Programul TV de Paște. Ce oferă televiziunile și unde poți urmări slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală

Ultima actualizare:

    Alex Dima a stat pentru câteva zile alături de părintele Constantin Necula
Alex Dima a stat pentru câteva zile alături de părintele Constantin Necula

Ca în fiecare an, televiziunile pregătesc ediţii speciale de Paşte pentru telespectatorii fideli. Iată cu ce vor să cucerească audienţa, în zilele de sărbătoare, cele mai importante posturi tv.

Transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, Denia Prohodului Domnului, la TVR1, ediţie specială "România, te iubesc!" cu părintele Constantin Necula la Pro TV, Mircea Dinescu are invitaţi speciali La Portul Cetate, duminică, la Prima TV sunt câteva oferte ale televiziunilor pentru Sărbătorile Pascale.

TVR 1 oferă telespectatorilor cele mai importante slujbe religioase oficiate de Paşti la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

  • Vineri, sâmbătă şi duminică, Andrei Victor Dochia, alături de echipa sa şi invitaţi la „Universul credinţei”, va prezenta ediţii speciale ale emisiunii ce oferă o perspectivă aparte asupra spiritualităţii creştine, pe 30 aprilie, la ora 18.30, când românii pot urmări, în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, Denia Prohodului Domnului.
  • În seara de Înviere, pe 1 mai, începând cu ora 23.10, va fi o ediţie specială „Universul credinţei” la TVR 1, dar şi la TVR Moldova şi TVRi, de asemenea, în direct de la Catedrala Patriarhală, Slujba Învierii, oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
  • Sâmbătă, 1 mai, ora 12.00, TVR Timişoara propune cântece bisericeşti la „Cantecul de acasă” şi îl are invitat pe IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.  Urmează, la ora 13.00, soprana Alexandra Coman cu un recital în Biserica Sfântul Elefterie din Bucureşti cu „Pieta, Signore!” - A. Stradella. De la ora 13.15, frumuseţea eternă a Voroneţului este reflectată la emisiunea „Academia Română - prezentul continuu” despre expoziţia dedicată Voroneţului la Biblioteca Academiei Române.
  • De la ora 23.10, la „Universul Credinţei”, va fi trasnmisă Slujba Învierii Domnului săvârşită la Patriarhia Română, precum şi în mai multe mânăstiri din ţară: la Mânăstirea Comana (jud.Giurgiu), la Mânăstirea Pasărea (jud.Ilfov), la Mânăstirea Golia (jud.Iaşi), la Mânăstirea Nicula (jud.Cluj) şi la Mânăstirea Sfântul Iosif de la Partoş (jud Timiş).
  • În Duminica Paştelui, de la ora 10.00, în cadrul emisiunii „Spirit şi credinţă" realizată de TVR Craiova, va vorbi Î.P.S. Irineu, Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei,  iar de la ora 12.00, va fi transmisă „A doua înviere”, în direct de la Catedrala Patriarhală.

La Antena 1 va fi sărbătoare mare

De Paşte, Mi­rela Vaida aduce telespec­tatorilor o serie de ediţii spe­ciale ale emisiunii Acces Direct. În Vinerea Mare, de la 17.00, artiştii vin împreună cu familiile lor într-o emisiune cu poveşti de viată şocante. A doua zi de Paşte, surpriza ediţiei o va reprezenta competiţia „Marea bucătăreală”. A treia zi de Paşte, petrecerea între prieteni continuă. Şi echipa “Super Neatza cu Răzvan şi Dani” a pregătit o serie de 3 ediţii speciale, cu multă distracţie, aşa cum ­şi-au obişnuit telespectatorii, iar Simona Gherghe petrece a doua zi de Paşte în casa Mireasa.

La PRO TV o ediţie de suflet, duminică, la România, te iubesc!

La PRO TV vom avea filme, dar şi o ediţie specială, de suflet, duminică, la 18.00, la “România, te iubesc!”. Alex Dima a stat pentru câteva zile alături de părintele Constantin Necula şi a observat felul în care interacţionează cu oamenii. Sunt ani buni de când preotul umblă prin lume şi vorbeşte despre Dumnezeu. „Paştele este sărbătoarea bucuriei şi speranţei! Trăim vremuri în care, mai mult ca oricând, avem nevoie unii de alţii. In duminica Învierii, vă prezentăm o ediţiei de suflet „România, te iubesc!". Stăm de vorbă cu părintele Constantin Necula, il urmărim în conferinţele pe care le susţine prin ţară. A parcurs până acum mai bine de un milion de kilometri şi a susţinut peste 500 de conferinţe. Are darul de a traduce Scripturile şi dogma pe inţelesul oamenilor. Discutăm despre căile prin care ne putem întâlni cu noi şi cu Dumnezeu, despre moarte şi Înviere, despre aproapele nostru. Cum putem fi mai buni, mai împăcaţi, dar şi cum să ne rugăm”, a spus Alex Dima.


    Alex Dima va avea un interviu emoționant la România, te iubesc!
Alex Dima va avea un interviu emoționant la România, te iubesc!

Programe speciale şi la Prima TV

De Paşte, Prima TV a pregătit pentru telespectatori un program special cu show-uri cu iz românesc şi filme pentru toate gusturile, vedete şi poveşti ale românilor de pretutindeni care urmează tradiţiile pascale chiar dacă sunt departe de casă. Duminică, Mircea Dinescu va încânta telespectatorii cu tradiţii de Paşte într-o serie de 2 live-uri de la Port Cultural Cetate, de la ora 10.30 până la ora 11.00. Invitaţii de gală sunt Grigore Leşe sau naista Oana Lianu. Cristi Brancu va avea poveştile cu invitaţi speciali, luni de la ora 15.00. Iar marţi, de la aceeaşi oră, nu trebuie ratat Exclusiv VIP, ediţie de colecţie. Şi “Hai cu fetele” va avea o ediţie specială de Paşte cu Nicole Cherry şi Diana Bart.

Adrian Enache şi Diana Matei, Start Show! 

Pentru marea sărbătoare a Paştilor, Diana Matei şi Adrian Enache au pregătit o ediţie specială din “Start Show” la Naţional TV, duminică, începând cu ora 12.30. Sofia Vicoveanca şi Marius Zgâianu ne vorbesc despre tradiţia încondeierii ouălor de Paşte, specifică Bucovinei şi Moldovei. 

Paula Seling vine să ne dezvăluie ce mănâncă un vegetarian în această perioadă. Plus mulţi alţi invitaţi.


    Adrian Enache are invitați speciali la Național TV
Adrian Enache are invitați speciali la Național TV

Surprize la TVR

La TVR1, 2 şi 3 telespectatorii vor avea o ofertă variată de filme, atât de Paşte, cât şi pentru copii. “Patimile lui Hristos” al lui Mel Gibson, va fi una dintre surprize. O ediţie specială, de Paşte, va avea emisiunea „Exclusiv în România” moderată de Cristi Tabără, la TVR 1. Pe 2 mai, de la ora 16.00, printre troienele începutului de primăvară, ajungem la Şirnea, pentru a descoperi peisaje care îţi taie răsuflarea şi vechi cărări, care, odinioară, legau casele pline de viaţă. Pe TVR 2 Marina Almăşan va avea o ediţie specială de “Femei de 10, Bărbaţi de 10”. Fuego va avea ediţie specială a emisiunii “Drag de România mea”. Ediţii speciale vor fi şi din emisiunile “Reţeaua de idoli” şi “Gala Umorului Românesc”, la TVR 2.


    Teo și Bursucu vor avea o ediție specială de Paște la Teo Show
Teo și Bursucu vor avea o ediție specială de Paște la Teo Show

Ce vedem la Kanal D

De sărbători, Kanal D aduce în faţa telespectatorilor ediţii speciale ale emisiunilor  „Asta-i România!”, „Teo Show” şi „ROventura”, menite să împartă bucurie în casele românilor,  să prezinte tradiţii şi obiceiuri păstrate de generaţii. Luni, 3 mai, în a doua zi de Paşte, emisiunea “Teo Show” îmbracă haine de sărbătoare şi îşi invită telespectatorii să petreacă alături de invitaţii de seamă din această ediţie. 

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net