Oana Roman a suferit de depresie! „Un an de zile nu am ieşit din casă”

simeon stalpnicul png
Oana Roman, declarații cutremurătoare despre depresie Foto: Instagram

Oana Roman a povestit despre perioada neagră din viața sa, atunci când a trecut printr-o depresie cruntă, căreia credea că nu îi va găsi vreodată rezolvarea.

În cadrul campaniei inițiate de Pro Tv, „ Rătăcit în sine. Depresia, boala mileniului”, vedeta a dezvăluit că se luptă cu această boală încă de la vârsta de 13 ani, adâncindu-se în depresie tocmai din cauza faptului că, la vremea respectivă, nimeni nu lua în serios această afecțiune, neștiindu-se urmările tragice pe care depresia le poate genera, în timp. Oana a mărturisit că starea ei psihică s-a înrăutățit odată cu trecerea timpului, din cauza faptului că familia nu a dat importanță simptomelor ei depresive. 

Problemele prezentatoarei s-au declanșat de la o vârstă atât de fragedă, pe fondul unor probleme familiale. Depresia Oanei a început să-și facă simțită prezenta atunci când aceasta nu a mai beneficat de atenția părinților ei, care erau persoane foarte ocupate, tatăl ei, Petre Roman, ajungând chiar prim-ministrul României, în 1989. „Grija şi atenţia alor mei pentru mine pentru o lungă perioadă s-a încheiat. Prioritatea numărul unu pentru tata a fost strict guvernarea şi prioritatea numărul unu a mamei a fost să-l susţină în acest demers şi eu nu am mai contat din momentul ăla”, a dezvăluit vedeta. 

Lipsa atenției din partea părinților, dar și mutarea într-o casă nouă au fost factorii principali care au dus la declanșarea unei depresii, care avea să o chinuie pe Oana o perioadă îndelungată. „Ne-am mutat brusc într-o casă care mie nu îmi plăcea. Toată lumea spune „A, asta care a crescut în Primăverii?!”. Am urât din prima secundă faptul că stăteam acolo pentru că eu voiam să fiu înapoi la mine acasă şi la mine în cartier acolo la Cismigiu, unde stăteam cu prietenii mei şi cu gaşca mea. Am resimţit un teribil sentiment al abandonului, pentru un adolescent de 13 ani, în perioada cea mai critică practic, e o problemă mare să te trezeşti deodată singur.(…) Tata oricum nu era acasă, mama nu prea avea timp şi atunci primul lucru pe care eu l-am făcut ca să mă pot ajuta pe mine a fost că m-am dus şi mi-am cumpărat un câine”, a adăugat Oana.

simeon stalpnicul png
În prezent Oana Roman este fericită alături de soțul ei, Marius Elisei Foto: Instagram

Vedeta devenise antisocială, închisă în propria sa lume, boala făcându-i pe cei apropiați ei, să se îndepărteze de aceasta. Alegerile politice din 2000 au avut, de asemenea, un puternic impact asupra stării ei psihice. „Când tata a pierdut alegerile, mi-am dat seama că eu nu am prieteni. (…) M-am trezit singură. Deodată nu mai aveam niciun prieten. Nu îmi mai suna telefonul, nu mai dorea nimeni să vină la ziua mea. Nimic. (…) Intr-o seară am făcut o criză de convulsii foarte urâtă.(...) Cel care mi-a făcut RMN-ul mi-a spus „Nu ai nimic, neurologic vorbind RMN-ul tău e perfect. Eu sunt convins că e o problemă psihică, şi nu fizică”, își amintește prezentatoarea tv.

„Un an de zile nu am ieşit din casă, nu munceam, nu socializam, nu ieşeam cu nimeni, nu voiam să ştiu de nimeni, am început să merg la terapie”, a mai declarat Oana, amintindu-și de momentul în care s-a despărțit de fostul ei partener de viață, Cornel Păsat. Aceasta a declarat că se simțea ca o legumă, nemaiputând să întreprindă nici activități normale cum ar fi condusul mașinii. „Ajunsesem atât de rău încât eu făceam 50 de atacuri de panica pe zi. Nu mai puteam să conduc pentru că eu dădeam din atac de panică în atac de panică permanent. Nu mai puteam să respir, eram efectiv dărâmată.”

După durerosul interviu, Oana a publicat un mesaj pe Facebook prin care declara că în prezent este fericită alături de familia sa. „Viața mea din prăpastie în prăpastie, dar cu final fericit pentru că toate chinurile astea s-au șters și Dumenzeu mi-a dăruit cel mai minunat copil și cel mai bun soț!”. Oana Roman, în vârstă de 41 de ani, şi Marius Elisei, 31 de ani, s-au căsătorit în 2014 și au împreună o fetiță pe nume Isabela, în vârstă de 4 ani.

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
Tragedie Indonezia, EPA jpg
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
mugur mihaescu jpg
zelenski cerere ucraina aderare nato foto twitter jpg
The Oppidum propune cel mai mare buncăr pentru miliardari din lume FOTO Oppidum/Mega
image
image
image
image
cub andreea banica animat gif
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Roxana, alături Liviu Guță
cub iosif rotaru png
Robbie Williams Spice Girls
david victoria beckham son brooklyn t jpeg