Parastas de 40 de zile pentru Victor Socaciu. Ce a pus văduva sa pe mormânt

Ultima actualizare:

Familia lui Victor Socaciu a organizat, sâmbătă (5 februarie), parastasul de 40 de zile pentru regretatul artist care a murit pe 27 decembrie 2021. De la slujba ţinută la biserica din Cornu nu au lipsit copiii lui Victor Socaciu şi nici văduva lui, care s-a ocupat de întreg parastasul.

Victor Socaciu a murit pe 27 decembrie foto: click!
Victor Socaciu a murit pe 27 decembrie foto: click!

Aşa cum cere obiceiul, familia lui Victor Socaciu a făcut parastas la 40 de zile de la moartea artistului, care s-a stins la finalul lunii decembrie,  la vârsta de 68 de ani.

La slujba ţinută la biserica din Cornu, satul unde a locuit şi a fost înmormântat Victor Socaciu au venit rude şi apropiaţi. Nu au lipsit doi dintre cei trei copii ai regretatului artist. Victoraş, fiul de 23 de ani pe care Socaciu l-a avut cu Marina Almăşan, a venit alături de iubita sa. Ana-maria, fata de 33 de ani avută dintr-o relaţie anterioară, a fost însoţită de mama ei, soţ şi fiicele sale.

După slujbă, cei prezenţi au mers la cimitirul unde se află mormântul lui Victor Socaciu. Acolo, văduva lui a ţinut ca totul să fie aranjat cu grijă: pe mormânt, florile au fost puse în formă de chitară, iar candelele în formă de inimă.

Tot sâmbătă, familia a împărţit mâncare şi haine, aşa cum cere obiceiul, iar un preot a sfiinţit pachetele primite de cei care s-a adunat mai apoi la un restaurant din Cornu, în memoria lui Victor Socaciu.

Victor Socaciu a contactat o bacterie în spital

Victor Socaciu a murit pe 27 decembrie, la 68 de ani, după o grea suferinţă. Văduva sa, Brânduşa, s-a ferit iniţial să spună exact ce boală i-a curmat viaţa, dar se pare sănătatea lui a fost mult afectată de infecţia cu SARS-CoV-9.

Victor Socaciu s-a îmbolnăvit de Covid-19 în aprilie 2021, după ce a participat la festivalul de folk „Om bun”, iar capacitatea plămânilor a fost afectată în proporţie de 50%. A suferit complicaţii din cauza bolii şi plămânii lui au reţinut apă. A făcut un drenaj în noiembrie 2021, iar atunci, a declarat văduva lui, el a contactat o bacterie în spital.

Brânduşa Simion a povestit că nu reproşează medicilor nimic, pentru că au făcut tot posibilul să îl salveze, dar boala lui Victor Socaciu a fost una mult prea gravă şi nu s-a putut recupera. Cauza morţii sale a fost un şoc septic făcut la plămâni.

“A fost în spital șase săptămâni. S-a făcut tot ce era omenește posibil, nu pot să reproșez nimănui absolut nimic. Medicii s-au purtat impecabil și chiar au făcut tot ce era de făcut. În urma infectării cu Covid a rămas cu o afecțiune la plămâni, unde s-a acumulat un lichid și am venit la spital pentru o intervenție simplă de drenaj a pleureziei. Din păcate, starea lui de sănătate era destul de șubredă în urma problemelor pe care le-a tot avut și a contactat și o bacterie intraspitalicească. A făcut șoc septic și până la urmă asta a fost cauza, afectare pulmonară cu șoc septic, aproape septicemie. A sperat până în ultima clipă că se va face bine și că va ajunge la Bistrița la festival. Când și-a revenit după intervenție le-a spus medicilor că pe 3 decembrie trebuie să ajungă la Bistrița și să-l facă mai bine. Am fost lângă el în ultimele șase, șapte săptămâni și am fost și în ultimele clipe ale vieții cu mâna în mâna lui. În ultimele secunde nu mi-a mai spus nimic, doar mi-a strâns mâna ușor și a plecat la cer”, a povestit Brândușa Simion, conform spynews.ro

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net