Premiera filmului „Libertate”, „inundată” de vedete. Monica Bîrlădeanu și Denise Rifai, apariții superbe

Sala Palatului din Capitală a fost „inundată” luni seară de spectatorii dornici să vadă noul film regizat de Tudor Giurgiu, „Libertate”. Peste 2.000 de oameni au fost prezenţi la premiera de gală şi printre aceştia şi foarte multe personalităţi ale lumii mondene autohtone, precum Monica Bîrlădeanu, Andreea Berecleanu, Sonia Argint, Tania Budi, Virgil Ianţu etc. Cu toţii au avut numai cuvinte de laudă pentru producţia inspirată dintr-un caz real, o tragedie petrecută în timpul Revoluţiei la Sibiu. 

Monica Bîrlădeanu  este una dintre  actrițele preferate  de regizorul  Tudor Giurgiu
Monica Bîrlădeanu este una dintre actrițele preferate de regizorul Tudor Giurgiu

Cu ocazia lansării oficiale a celei mai recente producţii regizate de Tudor Giurgiu, „Libertate”, a cărei poveste este inspirată din fapte reale întâmplate la Sibiu în decembrie 1989, a fost recreată la Sala Palatului din Capitală o atmosferă similară cu cea din film – zeci de soldaţi au patrulat printre invitaţi, a fost distribuită o publicaţie specială despre Revoluţie, iar oaspeţii au fotografiat una dintre maşinile din film şi au urmărit, într-o instalaţie video, casetele care au stat la baza unor scene din peliculă.

Printre invitaţii premierei de gală s-au numărat Raluca Turcan (ministrul Culturii), Eduard Hellvig, Clotilde Armand (primarul Sectorului 1), Dan Barna, Corina Corbu (preşedintele ICCJ), regizorul Silviu Purcărete, regizorul Nae Caranfil, preotul romano-catolic Francisc Doboş, dar şi membri ai Armatei Române. Fireşte, nu au lipsit nici VIP-urile. I-am întâlnit pe Monica Bîrlădeanu, Andreea Berecleanu, Sonia Argint, Tania Budi, Bianca Brad, Cornel Ilie, Puya, Virgil Ianţu, precum şi pe tânărul înotător David Popovici. Nu putem cuprinde aici lista tuturor invitaţilor, cert este că la finalul proiecţiei cu toţii au aplaudat şi au avut doar cuvinte de laudă. 

Sonia Argint a fost  și ea prezentă  la eveniment,  la brațul unui  prieten „misterios”
Sonia Argint a fost și ea prezentă la eveniment, la brațul unui prieten „misterios”
Monica Davidescu a văzut filmul  împreună cu soțul ei, Aurelian Temișan
Monica Davidescu a văzut filmul împreună cu soțul ei, Aurelian Temișan
Victoria Răileanu  a fost însoțită de soțul ei,  Adrian Ștefănescu
Victoria Răileanu a fost însoțită de soțul ei, Adrian Ștefănescu

„Aştept de mult acest film, de când mi-a povestit Tudor Giurgiu că vrea să-l facă. Joacă în el şi colegi din serialul «Groapa» (Pro TV, n.r.), inclusiv «tata-socru», aşa că o să fie un film în «familie»”, a spus Monica Bîrlădeanu.

 Sonia Argint are un nou iubit?

Ne-a atras atenţia în mod deosebit şi Sonia Argint, prezentă la eveniment la braţul unui domn misterios, despre care nu a dorit să ofere mai multe informaţii. A spus vag doar atât: „Am fost însoţită de opt prieteni, nu doar de unul”. Sonia Argint a divorţat în 2020 de soţul ei, Horaţiu Ionescu, după 18 ani de relaţie, dintre care 15 ani de mariaj. După această separare, Sonia a comentat public că nu va spune nu unei noi relaţii, ba chiar unei noi căsnicii. 

Amalia Enache  a prezentat  evenimentul  și a citit ziarul  publicat special  pentru eveniment
Amalia Enache a prezentat evenimentul și a citit ziarul publicat special pentru eveniment
image
Tania Budi și Denise Rifai s-au  fotografiat cu actorii-soldați
Tania Budi și Denise Rifai s-au fotografiat cu actorii-soldați
Andreea Berecleanu a fost  și ea încântată de film
Andreea Berecleanu a fost și ea încântată de film

„Am mai scris despre importanţa în viaţa omului a valorilor personale şi cred că fiecare ar trebui să facem acest exerciţiu de a le identifica. De ce? Pentru că acolo se găseşte o parte din răspunsul la întrebarea «Cine sunt eu?». Libertatea aş putea spune că este în top 3 al valorilor mele personale. Este ceva ce simt organic că face parte din mine. Văzând acest film am simţit încă o dată cât de preţioasă este şi cât de mult ar trebui să ne luptăm pentru ea în fiecare secundă a existenţei noastre personale. Vă recomand să vedeţi filmul”, a spus şi Sonia Argint. Fosta prezentatoare TVR a fost la eveniment la braţul unui bărbat misterios, dar nu a dorit să facă mai multe comentarii despre asta. A acceptat însă să fie fotografiată lângă acesta la panoul cu posterul-gigant al filmului. Iar pentru reporterii Click! a spus doar atât: „Am fost împreună cu opt prieteni, nu doar cu el”. 

Alexandru Papadopol,  care face parte  din distribuție, a dat  multe autografe
Alexandru Papadopol, care face parte din distribuție, a dat multe autografe

Evenimentul a fost prezentat de Amalia Enache, iar la final formaţia Subcarpaţi a interpretat live melodia „Când a fost la ’89”, de pe coloana sonoră a filmului. Formaţia a lansat, cu această ocazie, şi un nou videoclip.

Filmul «Libertate», de mâine în toate cinematografele din ţară

Campionul la înot David Popovici  a fost și el printre invitați
Campionul la înot David Popovici a fost și el printre invitați

„Revoluţia din 1989 este, probabil, cel mai mare eveniment neconsumat pe deplin în societatea noastră din ultimul secol. De aceea, cu «Libertate» îmi doresc să redau cu acurateţe haosul şi confuzia totală din rândul oamenilor simpli. Pentru că adevărul a fost ascuns cu bună ştiinţă şi muşamalizarea a fost cultivată la rang de artă. Sper ca filmul să fie văzut în cinematografe de cât mai mulţi tineri născuţi după 1989, cred că vor fi surprinşi şi de acţiune, şi de faptul că lucrurile de pe ecran chiar s-au întâmplat în România nu cu mult timp în urmă”, a spus Tudor Giurgiu, regizorul filmului, care de mâine poate fi urmărit în toate cinematografele din ţară.

image

De asemenea, în următoarele zile, echipa filmului va fi prezentă la mai multe proiecţii speciale în ţară –Craiova (5 octombrie), Braşov (6 octombrie), Deva (7 octombrie) şi Reşiţa (8 octombrie), iar în 14 octombrie, proiecţia filmului „Libertate” va redeschide oficial cinematograful Timiş din Timişoara. Din distribuţie fac parte unii dintre cei mai îndrăgiţi actori ai momentului, Iulian Postelnicu, Alex Calangiu (la debutul în cinema), Mirela Oprişor, Toma Cuzin, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol şi mulţi alţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
horoscop webp
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net