O nouă lovitură pentru George Burcea! Decizia judecătorilor în dosarul în care este acuzat de consum de droguri

26 noiembrie 2021
article img
George Burcea Foto: Arhivă personală

În februarie 2020, când divorțul de Andreea Bălan era mai aproape decât credea, George Burcea era prins drogat la volan. La aproape doi ani de la incident, apar și informații legate de stadiul dosarului său.

În 24 februarie 2020, Click! anunța în exclusivitate că George Burcea a fost prins, în plină zi, de polițiștii de la Rutieră într-o stare incompatibilă cu aceea de a se afla la volan. Testele făcute la momentul respectiv au arătat că acesta consumase cocaină. ”A fost testat cu aparatul Drug Test și a ieșit pozitiv la cocaină. A fost băgat în mașina Poliției și dus la IML, unde i-au fost recoltate probe de sânge și de urină. Acesta a fost cooperant și se vedea în comportamentul lui că ceva nu este în regulă”, transmiteau atunci polițiștii.

Deși avocatul lui George Burcea spera la o clasare a dosarului, judecătorii au decis începerea procesului. „Dacă pe durata cercetărilor se dovedește că persoana a deținut sau deține droguri pentru consum, atunci se poate antrena răspunderea penală. Însă, dacă rezultă că o persoană doar a consumat, fără a dovedi posesia, atunci nu suntem în ipoteza unei infracțiuni”, declara avocatul lui Burcea.

În aprilie 2021, s-a dispus începerea judecății în cazul lui George Burcea. „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 7568/P/2020 din 26.04.2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea privind pe inculpatul Burcea George Valentin, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prev. de art. 336 alin. (2) C.pen., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Burcea George Valentin. Cu drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare”, se arăta în documentele de la tribunal. 

article img
Procesul lui George Burcea, amânat pentru ianuarie 2022Foto: captură

Au avut loc deja două termene, iar în cadrul celui mai recent, cel din 25 noiembrie 2021, completul a stabilit "amânarea pronunțării în cauză la data de 21.02.2022", se arată pe portal.just.ro.Sursele Click! spun că George Burcea se aștepta să scape doar cu amendă, dar acesta mai are de așteptat pentru a vedea dacă îi iese așa cum și-a dorit. Cert este că Sărbătorile de iarnă nu par a fi cele mai liniștite pentru el,

George Burcea a vorbit recent despre consumul de droguri

După mai bine de un an de la incident, George Burcea a vorbit despre episodul din 2020 și a recunoscut că a consumat droguri. Invitat la emisiunea online "În Oglindă", actorul care se află zilele acestea în centrul unui nou scandal, a povestit cum au stat lucrurile atunci când a fost prins sub influența substanțelor interzise.

 “Episodul cu stupefiante, da, a fost real! S-a întâmplat o singură dată și da, îl regret! A fost o perioadă destul de dificilă pentru mine. Acel lucru nu s-a mai repetat, acum sunt în tot felul de teste și alte lucruri.

Îmi pare rău ca s-a ajuns atunci în acel punct. Cu siguranță, a fost nevoie să se întâmple, viața avea să îmi dea o lecție. Cu siguranță, foarte mulți oameni recurg la astfel de gesturi când se simt singuri, abandonați, singuri într-o problemă. Da, m-am simțit abandonat și de asta m-am dus într-o altă zonă. De asta am avut o scăpare”, a dezvăluit actorul, în cadrul podcastului „În Oglindă”, găzduit de jurnalistul Mihai Ghiță.

George Burcea se află, zilele acestea, în centrul unui nou scandal

article img
George Burcea și-a ales o modalitate cel puțin ciudată de a vorbi despre violența domesticăFoto: Captură Video

După o perioadă liniștită, în care s-a concentrat pe relația cu Viviana Sposub, cu fiicele sale și pe cariera în actorie, reușind să prindă un rol în cea mai nouă producție marca Netflix, "Wednesday", în care joacă alături de celebra Catherine Zeta-Jones, George Burcea a făcut câteva afirmații publice care i-au adus critici.

În timpul unui live pe Instagram, actorul a fost deranjat de afirmația unei femei care îl urmărește pe rețeaua socială. Burcea pare să fi fost „jignit” de o femeie pentru faptul că este un bărbat care gătește. Atunci, spune el, dacă femeilor nu le plac bărbații care gătesc, îi merită pe cei care „le iau la palme”. 

Derapajul actorului a fost semnalat de activista Alina Dumitriu, care a menționat, pe Facebook, că va depune o plângere penală pentru instigare la violență. 

„Băi, femeilor, eu lupt cu voi, da? Eu sunt pentru voi, pentru înțelegere și dragoste, pentru înțelegerea cuplului, și voi mă înjurați că eu gătesc? Păi, fetelor, vă repet, vă doresc să aveți bărbați care în momentul în care vin de la muncă să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicul buniicii mele, acum 15-20-30 de ani”, spune Geroge Burcea în filmarea sa live. 

El a continuat să afirme că „unele femei asta merită”: „Vă doresc capace în cap, sincer, pentru că se pare că asta meritați. […] bărbați, bateți-le! Dacă nu e ciorba fierbinte, sau mămăliga nu e fierbinte, bateți-le, bro, ca asta merită probabil, iertați-mă. Să ajung pe tot TikTok-ul și pe tot internetul din România…”, a declarat George Burcea în video-ul live, intitulat „Vă meritați soarta”. După ce a văzut vâlva pe care a creat-o, actorul a șters înregistrarea.