faptul că e mai uşor să slăbeşti dacă elimini pâinea. Măcar o perioadă".

Mihaela Bilic (42 de ani), căci despre ea este vorba, susţine că este adevărat – eliminarea consumului de pâine te ajută considerabil să scapi de surplusul de kilograme.

Recent, celebrul medic nutriţionist Mihaela Bilic a publicat, pe contul personal de Facebook, câteva rânduri în care oferă sfaturi celor care vor să slăbească. Aceasta susţine că, dacă vrei să dai jos grăsimile acumulate, e indicat să elimini pâinea din meniul tău, măcar pentru o perioadă.

Iată care sunt sfaturile nutriţionistului!

“Trist, dar adevărat: slăbeşti mai uşor dacă nu mănânci pâine.

Sunt ultima persoană din lume care ar pune pâinea pe o lista neagră, dar trebuie să recunosc faptul că e mai uşor să slăbeşti dacă elimini pâinea. Măcar o perioadă.

Primul argument ar fi că pâinea îndeamnă la mâncat, totul e mai bun cu pâine: mezelurile, brânza, untul, tocăniţa sau zacusca etc... Când scoţi pâinea nu te mai poţi gândi cu bucurie la o grămadă de mâncăruri, deci printr-un mecanism indirect pâinea (adică lipsa ei) potoleşte apetitul.


    Medicul nutriţionist Mihaela Bilic:
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic:

Un alt mecanism, de data asta direct, ţine de metabolismul glucidelor. Toate făinoasele (inclusiv pastele şi orezul), cartofii şi mămăliga conţin amidon. Ca şi aport caloric el are 4 cal/g, la fel ca proteinele din carne. Însă defectul lui e că reţine apă, cam de 4 ori mai multă decât propria greutate. Rezultatul: ne simţim umflaţi, pufoşi, iar pe cantar nu vedem rezultate spectaculoase. Chiar dacă nu e vorba de grăsime, consumul de amidon face să pară slăbitul mai lent.

Soluţia de compromis pentru o cură de slăbire eficientă: limitaţi consumul de pâine la 1felie/zi şi aceea mâncată în prima parte a zilei”, a scris nutriţionistul Mihaela Bilic, pe reţeaua de socializare.

image
image
image
image
image
image
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
banner Vero Căliman png
Shakira si Pique jpeg
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
image
actualitate.net
image
actualitate.net