Oana Roman, confesiuni despre lupta cu depresia: “Sunt momente în care mă simt singură, abandonată, atacată”

image
Oana Roman

De la 14 ani, se luptă cu depresia și cu atacurile de panică. Divorțul de Marius Elisei se pare că i-a readus Oanei Roman stările de anxietate cu care s-a confruntat încă de la o vârstă fragedă. Oana a vorbit sincer cu fanii săi de pe Instagram, mărturisind că nu a reușit nici acum să scape de această problemă.

Nu mai ia pastile, dar merge la terapeut. “Nu treci peste depresie, peste anxietate și peste atacuri de panică fără terapie. Este importantă credința și rugăciunea, dar în același timp este important să faci terapie. Depresia este o afecțiune medicală ca orice altă afecțiune. Este extrem de periculoasă și poate fi fatală, trebuie tratată la doctor. Treci peste ea în sensul că reușești să o faci să se diminueze foarte mult. Dar ea nu dispare 100% niciodată. Rămâne într-o stare foarte latentă undeva acolo și în orice moment se poate întoarce. De aceea trebuie să ai grijă de sufletul tău. Depresia intervine în momentul când tu nu mai ai grijă de sufletul tău, când te lași copleșit de toate problemele din jur și de viață”, a mărturisit Oana, într-un Instastory pe contul ei oficial de Instagram.

“Sunt momente când îmi vine să plec la capătul Pământului”

Depresia cu care Oana se confruntă de ani întregi se datorează problemelor familiale din copilărie. “Eu am intrat în depresie la o vârstă foarte complicată. Aveam în jur de 14 ani. Părinții mei atunci nu au înțeles cât de rău eram și m-au dus să îmi trateze efectul, și nu cauza. Efectul a fost că din cauza puternicei depresii în care eram m-am îngrășat foarte tare. Pentru că nici nu mai făceam sport, m-au dus la endocrinolog. Tratamentul a venit abia după 15 ani. De abia în jurul vârstei de 30 de ani am înțeles că nu mai pot să trăiesc așa și m-am dus la doctor. Norocul meu este că am întâlnit un doctor psihiatru și psihoterapeut minunat. El a reușit să mă trateze fără tratament medicamentos. Eu aveam și o depresie puternică și stări de anxietate și atacuri de panică recurente. Sunt momente în care cad și eu, în care nu mai vreau să știu de nimeni. Momente în care îmi vine să plec la capătul Pământului și să las totul în urmă. Sunt momente în care cad în genunchi la propriu și simt că nu mă mai pot ridica. Dar găsesc mereu puterea să merg mai departe. Chiar dacă nu arăt, sunt momente în care mă simt singură, abandonată, atacată. Clipe în care mă simt rău fizic și psihic, dar mă ține cel mult o zi, pentru că m-a ajutat foarte mult terapia”, a mai povestit Oana Roman, pe Instagram.

Citește și:

Oana Roman, interviu cutremurător. «În casă nu vorbea nimeni cu mine, devenisem cantitate neglijabilă». A trăit în depresie de la 13 ani

Cum arăta Oana Roman în adolescență. Poze rare cu părinții ei, Petre și Mioara Roman, din vremea în care se iubeau

cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
maurice munteanu
Adriana și Eliza Iliescu
jude law phillipa coan jpeg
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
Soldati ucraineni Ucraina FOTO Ministerul ucrainean al Apărării Twitter jpg
alerta DSU copil disparut galati jpg
image
image
image
image
Robbie Williams Spice Girls
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
Adriana și Eliza Iliescu
jude law phillipa coan jpeg
bruce willis moonlighting jpg jpeg