Producătorii «Fructul Oprit», obligați să retragă serialul de la tv și de pe platformele online

Ultima actualizare:

    Serialul Fructul Oprit, scos de pe tv și de pe Antena Play
Serialul Fructul Oprit, scos de pe tv și de pe Antena Play

Serialul «Fructul Oprit», nevoit să fie dat jos de pe tv și de pe platforma Antena Play, după ce două scenariste din Turcia au avut câștig de cauză, într-u proces privind drepturi intelectuale asupra producției tv.

Potrivit paginademedia.ro, Curtea de Apel a obligat Antena Group să retragă de la difuzare atât de pe tv, cât și de pe Antena Play, serialul Fructul Oprit. Decizia Curții a fost luată pe 15 ianuarie și este una definitivă.

Mai mult de atât, Antena Group trebuie să plătească suma de 920 de euro, taxele de judecată, iar scenaristelor daune de 4.000 de euro.

Antena Group a fost acționată în judecată de scenaristele Aycan Ece Yoren și Melek Gencoglu, care au lucrat împreună, în 2008, la scenariul telenovelei „Aşk-ı Memnu'” („Iubire ascunsă”), inspirată din aceeași carte după care s-a făcut și serialul „Fructul oprit”. 

Cele două au deschis acțiunea, pe 30 ianuarie, la Tribunal București, o ordonanță președințială care avea ca materie „Proprietatea intelectuală”.

În primă instanță, cele două au pierdut, însă au atacat decizia Tribunalului București la Curtea de Apel, iar instanța a admis apelul scenaristelor.  

Serialul Fructul oprit deja nu se mai poate vedea pe Antena Play. Mai apar câteva episoade din sezonul al doilea, însă nici acelea nu mai pot fi accesate.

Conform aceleiași surse citată mai sus, Antena Group prezenta proiectul ca fiind «o adaptare liberă după un roman turcesc».„Ne-am inspirat dintr-un roman turcesc, după care s-au făcut două adaptări, iar cea mai recentă ecranizare a atins audiențe record. Încercăm să recreem povestea de dragoste absolut extraordinară și sperăm ca îi va ține pe telespectatori cu sufletul la gură. Filmările nu se desfășoară într-un studio de televiziune, așa cum se obișnuiește, ci în locuințe reale din România”, spunea atunci Radu Grigore, care s-a ocupat împreună cu Simona Macovei de scenariul producției." 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Michelle Obama  sursa foto   Shutterstock jpg
image png
jkvhbklkl jpg
eva longoria rochie elie saab cannes2024 profimedia jpg
anca badiu jpeg
WhatsApp Image 2024 05 19 at 15 33 54 jpeg
banner loredana groza png
florin piersic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net