Pictorul Fuego, făcut praf de o tânără. Cum răspunde solistul

simeon stalpnicul png
Fuego și-a mărturisit recent pasiunea pentru picturăfoto: arhivă personală

Numai în pielea lui Fuego să nu fii zilele acestea! După ce Nicușor Dan s-a folosit de imaginea solistului în campania de strângere de semnături, cu un mesaj jignitor, o bloggeriță a pus la îndoială nu doar calitățile, ci chiar capacitatea de a picta a celui care va fi pe vecie asociat cu piesa ”Împodobește, mamă, bradul!”.

În timp ce se afla în platoul unei televiziuni pentru niște filmări, luni seară, 17 octombrie, Fuego a fost asaltat cu mesaje îngrijorate. Fanii cântărețului tocmai descoperiseră pe internet un text lung în care o bloggeriță încerca să demonstreze impostura pictorului Paul Surugiu-Fuego. Tânăra pusese la cap imagini, declarații și argumente de ordin estetic, pentru a-l demasca pe artist.

”Înainte de orice vreau să subliniez că scriu articolul ăsta pentru că nu suport minciuna și pentru că (dacă am dreptate și Fuego e un mincinos) mi se pare nedrept să storci oamenii de bani doar pentru că ai ajuns un brand și pentru că știi că ei ar cumpăra cam orice le vinzi tu. La fel de nedrept mi se pare și să îți construiești o imagine pe baza unei minciuni”, și-a justificat demersul Adriana Șandru.

Altfel spus, Fuego nu ar fi autorul picturilor pe care le vinde în scop caritabil pentru că nu există imagini relevante cu el pictând, pentru că numărul tablourilor ar fi prea mare ca să fi fost realizate de o singură persoană, pentru că artistul nu poartă șorț de pictor și nu are mâinile murdare de vopsea. În plus, nu pare să-și știe lucrările pe dinafară, citind numele tablourilor de pe etichetă.

”Câinele, martorul ocular al tuturor încercărilor mele artistice”

Tânăra nu spera să obțină vreo reacție din partea artistului, însă Fuego a fost prompt, oferindu-se să-l roage pe câinele lui să depună mărturie pentru efrotul creator al stăpânului.

”Sunt de părere că în viață, indiferent de rolul și postura noastră, nu trebuie să ne justificăm, mai ales atunci când nu facem nimic reprobabil. Nici eu nu o fac, după 20 de ani de muncă, în fața nimănui, cu atât mai puțin în cea a unei tinere. Cu siguranță voi publica un filmuleț nu cu unul, ci cu mai multe tablouri, dar cum vreau eu și când vreau eu, nu când vrea dânsa!Totuși, vreau să spun că supozițiile menționate mă dezamăgesc, mai ales că eu îmi doresc să fac bine. Nu realizez asta singur, ci cu ajutorul persoanelor care mi-au achiziționat picturile, au crezut în acest proiect și care acum se simt probabil jignite de impresiile neavenite notate în articolul respectiv.Reacția tinerei în căutare de subiecte și nume care să o aducă la rampă, este firească și nici măcar nu e originală. Astfel de nedumeriri au mai existat, toate fiind exprimate de persoane care nu mă cunosc și care nu știu că întotdeauna mi-am bazat activitatea pe onestitate și pe corectitudine.Am expus picturile prima oară în public anul trecut, în luna iulie, eu având această pasiune de multă vreme. N-am avut poate curajul necesar pentru că am considerat că nu sunt suficient de pregătit, dar la încurajările doamnei Doina Păuleanu, unul dintre cei mai importanți critici de artă români, am scos la lumină picturile mele. Între timp, stângaci fiind, căci eu sunt amator, am încercat să studiez, să mă documentez, inclusiv de pe internet, să fac ca operele mele să prindă viață. Nu știu dacă am reușit asta.Ideea e că domnișoara consideră că pictura se face musai în mizerie ori în șorț de bucătărie. M-aș bucura să poată să-mi amortizeze ea investiția tuturor pijamalelor, gecilor, hanoracelor pe care le-am stricat pictând. Probabil ar fi trebuit, pentru convingerea ei, să mă mâzgălesc din cap până în picioare, pereții ( ca-n copilărie) și inclusiv cușca câinelui, martorul ocular al tuturor încercărilor mele artistice, pe care i-l pot împrumuta pentru un interviu credibil.”

A sprijinit 80 de artiști prin proiectul ”Art by Fuego”

Proiectul ”Art by Fuego” a fost gândit pentru a-i sprijini pe artiștii români în nevoie. ”80! Atâți am ajutat financiar până acum, oameni care și-au dedicat o viață întreagă scenei, legende și tineri pentru care sprijinul finaciar oferit de proiectul meu a însemnat o șansă reală la un parcurs demn. Suficient era să dai un telefon câtorva persoane precum Ilie Micolov, Anca Pandrea, Ileana Constantinescu, Make Perșa, George Nicolescu, Lucky Marinescu, Floarea Ioniță, Tudorel Filimon, Aimee Iacobescu, Cornel Constantiniu. Sau poate că și ei sunt impostori și contribuie cu toții, alături de copiii ajutați de mine, la teoria conspirației prin care încercăm să furăm flagrant românii”, a explicat Fuego.

Solistul-pictor a deslușit și misterul numărului mare de tablouri făcute într-un timp atât de scurt.”Eu nu pictez în ulei, ci în acrilic. Am spus asta de la început. O fac noaptea și atunci când am timp liber. Acrilicul se usucă în 30-40 de minute și nu e nevoie de un timp îndelugant pentru a finaliza o lucrare. Mai mult, am realizat o expoziție nu în trei, ci în două luni. Sigur că mă bucur de sfaturile mamei mele, care timp de mai bine de 30 de ani a fost pictor decorator la fabrica de sticlă din Turda. Mă bucur că-i moștenesc talentul și sunt receptiv întotdeauna la sfaturile ei!Operele mele nu sunt spectaculoase. Sunt flori și case simple, pe care le fac cu greu, muncind, căutând surse de inspirație. Le pun diverse titluri, poetice, încercând să dau naștere unor povești sensibile. Da, nu le țin minte pe toate atunci când am o colecție de 40 și când asupra mea sunt ațintite vreo patru camere de luat vederi!”

cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
cub loredana groza png
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
Lindsay Marsh a spus că se simte umilită jpg
colaj coolio png
FotoJet jpg
rusi finlanda
309479561 627647835413743 5142992967937955401 n jpg
image
image
image
image
codin maticiuc
florin ristei si naomi hedman
colaj coolio 1 png
cub adela popescu png
Robert Cormier SURSA FOTO Instagram
Te cunosc de undeva 1 jpg