Problemele de sănătate care i-au curmat viața lui Mihai Constantinescu. Cu ce a fost diagnosticat artistul

Ultima actualizare:

    Mihai Constantinescu a avut un întreg istoric cu problemele cardiaceFoto: Arhivă personală
Mihai Constantinescu a avut un întreg istoric cu problemele cardiaceFoto: Arhivă personală

Inima lui Mihai Constantinescu a încetat să mai bată marți, 29 octombrie, lăsând multă durere în sufletele celor dragi și ale celor pe care artistul i-a impresionat cu muzica sa și a reușit să câștige admirația lor. Cântărețul s-a confruntat însă cu mai multe probleme de sănătate de-a lungul timpul, acest lucru nefiind un secret pentru admiratorii acestuia.

Mihai Constantinescu a pierdut lupta cu viața la 73 de ani, murind pe patul de spital din care din păcate nu s-a mai dat jos de luni bune, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Artistul a fost internat de urgență în urmă cu aproximativ 5 luni la Secția de Terapie Intensivă, în luna mai a acestui an, după ce fusese găsit inconștient, de către soția sa, Simona Secrier, în propria locuință. Deși medicii au încercat să îl repună pe cântăreț pe picioare și starea sa dădea semne de îmbunătățire în ultima perioadă, acesta trezindu-se din comă, în cele din urmă problemele medicale de care artistul suferea și-au spus cuvântul. 

Artistul era internat de ceva vreme la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce în urmă cu câteva luni a suferit un stop cardio-respirator. Mihai a avut un întreg istioric cu problemele la inimă, în urma cărora a suferit chiar două operații pe cord. În prima situație, la prima intervenție, i-au fost montate valve biologice, iar în 2017 a avut nevoie de o nouă intervenție în zona inimii, fiind din nou operat. De asemenea, cântărețul a avut probleme cardiace și înainte de Paște, atunci când a fost internat la Spitalul Universitar din Capitală. 

Mihai Constantinescu a vorbit mereu deschis despre problemele sale medicale
Mihai Constantinescu a vorbit mereu deschis despre problemele sale medicale

Mihai Constantinescu a suferit două operații la inimă

În 2017, Mihai Constantinescu a fost supus celei de-a doua intervenții chirurgicale pe cord. Prima a avut loc în urmă cu 11 ani, când Mihai Constantinescu a trecut printr-o intervenție de înlocuirea a valvelor naturale ale inimii sale, cu unele artificiale, biologice. 

Potrivit medicilor care l-au tratat pe artist, acesta suferea de mai multe afecţiuni cardiace: stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie. O disfuncție care a apărut în 2017 la nivelul valvei mitrale l-a adus pe cântăreț pe masa de operație, unde a petrecut șase ore.

Ce spunea Mihai Constantinescu, după a doua operație la inimă

„Când te gândești că în viata ta trebuie să fie lumină, găsești forță și putere! Eu atât mi-am spus, prima săptămână vreau s-o uit din viața mea, sigur că suferi puțin! Acum mă simt extraordinar și nu îmi vine să cred că eu am trecut din nou printr-o chestie de genul ăsta!”, declara cântărețul în 2018, în cadrul unei emisiuni TV. 

Mihai Constantinescu s-a confruntat multă vreme cu problemele de sănătate

Mihai Constantinescu a mai avut probleme de sănătate și în urmă cu două luni. Acesta a ajuns la Spitalul Universitar cu probleme respiratorii și tensiune oscilantă. La acea vreme, cântărețul a fost nevoit să-și anuleze toate concertele. Începutul sfârșitului a fost însă un stop cardio-respirator pe care l-a făcut în dimineața zilei de 13 mai. În urma lui rămân șlagărele cu care a bucurat milioane de români, după ce inima lui s-a oprit de tot. A lansat cântece nemuritoare, a trecut prin cumpene mari cu sănătatea, iar viața amoroasă a fost demnă de filme. Anul trecut, artistul era foarte optimist cu privire la starea lui de sănătate. Cântărețul era recunoscător că medicii au reușit să îl salveze.

„În 2008, am suferit o dublă protezare valvulară aortică, realizată de prof. dr. Radu Deac, la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş. În toamna lui 2017 am făcut o a doua operaţie, întrucât una dintre valve s-a defectat şi a trebuit schimbată. Aşa că profesorul Radu Deac m-a pus în legătură cu profesorul Horaţiu Moldovan, din Bucureşti, în vederea unei operaţii pe cord deschis. A fost o operaţie foarte dificilă. Din cauză că am sângerat foarte mult, a trebuit să mă bage din nou în sală. A fost foarte dificil, însă, medicii m-au salvat. Acum, sunt refăcut, mă simt foarte bine. M-am recuperat foarte repede”, spunea Mihai Constaninescu în octombrie 2018.

Mihai Constantinescu, de două ori la un pas de moarte

Problemele cardiace l-au „încercat” de două ori pe Mihai. Până la urmă, viața agitată, stresul și nopțile pierdute și-au pus amprenta pe sănătatea artistului. Primele probleme mari de sănătate ale artistului au apărut în urmă cu 12 ani, când i-au fost montate valve biologice la inimă. Aceasta nu a fost singura operație suferită de artist. În 2017, a fost operat din nou pe cord deschis. „

Operația a fost delicată și dificilă, am sângerat mult și am fost rechemat în sala de operație, dar totul s-a încheiat cu bine. M-am refăcut foarte repede, ceea ce este incredibil”, a povestit Mihai Constantinescu anul trecut, la Congresul de Cardiologie ”East meets West” de la București. În martie 2018, a început din nou să se simtă rău, motiv pentru care și-a anulat mai multe concerte. În 13 mai, a fost transportat la Spitalul Floreasca, după ce fost resuscitat 20 de minute în urma unui stop cardio-respirator. În spital, l-a făcut și pe al doilea, mai grav, însoțit de o hemoragie cerebrală, iar refacerea acestuia a fost una extrem de grea, soldată cu decesul, în cele din urmă, din nefericire. 

image
image
image
image
image
image
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net