Octavian Ursulescu: ”Cristina Stamate a avut parte de multă durere și suferință”

Ultima actualizare:

    Cristina Stamate a murit luni, 27 noiembrie, la vârsta de 71 de anifoto: arhiva Click!
Cristina Stamate a murit luni, 27 noiembrie, la vârsta de 71 de anifoto: arhiva Click!

Cristina Stamate a murit luni, 27 noiembrie, după mai mult de doi ani plini de suferință și durere. Actrița de 71 de ani fusese internată în stare gravă la scurt timp după ce s-a aflat de decesul Stelei Popescu, buna ei prietenă.

Octavian Ursulescu a evocat-o pe actrița cu ”zâmbet cuceritor, privire uluitoare și râs contaminant” într-o declarație pentru Agerpres. "Era actriţa care ştia (...) să transmită în egală măsură bucurie, dar cine a fost la spectacolele Teatrului Constantin Tănase ştie că ea a avut nu o dată acele poezii, acele momente de tristeţe şi de lacrimă pe care le interpreta extraordinar, multe din ele scrise de regretatul poet Aurel Storin", a afirmat Ursulescu.


    Octavian UrsulescuFoto: Mediafax
Octavian UrsulescuFoto: Mediafax

El a adăugat că, spre deosebire de actriţa Stela Popescu, care a plecat fără să sufere mult, Cristina Stamate, buna ei prietenă, "a avut parte în ultimii doi ani şi mai bine de durere şi suferinţă". "Îmi pare tare rău. Era o fată minunată", a precizat Ursulescu.

Potrivit acestuia, Teatrul "Constantin Tănase" pierde o altă stea, una dintre vedetele care au încântat publicul de-a lungul deceniilor.

"Îmi vine în minte acum un gând dureros. Nu ştiu ce se întâmplă, parcă e un blestem asupra Teatrului de Revistă 'Constantin Tănase', care e un teatru minunat, dar parcă pentru durerea care îl încearcă în aceste zile pe Alexandru Arşinel, directorul teatrului, care o pierde pe Stela Popescu, cea mai bună actriţă a teatrului şi partenera sa, acum o pierde pe Cristina Stamate, altă stea a teatrului şi, iată, îmi dau seama că la un moment dat o să rămână teatrele din Bucureşti fără marile vedete, fără vedetele longevive, cele care ne-au încântat existenţa de-a lungul deceniilor", a spus Octavian Ursulescu.

Cristina Stamate a ajuns la spital, joi, din motive cardiace, la scurt timp după ce aflase că Stela Popescu a fost găsită decedată în locuinţa ei. Actrita a fost transportată de un echipaj SMURD. Era inconştientă, deshidratată, cu hipertensiune şi luase anticoagulante în exces. A fost intubată, iar medicii spuneau că de o lună trebuia să se prezinte la spital, dar ea abia putea să se mişte chiar şi prin casă. Problemele ei de sănătate erau cunoscute cadrelor medicale. Duminică, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit. 

Actriţa a fost operată pe cord deschis, în ianuarie 2015. Intervenţia a constat în înlocuirea valvei mitrale cu o proteză şi montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muşchiului cardiac.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
doja cat instagram jpg
banner naomi png
banner gabriela cristea png
cub Alexandru Ciucu png
     Saveta Bogdan (78 de ani) este o fire credincioasă
Banner Andreea Raicu Laura Cosoi
Banner Andreea Raicu
banner Anda Adam png
image
actualitate.net
image
actualitate.net