Paula Seling, declarații emoționante. Cum i-a explicat fiicei sale, Elena, divorțul de soț: „Există schimbări”

De şase ani încoace, de când este mamă, viaţa Paulei Seling (44 de ani) a căpătat alt sens. Artista a oferit un interviu exclusiv pentru colegii noştri de la revista OK!, în care a vorbit despre toate schimbările majore din plan personal. La discuţie a asistat şi Elena (9 ani), copila pe care o consideră „sufletul-pereche”. Dar se gândeşte să-şi refacă viaţa intimă: Paula Seling este pregătită pentru o nouă relaţie.

Paula Seling este una dintre cele mai îndrăgite artiste din România. Foto: REVISTA OK!
Paula Seling este una dintre cele mai îndrăgite artiste din România. Foto: REVISTA OK!

Paula, pare că ţi-ai găsit un suflet-pereche.

Paula: Da, Elena este scumpetea mea.

Ai vrut de la început fetiţă?

Elena: (către Paula) Sau ai vrut băieţel?

Paula: (către Elena) Pe tine te-am vrut, draga mea, de la început! Când te-am văzut prima oară, am ştiut că tu eşti fetiţa mea.

Cum era Paula Seling în copilărie

Îţi mai aduci aminte cum erai tu la 9 ani?

Paula: Eram în clasa a treia şi studiam zilnic la pian, munceam enorm pentru că eram la Şcoala de Arte din Baia Mare. Nu aveam atât de mult timp liber, cu excepţia vacanţelor, când mergeam la bunici şi mă răzbunam pe toată situaţia. În rest, eram un copil normal, foarte timid, cu uşoare complexe, pentru că eram pistruiată şi aveam senzaţia că ăsta e un defect. Dar, crescând, mi-am dat seama că este o particularitate foarte faină şi acum mă bucur când stau la soare şi-mi revin pistruii.

În ce lucruri te regăseşti în Elena?

Paula: În foarte multe lucruri. În cât de afectuoasă e, în cât e de puternică, de ambiţioasă, de iubitoare, de bună. Mi-au spus doamnele de la after-school că e foarte darnică şi că mereu împrumută din rechizitele ei celor care au nevoie.

Îţi place la şcoală?

Elena: Daaa! Şi ştii că am fost deja la facultate?

Nu e prea devreme?

Elena: Am fost la Facultatea de Medicină şi am luat 76 de puncte la un test.

Paula: A avut un curs de prim ajutor, care le-a oferit copiilor posibilitatea de-a învăţa câteva lucruri despre corpul uman şi ea a făcut foarte bine la test, a ieşit a treia. A ajuns la concursul pe Bucureşti, între şcoli.

Radu și Paula se cunosc din adolescență, dar s-au căsătorit în 2005. Anul trecut însă au divorţat
Radu și Paula se cunosc din adolescență, dar s-au căsătorit în 2005. Anul trecut însă au divorţat

Şi asta la doar 9 ani!

Paula: Da, m-a surprins cu câte lucruri a învăţat! Uite, şi asta avem în comun, pentru că eu, când eram copil, îmi doream să devin medic, îmi imaginam că aş putea deveni chiar neurochirurg. Şi văd că şi ea are această curiozitate. Când era mai mică, îi mai explicam unele lucruri după un atlas de anatomie, dar a învăţat foarte multe acum, de la cursul acesta, ­într-un timp scurt.

Pe vremuri, cam toţi copiii spuneau că vor să fie medici. Pe tine, Paula, ce te-a deturnat?

Paula: Deturnat e mult spus, că pasiunea mea pentru medicină a rămas, însă a intervenit o altă pasiune, cea pentru muzică. Iniţial, a intervenit radioul, unde m-am angajat prima oară şi unde făceam o emisiune în care puneam muzică. După care m-am gândit ce aş putea face mai departe, mai ales că mi se spusese că am o dicţie foarte bună, aşa că am dat admitere la Facultatea de Jurnalism, am terminat-o, dar n-am şi profesat.

Elena: Pentru că mami învăţase să cânte foarte bine mai întâi la pian, apoi şi cu vocea, după care a ajuns să câştige Cerbul de Aur şi foarte multe alte premii. Mi-a povestit mie când eram mai mică.

Dar tu ai cântat vreodată?

Elena: Da.

Paula: Are ureche muzicală şi cântă destul de bine, am lucrat puţin şi la pian, dar nu a fost foarte atrasă de domeniul ăsta.

Elena: Avem acasă trei piane, dar o las pe mami să cânte, pentru că ea cântă aşa frumos...

Cum era la 3 ani, când a intrat în viaţa ta?

O superbitate de copil. Era foarte curioasă, plină de emoţii, dornică de atenţie şi, în acelaşi timp, foarte puternică.

Ce talente are Elena, fiica adoptată a Paulei Seling

Ce aptitudini ai descoperit la cea mică?

Paula: N-aş orienta-o spre ceva anume, dar vreau să-i ofer o plajă cât mai largă de opţiuni. A fost la teatru, a fost la un atelier de arts&crafts, mergem împreună la înot, de vreo patru ani încoace, şi am învăţat şi eu odată cu ea cum să înot corect. Elena face şi balet şi chiar are datele necesare, este mereu complimentată pentru vârfurile ei, care sunt nativ aşa cum multe balerine încearcă să şi le formeze în timp. În plus, de mic copil, a avut o constituţie atletică şi un echilibru foarte bun, deci poate face orice sport. Pe la 5 ani a făcut atletism, acum îi place mult călăria şi a ajuns să meargă în galop mai repede decât alţi copii.

Cei doi au înfiat acum şase ani o fată, Elena (9 ani)
Cei doi au înfiat acum şase ani o fată, Elena (9 ani)

Mama ta e vegetariană de mulţi ani. Ţie ce-ţi place să mănânci?

Elena: Mănânc şi eu cu ea salate, dar nu-mi plac toate verdeţurile.

Paula: Da, avem nişte dificultăţi la spanac, rucola şi broccoli. (zâmbeşte) Eu vreau ca ea să se alimenteze corect, din toate grupele de alimente, dar am văzut că şi ea începe să respingă carnea. Însă ar fi prea devreme să renunţe la ea, mai ales că nu-i plac ciupercile, din care ar putea să-şi ia proteinele necesare.

Care a fost cea mai mare temere a ta, ca mamă?

Să nu fac ceva care să-i dăuneze, să n-o răsfăţ prea mult sau să nu fiu prea strictă. Dorinţa mea cea mai mare este ca ea să aibă o copilărie fericită, un reper în viaţa ei de adult.

Cum i-ai explicat faptul că tu şi tatăl ei vă veţi separa şi că lumea ei se va împărţi în două?

Lumea Elenei nu s-a împărţit în două. Noi suntem foarte prezenţi în viaţa ei, discutăm ce-i mai bine pentru ea, ne sfătuim, ba chiar uneori ne întâlnim toţi trei. Lumea ei este la fel, ba chiar îi place mult că există anumite schimbări. Are două case, o viaţă foarte colorată şi am constatat că îi place foarte mult aşa.

Paula Seling nu spune „nu” unei viitoare relații

Îţi mai dai voie să iubeşti, să aduci un alt bărbat în viaţa ta şi a Elenei?

Pentru un copil e important să trăiască înconjurat de iubire şi, chiar dacă această iubire dintre părinţi s-a schimbat sau are alte coordonate, în continuare părinţii ei îşi poartă de grijă unul altuia şi e un mediu potrivit pentru creşterea ei. Iar pentru o femeie e important să iubească şi să fie iubită. Aşa că da, de ce nu?

Care a fost cel mai dificil moment prin care aţi trecut împreună?

Cred că cel al operaţiei mamei mele, care a avut un dublu bypass pe cord deschis, o operaţie foarte grea, cu o recuperare dificilă. Dar am avut alături mulţi oameni dragi, care ne-au ajutat să avem grijă de ea şi să fie bine.

Ce ai învăţat tu de la Elena?

Am învăţat ce înseamnă iubirea atât de frumoasă şi de pură a unui copil. Ea este de-o lumină şi de-o bucurie cum rar am văzut. Dar, în acelaşi timp, am învăţat şi ce înseamnă răbdarea, pentru că aşa se întâmplă când ai un copil hiperactiv şi foarte dornic să facă lucrurile cum vrea ea. Trebuie să fii răbdător, diplomat şi să o ajuţi să facă unele lucruri lăsându-i senzaţia că ea a decis să le facă.

Interviul poate fi citit integral în revista OK!
Interviul poate fi citit integral în revista OK!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
banner Ileana Stana Ionescu png
hyvlș jpg
image png
Ramona Manole jpg
alex dobrescu si prietenul lui jpg
andreea balan si victor cornea instagram jpg
image png
dan nutu ileana popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net