Oana Roman, interviu cutremurător. «În casă nu vorbea nimeni cu mine, devenisem cantitate neglijabilă». A trăit în depresie de la 13 ani

oana roman  petre roman jpeg
Oana Roman și tatăl ei, Petre Romanfoto: arhivă personală

Viața nu a fost mereu roz pentru Oana Roman. Fiica lui Petre Roman a recunoscut că s-a confruntat cu depresia încă de la vârsta de 13 ani. Invitată la podcastul lui Mihai Morar, vedeta, acum în vârstă de 44 de ani, și-a deschis sufletul și a povestit despre traumele din copilărie.

Atunci când tatăl ei a devenit premier, acesta s-a înstrăinat subit de ea. Oana s-a luptat cu depresia ani de zile, dar a început să se trateze de abia la vârsta de 30 de ani, după ce s-a despărțit de iubitul ei, Cornel Pasat, cu care a avut o relație șapte de ani. Atunci a început să facă atacuri de panică în lanț și a cerut ajutorul unui terapeut. “Aveam 30 de ani, se adunaseră mult prea multe, a fost și o despărțire atunci. Ajunsesem foarte rău, nu mai puteam să trăiesc. Făceam cred 50 de atacuri de panică pe zi. Practic nu mai puteam să ies din casă. Am început să fac terapie mult prea târziu”, povestit Oana Roman, în emisiunea on-line a lui Mihai Morar.

Oana spune că toate aceste probleme i s-au tras din copilărie, din cauza schimbărilor drastice care au avut loc în viața familiei Roman, atunci când tatăl ei, Petre Roman, a preluat mandatul de premier. Cu o mamă profesoară de arabă, un tată prim-ministru, un bunic matern ambasador și o bunică paternă din Santander, din Nordul Spaniei, Oana a fost mereu un copil diferit.

Oana Roman: "Le-am spus că dacă nu fac ceva o să mă piardă"

A mers la o creșă „privată”, a fost mutată într-o vilă de protocol la numai 13 ani și a fost lipsită de prezența părinților, prea ocupați atunci cu treburile țării. Așa a ajuns într-o depresie profundă, copil fiind. Doar prezența unui câine îi mai alina suferința provocată de absența familiei. ”Mulți ani am crezut că nu am dreptul să-i reproșez pentru că totul a fost pentru un scop mai presus de noi, dar în adâncul sufletului meu tot timpul i-am reproșat că a pus pe primul plan țara și nu pe mine, așa cum o făcuse până în acel moment. Eu, dintr-o prioritate, am devenit cantitate neglijabilă. Nu s-a mai achimbat niciodată nimic. El nu s-a mai concentrat la nimic altceva din acel moment decât la politică. La un moment dat nu am mai putut, iar mama m-a găsit urlând la propriu. Le-am spus că dacă nu fac ceva o să mă piardă. Singura modalitate prin care eu am reușit să mă vindec a fost să merg să-mi iau un câine. Am zis că dacă nu sunteți voi, să am și eu un suflet lângă mine”, a spus Oana Roman.

"Tata nu a venit acasă vreo două luni, el a dormit la Guvern"

Vedeta nu are nici în prezent o relație prea bună cu tatăl ei, care a uitat să-și sune nepoata, pe fiica Oanei, Isabela, de ziua ei de naștere. „M-a afectat, pentru că m-a aruncat într-o depresie profundă, acută și gravă, de niște proporții greu de imaginat. La 13 ani jumătate nu înțelegi ce trebuie să faci cu o depresie acută. Greu am înțeles. Eu îmi doream să se termine, să ne întoarcem înapoi, să se întâmple ca și cum nu ar fi fost. Acesta era gândul meu zi de zi, eu nu voiam să fiu acolo. În casă nu vorbea nimeni cu mine, tata nu a venit acasă vreo două luni, el a dormit la Guvern, venea poate jumătate de zi sau o noapte. Mama stătea mult cu el la Guvern, prioritatea lor din acel moment a fost să salveze țara. Mama se ocupa de partea socială, ei erau ocupați”, a mai spus Oana Roman, în interviul acordat lui Mihai Morar.

Ascultă aici interviul integral

292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
foto2 viviana si fetele jpg
Johnny Depp FOTO EPA-EFE
surorile gabor webp
FotoJet jpg
livia graur jpeg
livia graur familie jpg
rechin taur jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
familia regala jpg
alex delea survivor jpg
surorile gabor webp
Johnny Depp FOTO EPA-EFE
livia graur familie jpg
FotoJet jpg