Ozana Barabancea îşi învaţă fanii cum să facă piure de pătrunjel! Iată reţeta artistei

Ultima actualizare:

    Ozana Barabancea oferă fanilor idei pentru gătit Foto: Arhivă personală
Ozana Barabancea oferă fanilor idei pentru gătit Foto: Arhivă personală

Este deja ştiut că artista e o pasionată a unei alimentaţii sănătoase! Ozana Barabancea a oferit prietenilor virtuali una dintre reţetele ei pentru a găti cât mai sănătos cu putinţă.

În urmă cu scurt timp, Ozana Barabancea a publicat, pe contul personal de Facebook, o reţetă specială de piure de pătrunjel.

"Piureul de pătrunjel. Cei mici îl vor iubi, iar cei mari îl vor savura. Prepararea este foarte simplă. Pentru fiecare porție aveţi nevoie de o legătură mare de pătrunjel, una dinte de usturoi și două linguri de ulei de măsline, plus un blender. Se toacă pătrunjelul, nu foarte mărunt. Se pune la foc un litru de apă (Dacă sunt mai multe legături, se adaugă câte un litru de apă pentru fiecare. La final veţi vedea de ce!)

Când apa clocotește, se pune pătrunjelul se acoperă și se lasă să clocotească încet zece minute. Apoi se pune într-o sită la scurs, iar supa se păstrează. Când e scurs, se pune în blender cu usturoiul, uleiul de măsline, un praf de sare și se freacă bine. Va ieși un piure verde închis și foarte aerat, ca o spumă. Delicios.

Se poate mânca simplu, ca garnitură sau pe pâine proaspătă sau prăjită. Dar asta nu e tot. Piureul păstrează cele mai multe din calitățile pătrunjelului, dar supa rămasă e miraculoasă.

Cum ne curățăm rinichii colonul și ficatul cu supa de pătrunjel

Pătrunjelul este un foarte bun diuretic, reglează funcționarea rinichilor, poate dizolva calculii biliari și vindeca înfecțiile urinare – cistitele și inflamațiile rinichilor.

Exact la asta e bună supa de pătrunjel care va rămâne după prepararea piureului de pătrunjel. În plus, supa de pătrunjel va regla tranzitul intestinal, după mese copioase și te va scăpa de gaze.

O altă binefacere a acestei supe de pătrunjel se adresează proaspetelor mămici, care, dacă o vor consuma, le va face bine la recuperarea uterină după o naștere vaginală.

Supa de pătrunjel face bine și ficatului, ajutându-l la detoxifierea organismului. Se bea un pahar sau două de supă de pătrunjel pe zi. NU are contraindicații", a scris Ozana pe reţeaua de socializare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
De Paște, și prezentatorul emisiunii Exclusiv VIP de la Prima TV, a nimerit vreme frumoasă în Dubai alături de soția sa, Oana Turcu, și fiul lor, Tudor
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net