O mare solistă de muzică populară a fost actriță! O recunoașteți?

simeon stalpnicul png
Sofia Vicoveanca și Dragoș Pâslaru, actorul care s-a călugăritfoto: captură

Una dintre cele mai îndrăgite cântăreţe de muzică populară a cochetat, în anii tinereții, și cu actoria. Sofia Vicoveanca (76 de ani), căci despre ea este vorba, a fost distribuită în câteva pelicule, inclusiv în ”Ochi de urs”, în care interpretează rolul principal. Filmul va fi difuzat duminică, de la orele 13.10, la TVR 2.

În 1983 se lansa în România pelicula “Ochi de urs”, în regia lui Stere Gulea, în care rolurile principale au fost jucate de Sofia Vicoveanca, Dragoş Pâslaru, actorul care la mijlocul anilor ‘90 s-a călugărit, dar şi de Daniela Vlădescu, soprana care a trăit o poveste de dragoste cu Nicu Ceauşescu.

Duminică, de la 13.10, pe TVR 2 se va difuza această producție, în cadrul „Duminica filmului românesc". Pentru adaptarea nuvelei, Stere Gulea a ales-o în rolul principal pe Sofia Vicoveanca, impresionat de personalitatea solistei, considerând-o foarte apropiată de personajele imaginate de Sadoveanu.

De altfel, după filmări, regizorul s-a gândit să facă o nouă ecranizare a romanului „Baltagul”, fiind convins că Sofia Vicoveanca ar interpreta magistral rolul Vitoriei Lipan. În rolul pădurarului Culi Ursake, care îşi găseşte pacea sufletească în munţi, Stere Gulea l-a văzut – ca o premoniţie? - pe actorul Dragoş Pâslaru, cel care, la fel ca personajul din film, se va retrage în munţi şi în viaţa reală.

Dragoş Pâslaru a devenit fratele Vasile, iar ulterior ieromonah cu numele de părintele Valerian. Dragoş Pâslaru a ales să îmbrace haina monahală după Mineriada din 1990, când a fost bătut cu bestialitate de mineri.

simeon stalpnicul png
Sofia Vicoveanca în filmul ”Ochi de urs”foto: Cinemagix

Pentu Sofia Vicoveanca acesta nu a fost singurul rol de film. A debutat în 1973, în pelicula „Cantemir”, în rolul unei cântăreţe, în 1980 a jucat în „Vânătoarea de vulpi”, un an mai târziu în „Oraşul văzut de sus” şi apoi în „Ochi de urs”. După o pauză de nouă ani, mai exact în 1992, ea  a apărut în comedia „Tusea şi junghiul”, ca mai apoi să joace în „Casa din vis” (1993). 

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
andreea mantea 2 JPG
cub larisa iordache png
FotoJet (1) jpg
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
image png
Joaquin El Chapo Guzman FOTO EPA
primaria focsani
image
image
image
image
Coolio SURSA FOTO Facebook jpg
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub micutzu animat gif
andreea esca si alexia eram
cub larisa iordache png