Oamenii rugby-ului deplâng moartea prematură a lui Marcel Toader

Ultima actualizare:

    Marcel Toader și-a petrecut cei mai frumoși ani din viață pe terenul de rugbyFoto: Arhivă personală
Marcel Toader și-a petrecut cei mai frumoși ani din viață pe terenul de rugbyFoto: Arhivă personală

Fost internațional român de rugby, Marcel Toader (56 de ani) a decedat în urma unui infarct. La aflarea acestei vești, oamenii rugby-ului din România și-au exprimat regretul și l-au omagiat pe cel care a participat la ultimele mari victorii ale Stejarilor pe plan internațional.

Născut în comuna Bărăganu din județul Constanța, în 4 ianuarie 1963, Marcel Toader a deprins tainele sportului cu balonul oval la Farul sub îndrumarea antrenorului Traian Doiciu. Grație calităților sale a fost selecționat în echipa de juniori a României care a ocupat locul 1 la Turneul Prietenia din Germania. Apoi a făcut pasul în reprezentativa de tineret. La seniori, a evoluat pentru cele ”Trei Mari” din rugby-ul românesc, la acea vreme: Farul Constanța, Steaua (a cucerit titlul de campion în 1983/1984, 1984/1985 si 1986/1987) și Dinamo. În echipa de seniori a României a debutat în 4 aprilie 1982, la meciul cu RF Germania (60-18) în care a marcat și un eseu. Specializat pe postul de aripă de treisferturi, a mai evoluat apoi în alte 29 de meciuri, participând la câteva victorii istorice: 12-6 cu Franța, la Auch, în 24 mai 1990 (prima și singura victorie a României cu Franța în deplasare), 15-9 cu Țara Galilor, la Cardiff, în 10 decembrie 1988 (singura victorie în deplasare cu Țara Galilor), 16-9 cu Italia, la Frascati, în 14 aprilie  1990 (ultima victorie în deplasare cu Italia).De asemenea, a participat la prima ediție a Cupei Mondiale la rugby, în Noua Zeelandă, în 1987. Atunci a marcat câte un eseu în meciul câștigat (21-20) cu Zimbabwe și în cel pierdut (28-55) cu Scoția. În primăvara anului 1990, alături de Harry Dumitraș, Niculae Fulina și Sandu Ciorăscu, a evoluat pe stadionul ”Twickenham” din Londra pentru reprezentantiva Europei la meciul cu selecționata Home Union (numele sub care evoluează acasă Leii Britanici și Irlandezi), meci în care încasările obținute au fost donate unei fundații ce a sprijinit mai apoi, financiar, rugby-ul românesc. În același an a plecat să joace în Franța. Revenit acasă, a activat ca om de afaceri, iar în 2011 a fost, pentru o scurtă perioadă, președinte al Comisiei de Disciplină din cadrul Federației Române de Rugby.   

Oamenii rugby-ului au postat mesaje de condoleante pe rețelele de socializare, ei exprimându-și regretul pentru moartea prematură a lui Marcel Toader.Iată câteva mesaje:”Dumnezeu să te odihnească în pace Marcel, un bun prieten, un bun coleg si un jucător de RUGBY cu calități extraordinare, care a făcut parte din echipa României la marile victorii. Drum bun PRIETENE”Ion Gheorghe ”Tarzan”, fost internațional de rugby  

”Fostul meu coleg de cameră de la echipa națională, Marcel Toader a plecat intr-o lume mai bună. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Florea Opriș, fost internațional de rugby

”Marcel Toader unul din marii jucători de rugby ai României, din anii 80-90, a încetat azi din viață în urma unui infarct. A fost printre puținii rugbyşti români care a evoluat la cele 3 mari echipe ale vremii (Farul, Steaua şi Dinamo) când acestea adunau 70-80 % dintre purtătorii frunzei de stejar. Se va întâlni în Ceruri cu cel care i-a fost antrenor M. Naca dar şi cu foştii colegi din linia de 3/4, M.Holban, Ad.Tinca!!! Dumnezeu să-l ierte !!!”, a scris George Paul Bărgăunaș, fost arbitru internațional ”Moartea prietenului meu mă doare... Că mi-a fost prieten? Că a fost OM? Nimic nu mai contează dar acum iți dau dreptate, Marcelino...țipă durerea in mine! Prietenul meu n-a murit! Aripile de 3/4 nu dispar, doar gonesc in viteza mai departe pe cer...”Dan Lucrețiu Ionescu, fost jucător de rugby

image
image
image
image
image
image
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net