Poveștile emoționante ale părinților de prematuri. Mihai Morar: „Fetele mele sunt dovada că minunile există”

mihai morar fetite jpeg
Gemenele lui Mihai Morar, născute prematur, s-au făcut două domnișoare minunate, acum în vârstă de 13 ani

Miercuri, 17 noiembrie, a fost „ziua copiilor a căror primă fotografie nu a fost în brațele mamei”. A fost ziua copiilor născuți prematur și, cu această ocazie, mai multe vedete ai căror prunci s-au grăbit să vină pe lume și-au spus poveștile pe paginile lor de socializare.

Mara și Cezara, fetițele lui Mihai Morar, au avut la naștere 1,250, respectiv 1,800 kg. Prezentatorul Radio ZU se declară a fi „părinte de supraviețuitoare” și recunoaște că îi dau lacrimile de fiecare dată când vede prima fotografie cu fetele lui, acum în vârstă de 13 ani. Nu sunt în brațele mamei, ci într-un incubator la Neonatologie. „Mama lor le-a dat viață, dar ele și-au dat singur supra-viață. Gândește-te cum e să nu-ți poți ține pruncul în brațe după naștere, să îl vezi zile, săptămâni la rând, chiar luni întregi prin geamul unui incubator. Părinții de supra-viețuitori au trăit povestea asta. Mara și Cezara sunt pentru noi dovada că minunile există. Statistic, e crunt ce spun, ar fi trebuit să trăiască doar una dintre ele. Da, în România, doar jumătate dintre copiii născuți înainte de termen rămân în viață. În țară, se naște un prematur la fiecare jumătate de oră. 20.000 pe an. Doar 10.000 trăiesc. Azi e ziua lor. A copiilor neținuți în brațe după naștere. A copiilor a căror primă băiță nu le-o fac mami și tati. A tuturor microeroilor a căror luptă pentru viață începe din prima secundă”, a scris Mihai Morar miercuri, pe pagina sa de socializare. Mai are o fetiță de 2 ani, care la naștere a cântărit cât surorile ei la un loc.

Cristina Cioran a născut la 7 luni

image
Cristina Cioran zâmbește din nou: și-a adus acasă comoara!

Cristina Cioran a trecut prin momente disperate în iulie 2021, când a născut cu două luni înainte de termen. Fetița ei, Ema, a stat o lună și jumătate la incubator, timp în care părinții o puteau vizita o dată pe săptămână, cu test COVID. „Șocant a fost că nu mai eram nici însărcinată, nici nu aveam copilul în posesie. Copilul meu, sufletul meu era în incubator. Slavă Domnului pentru incubatoare”, a declarat prezentatoarea tv, care miercuri a făcut un apel pentru a sprijini prin donații dotarea maternităților. Era numai zâmbet căci toată această experiență, deși a fost grea, iată, este cu final fericit.

Ramona Păuleanu are și acum băiețelul în spital

image
Ramona Păuleanu cu un ochi râde, cu unul plânge

Prezentatoarea rubricii meteo de la PRO TV are inima ruptă în două de când a născut prematur un băiat și o fată. Au trecut 7 luni de atunci, însă nici până acum nu și-a luat băiețelul din spital. „Universul s-a grăbit. Trebuie sa fi fost universul pentru că, altfel, nici eu și nici ei nu erau pregătiți. Erau prea fragili. Amandoi, dar mai ales Luca. Iar peste toată fragilitatea asta, o bacterie luată din spital l-a destabilizat complet, luptând și în momentul de față să se facă bine. Sistemul ăsta l-a salvat și l-a prăpădit. A fentat de 3 ori moartea. Nu vă pot explica ce este în sufletul meu. Știu doar că, oricât de dur ar suna, nimic nu m-a apropiat și m-a îndepărtat de Dumnezeu ca perioada asta. Sper doar ca de primul lor Crăciun să îi am acasă pe amândoi, lângă mine”, povestea Ramona în urmă cu două luni.

Anca Lungu: „Am plâns cele mai arzătoare lacrimi”

image
Anca Lungu și fetița, în 2014

Anca Lungu a publicat miercuri o imagine în premieră cu fetița ei, Natalia, și ea născută prematur. Povestește că au trecut câteva zile bune până când a putut s-o țină pentru prima dată în brațe. „Am supraviețuit uitându-mă fără oprire la o fotografie. Degețica mea era departe de mine și de toată căldura pe care ardeam să i-o ofer. Am plâns cele mai arzătoare lacrimi în drum spre casă, fără Natalia. Povestea noastră a început trist, dar a continuat fericit”, a scris fosta prezentatoare tv, în dreptul unei imagini din 2014.

cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
brenciu si nevasta jpg
image jpeg
cub laurette png
sotie cumpanasu jpg
image png
image png
anca serea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
daniel onoriu jpg
Dorian Popa
image png
sotie cumpanasu jpg
image png
2 britney spears jason alexander party time jpg jpeg