Puștiul-minune al lui Săndel Bălan cântă despre bullying. Ce mină de aur a lansat tatăl Andreei Bălan
După ce a făcut-o vedetă pe fiica sa, Andreea Bălan, acum Săndel Bălan continuă să compună şi să facă vedete din mici artişti. De data aceasta este vorba despre David Alexandru Dobrincu, care cântă o melodie despre fenomenul bullying (hărțuire), care este foarte discutat în ultima vreme în rândul adolescenţilor din ţara noastră.
Săndel Bălan este foarte mândru atât de fiica sa, Andreea Bălan, de nepoate, cât şi de artiştii cu care lucrează în ultimul timp. De exemplu, David Alexandru Dobrincu, care are 8 ani, este fotomodel, actor, dansator şi cântăreţ. E ca și nepotul. Puştiul are deja două piese lansate şi câteva concerte susţinute în aer liber împreună cu dansatoarele sale, Larisa şi Andreea.
David este băieţelul frumos şi talentat din mai multe reclame şi promo-uri tv de la Antena 1, a prezentat moda pe marile podiumuri ale lumii, ultimele prezentări fiind la Milano şi Paris, a filmat pentru serialul „Lecţii de viaţă”, de la Pro TV, şi ia lecţii de dans la Academia de dans a lui Mihai Petre, jurat la „Românii au talent”, de la Pro TV. De curând a lansat melodia „Karma” [cover Coldplay ---varianta in romana], în care ia atitudine în ceea ce priveşte violenţa în şcoli, care se asociază fenomenului de bullying.
Textul melodiei Karma [cover Coldplay], interpretată de David Alexandru Dobrincu, este o prima actiune de combatere a fenomenului de bullying care ia amploare si la noi in Romania!
Ce este bullying-ul?
Fenomenul bullying se percepe ca fiind un comportament ostil, de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare. Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă. Bullying-ul poate fi prezent în orice tip de comunitate, în grupuri sociale, unde persoanele interacționează unele cu altele: la școală, la locul de muncă, în familie, în cartiere, în biserică, în mass-media, chiar între țări etc. Victima se află într-o ipostază de regulă vulnerabilă, care prezintă anumite slăbiciuni pe care bullying-ul le poate exploata. Aceasta manifestă imposibilitate de apărare și sentimente de neputință.