O casă de cultură din satul Cebza va purta numele lui Iurie Darie

Ultima actualizare:

    Anca Pandrea, văduva lui Iurie Darie, alături de pictorul Elian Băcilă, în curtea casei ei
Anca Pandrea, văduva lui Iurie Darie, alături de pictorul Elian Băcilă, în curtea casei ei

Îndrăgita actriţă Anca Pandrea (72 de ani) este fericită că i se împlineşte un vis mai vechi. După ce a pus o plăcuță comemorativă pe casa ei din zona Floreasca, ea a primit recent o veste bună din partea Rodicăi Pop.

“Casa de cultură din Cebza va fi numită Iurie Darie, iar el va fi numit postmortem cetăţean de onoare al oraşului Ciacova de oficialităţile locale. Acestea se vor întâmpla abia în septembrie, când se vor întoarce toţi din vacanţe. Vor fi prezenţi Anca Pandrea şi toţi prietenii ei”, ne-a mărturisit vestita profesoară. Iurie Darie pictase, în anii tinereții, pereții bisericii ortodoxe din Cebza, Timiş, poveste relatată, în exclusivitate, în urmă cu două luni, de ziarul Click! 

Pictorul Elian Băcilă, căruia i se mai spune și sosia lui Iurie Darie, ne-a vorbit despre regretatul artist: “Era 7 octombrie, 2011, primul meu vernisaj, lansarea mea în artă abstractă, la Teatrul Mic, acolo au venit şi Iurie Darie şi Anca Pandrea. Ei au luat cuvântul la microfon. El se uita şi spunea «aici este o lume întreagă, este frumos, fantastic. Îmi place ce văd». Au stat şi au privit fiecare lucrare. Eu am fost unul dintre admiratorii lui, el era un desenator ambidextru, cu ambele mâini, din câte ştiu eu. Mi-a dăruit nişte desene cu iepuraşi pe care le-am dus nepoţeilor mei în Banat, acasă”, ne-a povestit Elian Băcilă. Iurie Darie a murit în 2012. 

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net