Olivia Steer, apărată de un mare scriitor român. ”S-ar lăsa arsă pe rug pentru ideile ei”

Ultima actualizare:

    Olivia Steer duce o campanie împotriva vaccinăriiFoto: arhivă personală
Olivia Steer duce o campanie împotriva vaccinăriiFoto: arhivă personală

Numele Oliviei Steer este rostit foarte des zilele acestea în contextul epidemiei de rujeolă înregistrată în România. Fosta vedetă Pro TV duce de mulți ani o adevărată campanie împotriva vaccinurilor și câștigă foarte mulți adepți. Atacată astăzi din toate părțile, inclusiv de către oficialități, Olivia este privită cu o neașteptată îngăduință de unul dintre cei mai importanți scriitori români.

Mircea Cărtărescu a postat pe contul personal de Facebook un text în care recomandă o abordare diferită a unuia dintre cele mai fierbinți subiecte ale zilei. ”Mă gândesc cu teribilă tristețe la Olivia Steer (pe care n-o cunosc personal). Cred că, dincolo de orice, e o femeie curajoasă. Dacă ar avea dreptate, ar fi o figură tragică asemenea lui Giordano Bruno. Căci nu mă-ndoiesc că s-ar lăsa arsă pe rug pentru ideile ei. Puțini ar fi capabili să suporte uriașul blam public pe care-l suportă ea de ani de zile, de când susține unele dintre cele mai nepopulare idei cu putință cu un zel de posesor al adevărului pur. Lupta totală și fără compromis pentru propriul tău adevăr se numește eroism când servește tuturor și fanatism când rănește pe toată lumea”, a scris Cărtărescu.

Scriitorul crede că Olivia Steer face parte din categoria celor care cad victime sectelor religioase, fanatismelor politice, teoriilor conspirațiilor.

Mircea Cărtărescu
Mircea Cărtărescu

”Cred că Olivia Steer a avut ghinionul să întâlnească, în setea ei de adevăr, o cauză nedemnă de o ființă ca ea. Nu cred că oameni ca ea trebuie blamați, ci priviți cu tristețe, asemenea celor ce cad victimă sectelor religioase, fanatismelor politice, teoriilor conspirațiilor.

Olivia Steer e o victimă, aproape o martiră. Nu cred că lucrul cel mai bun e să o zdrobim cu ură (ca orice martir, ea se va bucura de asta), ci să-i dorim să iasă, dacă va putea vreodată, de sub fascinația nefastă care-o schimbă, dintr-o femeie plină de calități, într-o panoramă-a deșertăciunilor”, a adăugat scriitorul.

Răul provocat însă de fanatismul Oliviei Steer rămâne. ”Cât despre răul pe care-l face în dorința ei de-a ne deschide ochii, el e real, din păcate. Dacă susții că americanii n-au pus piciorul pe lună, nu se-ntâmplă nimic. Dacă crezi că Elvis trăiește, poți face oricâți prozeliți vrei fără nicio problemă. Dar dacă spui că vaccinurile sunt nocive, oamenii care te cred își condamnă copiii la boli și la moarte”, a subliniat Cărtărescu.

Ministerul Sănătății a anunțat că în România se înregistrează epidemie de rujeolă, după ce, îm primele opt luni ale anului, au fost confirmate 675 de cazuri în 23 de județe, iar 3 copii au murit.

image
image
image
image
image
image
banner anamaria prodan png
oscar2020 al pacino jpeg
drinks 2578446 1920 jpg
gabriela cristea si marcel toader jpg
deva cassel instagram jpg
Connect-R este primul artist de la noi care le oferă fanilor săi ocazia de a se parteneria cu el