Pomană de 10 ani pentru Ion Dolănescu. Fraţii lui şi Ionuţ au împărţit alimente de post

image
Foto: Florin Şuler

Au trecut 10 ani de când Ion Dolănescu a plecat dintre noi! 10 ani cu lacrimi şi resemnare, cu scandaluri şi împăcări în familie, cu procese pentru avere care în final s-a împărţit echitabil. Sâmbătă, cei doi fraţi ai regretatului artist, Constantin şi Nicolae Dolănescu, fiul Ionuţ (în lipsă), dar şi duhovnicul Emil Cărămizaru au făcut o slujbă de pomenire şi au împărţit alimente de post.

La 10 ani de la trecerea în nefiinţă a interpretului de muzică populară Ion Dolănescu, fiul său cel mare, Ionuţ Dolănescu, aflat în America, dar şi fraţii regretatului artist, Constantin şi Nicolae Dolănescu, împreună cu părintele Emil Cărămizaru, parohul Bisericii Sf. Gheorghe Nou din Capitală şi tototdată duhovnicul acestuia, au făcut parastas. Au venit oameni care l-au cunoscut, familia, prieteni, dar şi colegi. Printre ei s-au aflat Alexandru Lulescu cu soţia sa, actorul Costin Mărculescu, solistul de muzică populară Ionuţ Sidău Moroşanu, care au luat parte mai întâi la slujba de pomenire de la biserică, apoi s-a mers la cimitir, pentru o slujbă la mormânt.

image
Cei doi fraţi ai lui Ion Dolănescu, la slujba din cimitir

image
Constantin Dolănescu a pus o lumânare la mormânt

Şi, pentru că Ion Dolănescu iubea mult florile, cei prezenţi au împodobit mormântul acestuia cu frezii, lalele, zambile, garoafe şi trandafiri. Unul dintre fraţi, Nicolae Dolănescu, a întârziat la slujba de la cimitir, astfel că părintele Emil Cărămizaru, în aşteptarea lui, a valorificat timpul şi a ţinut o scurtă pomenire la mormântul marelui actor Dem Rădulescu, aflat pe aceeaşi alee cu cavoul lui Ion Dolănescu. 

image
Câţiva zeci de oameni, prieteni apropiaţi, au venit la slujba de la biserică

S-au împărţit colivă, colaci, vin şi pachete cu mâncare de post, ce conţineau sarmale de post cu mămăliguţă şi ardei iute, fasole bătută, banane, bere, băuturi răcoritoare, salam de biscuiţi, ştrudel cu mere, halva şi o baghetă.

image
S-au împărţit alimente de post

Toată lumea a mers apoi spre restaurant pentru a se servi o masă caldă de post. ”Parcă au trecut câteva luni, nu 10 ani. Ion Dolănescu nu a murit, pentru că poporul acesta îl iubeşte în continuare ca şi când el ar trăi şi e în mijlocul lui. A lăsat un tezaur care nu se va lua niciodată, cât va dăinui neamul acesta românesc”, a spus părintele Cărămizaru după slujba de la cimitir. 

image
După slujba de la cimitir s-a dat o masă la restaurant

Duminică va sosi în ţară fiul cel mic al lui Dolănescu, Dragoş, care va face şi el o pomenire pe 19 martie, chiar în ziua în care tatăl său a urcat la ceruri. Ionuţ şi Dragoş s-au certat pe avere 9 ani, procesul în instanţă finalizându-se în iulie 2017. Ionuţ a rămas cu vila din Caimatei evaluată la peste 400.000 de euro şi cu drepturile de autor, iar Dragoş cu vila din S inaia, evaluată la 290.000 de euro, şi câteva terenuri în Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov. De la îmormântarea artistului, cei doi fraţi nu-şi mai vorbesc.

Click! spune

Interpretul de muzică populară Ion Dolănescu a murit pe 19 martie 2009, la vârsta de 65 de ani, în urma unui stop cardiorespirator. De-a lungul vieţii, a făcu duete memorabile cu  fraţii săi, cu Maria Ciobanu, cu care l-a avut pe Ionuţ, fiul cel mare. S-a mai iubit cu o costaricancă, Margarita Valenciano, care i l-a dăruit pe Dragoş, fiul cel mic. A lăsat un adevărat tezaur în muzica populară, a înregistrat sute de melodii, iar în tinereţe umplea stadioane întregi. 

https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
zanni
Ruxi și cristi mitrea
tudor chirila 2 jpg
img (3) jpg
BeFunky collage (26) jpg
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
Alin Cocos și Monica Orlanda
Eduard Hellvig bilant SRI FOTO Mediafax
Nava cereale FOTO Shutterstock
image
image
image
image
Gigi Hadid și Kanye West
tudor chirila 2 jpg
zanni
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
BeFunky collage (26) jpg
img (3) jpg