Povestea actorului român care l-a jucat timp de 25 de ani pe Winnetou. „Mi-am dat seama că am actoria în sânge”

Ultima actualizare:

Mircea Breazu sau Benjamin Armbruster, cum îl știu cei din Germania, este un actor român născut în Sebeș, județul Alba, care, timp de 25 de ani, a interpretat rolul celebrei căpetenii Winnetou. De asemenea, acesta l-a interpretat pe fiul lui Mihai Viteazul în filmul din 1971. 

Mircea Breazu, actorul care a interpretat rolul Winnetou timp de 25 de ani, în Germania
Mircea Breazu, actorul care a interpretat rolul Winnetou timp de 25 de ani, în Germania

Majoritatea oamenilor născuți după 1990 nu au auzit probabil niciodată de Winnetou. Dar a fost o vreme când românii stăteau la coadă pentru a obține bilete la un film în care Pierre Brice îl interpreta pe marele șef apaș, când fiecare copil juca Winnetou și Old Shatterhand în fața blocului și când romanele lui Karl May erau de contrabandă pentru cei mici.

În Elspe, timp de 25 de sezoane consecutive, Winnetou a fost interpretat de actorul român Mircea Breazu. Cunoscut în Germania ca Benjamin Armbruster, actorul a părăsit România în 1979. În urmă cu câțiv ani, s-a retras de la Teatrul din Bielefeld, unde jucase timp de 30 de ani. De asemenea, este şi co-regizor la Elspe, iar pe Winnetou l-a jucat pentru ultima oară în 2012.

„Nu m-am visat niciodată actor”

Născut pe data de 22 ianuarie 1946, la Sebeș, județul Alba, Mircea Breazu și-a petrecut adolescența în Timișoara. Înainte de a deveni actor, a fost sportiv. A practicat înotul, ciclismul și automobilismul, iar mai târziu echitația la Clubul Steaua, sub îndrumarea lui Mihai Timu, un campion care a participat la Jocurile Olimpice de la Helsinki din 1952. Toate acestea l-au ajutat ulterior foarte mult în cariera sa de artist.

Nu m-am visat niciodată actor, deşi mama era actriţă. Eu speram să ajung un sportiv foarte cunoscut. Dar mama a insistat foarte mult ca eu să dau admitere la IATC. Mi-a spus: «Dragul meu, tu ai crescut cu mine în teatre. Chiar nu vrei să urmezi acest drum?». Până la urmă m-a convins. Cu doar o lună şi jumătate de pregătire, m-am prezentat la admitere şi am reuşit să intru al şaptelea, deşi erau 1.200 de pretendenţi. Atunci mi-am dat seama că am actoria în sânge”, povestea actorul Mircea Breazu.

Citește mai multe pe Adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Virgil Ianţu şi Roxana sunt împreună de 15 ani foto
banner Vladuta Lupau
amelia gray gettyimages jpg
denise rifai andreea esca instagram jpg
oana zara instagram jpg
Banner Adrian Minune
cub claudia patrascanu gabi badalau png
vulpita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net