Oana Tache, emoții cu sarcina în vremea pandemiei: «Mă va lăsa la spital şi nu îşi va vedea copilul 4 zile»

20 iulie 2020
image
Oana Tache și soțul ei, Filip Onescufoto: arhivă personală

De mică în lumina reflectoarelor, la emisiunea "Abracadabra", ca VJ la MTV, DJ la radio, actriță, reporter la "Vocea României" și "Românii au talent", Oana Tache (33 de ani) n-a avut niciodată emoții ca acum. Peste doar trei săptămâni va deveni mamă și v aduce pe lume un băiețel. Ea povestește despre cum e să fii însărcinată în vremea pandemiei, despre anxietăți și despre provocările la care trebuie să facă față "Mamele lui 2020".

"Consider că m-am maturizat poate mai mult decât era cazul în acest nou context. COVID-19 îți dă planurile peste cap. Presiunea e dată de incertitudine. Ţi-ai dorit copilul, treci prin cea mai frumoasă perioadă din viaţă, ştii că vei naşte şi te pregăteşti să devii mamă, dar pe lângă aceste certitudini, totul a devenit relativ şi se poate schimba de la o oră la alta. Aşa că, din punctul meu de vedere, şi cred că sunt în asentimentul multor femei care sunt însărcinate şi vor naşte anul asta, <<Mamele lui 2020>> trebuie să facă faţă câtorva elemente de stres în plus. Pe de altă parte, fac parte din categoria norocoaselor care au traversat sarcina fără probleme, am fost şi sunt înconjurată de oameni care mă iubesc şi asta se reflectă şi în starea mea psihică generală şi în puterea de muncă", spune Oana, care a ales un nume superb pentru băiețelul ei: Petru Lucas.

image
Oana Tache va naște un băiețel peste 3 săptămâni

Oana Tache:

Oana Tache este îngrijorată și ea de numărul crescut al cazurilor. "Recunosc că mă îngrijorează noile cifre ale bolnavilor de Sars-COV-2, aşa că am evitat să plecăm, să ieşim în locuri aglomerate şi am respectat normele cu stricteţe. Nu ar fi plăcut deloc să nu îmi pot ţine copilul în braţe sau să fim despărţiţi în cazul în care unul dintre noi ar păţi ceva. Aşa că masca, mănuşile, dezinfectarea constatantă sunt deja rutină. Cum ar trebui să fie pentru toată lumea! Nu sunt deloc fericită cu noua regulă, conform căreia soţii nu au voie la maternitate. Se întâmplă asta tot din cauza pandemiei. Pentru noi a fost greu faptul că Filip nu a mai putut asista la ultimele ecografii, aşa cum ne va fi greu şi acum, la naştere, când mă va lasa la spital şi nu îşi va vedea copilul 4 zile, până când ne va lua acasă. Mi se pare că întregul proces de start al unei noi familii are astfel de suferit în noul context".

Oana Tache mai spune că nu o să-și transforme blogul www.oanatache.ro în blog de parenting, deși va povesti și despre experiența primei sarcini. Tot ea declară că și după naștere va continua să fie activă profesional, la compania proprie. "Rămân aceeași, muncesc cu drag și spor ca și până acum. Pe toate fronturile. Pentru că nu există <<nu pot>>.

Citește și:

INTERVIU Gravide în vreme de coronavirus. Laura Cosoi, izolată la socri, Tily Niculae, pofte cu parizer și untură

INTERVIU Oana Tache: "Vom avea un băiețel, l-am conceput în vacanța din Japonia". Cine e soțul vedetei

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi Bădălău jpeg
cub jojo admin gif
image
femeie care numara bani jpeg
alina puscas png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
andreea si cabral
maria dragomiroiu
cristina siscanu 1 jpeg
morgan freeman acuzat de abuz sexual jpeg
14dragos popa jpg
irina baiant 2 credit foto miluta  jpeg