Radu Banciu, după ce s-a făcut de râs: «Am plâns toată noaptea»

Ultima actualizare:
Mesajul real (stânga) și cel editat (dreapta)
Mesajul real (stânga) și cel editat (dreapta)

După ce a făcut o mare confuzie în emisiunea de luni, 21 septembrie, Radu Banciu (45 de ani) a apărut, din nou, în direct, cu explicaţii faţă de gafa teribilă. Începutul ediţiei de marţi (22 septembrie) a început cu o „erată”, aşa cum o numeşte cunoscutul prezentator.

Radu Banciu a simţit nevoia să clarifice situaţia. Jurnalistul a ţinut un întreg discurs despre cele întâmplate, după ce informaţiile că s-ar fi făcut de râs în direct au împânzit presa românească.

„Începem cu o erată. După cum ştiţi, ieri (luni, 21 septembrie, n.r.)  am prezentat o imagine umflându-ne în piept cu Stade Velodrome, prietenii noştri, care au pus un banner acolo. S-a demonstrat, între timp, că un facebook-ar (un utilizator de Facebook, n.r.) din ăsta pentru care era importantă gloria de moment ar fi trucat imaginea şi, vezi Doamne, a râs toată presa românească de Radu Banciu, că «Uite cu ce se fălea el, că ar fi ajuns idolul stadionului Velodrome şi el, de fapt, săracul, este un nimeni».

Da, aşa este, într-adevăr. Am plâns şi eu toată noaptea că am fost păcălit, sigur, numai că, îi asigur pe toţi ageamiii ăştia, care mi-au purtat astăzi (marţi, 22 septembrie, n.r.) şi au râs de mine pe Facebook, că îi aşteaptă o sarabandă de imagini de pe Stade Velodrome şi să ştiţi că am vorbit cu amicii mei din Marsilia astăzi şi nu am o veste bună să vă dau”, a declarat jurnalistul, şi a continuat să povestească ceea ce i-a zis prietenul lui francez, în limba lui natală.

Chemat să fie consul în Franţa

După cele relatate de el însuşi, Radu Banciu ar fi fost chemat să fie consul în Marsilia de cunoscuţii lui francezi. Cu toate acestea, jurnalistul a ţinut să infirme zvonurile cum că ar vrea să ajungă la consulatul Franţei: „N-am intenţionat niciodată să fiu consul şi, atâta timp cât în România se ajunge consul pe nepotisme, pe şmecherii şi pe cumetrii, chiar şi dacă mi s-ar fi propus funcţia de consul la Marsilia n-aş fi acceptat-o, că n-am de ce. Eu în Marsilia mă duc de câte ori vreau şi când vreau, am unde să stau, cunosc atâta lume, nu-mi trebuie mie consulatul. Atâta timp cât ştiu cine a fost consul acolo, cum se ajunge, nu mă avantajează în această teorie şi nu vreau scandal pe tema asta. Dacă sunt provocat de ageamiii din presa de la noi, atunci, sigur, o să vă demonstrez cu ce lemne ne încălzim, apropo de acest oraş”, a declarat el.

A primit o vedere de la prietenii din Marsilia

Radu Banciu (45 de ani) a primit o vedere de la amicii din Marsilia
Radu Banciu (45 de ani) a primit o vedere de la amicii din Marsilia

Mai mult, chiar dacă, în cele din urmă, s-a dovedit că imaginea cu „mulţumirile” adresate lui a fost trucată, Radu Banciu a vrut să demonstreze, în direct, faptul că ar fi fost îndreptăţit să creadă că totul este adevărat: „Sunteţi şi prost-informaţi şi aveţi şi ghinion. Exact astăzi, cu ştampila Poştei Române a venit această imagine. Ce scrie pe ea? Marseille, da? Uitaţi-vă, ca să nu spuneţi dup-aia că e cu vreo şmecherie. Se vede timbrul «De France» şi 22 septembrie? De la nişte prieteni, se vede?”, a mai spus jurnalistul, în timp ce arăta vederea la cameră.

Radu Banciu, apel către Diaspora

Pentru a se răzbuna, Banciu şi-a contactat atât prietenii francezi, cât şi pe românii din Diaspora. Jurnalistul le-a cerut să facă un gest similar cu cel trucat în imagine, pentru a da peste nas presei româneşti: „Încă o dată, nu suntem la originea acelei farse de ieri, cetăţeanul care a făcut-o răspunde sau nu, e problema lui, nu m-a consultat înainte, deci nu ne lăudăm cu lucrurile astea, dar mie mi s-a părut absolut veridic atât cât am atâţia prieteni acolo şi fac un apel şi pe calea asta, ca să vă umilim, cu francezii am vorbit, dar cu românii nu. Uite, vă rog eu, dragi români de acolo, haideţi să râdem un pic de toţi ăştia, duceţi-vă pe Velodrome după ce vor termina suspendarea stadionului (...) şi faceţi nişte bannere cu numele emisiunii sau cu ce vreţi voi ca să le scoatem proştilor din România ochii”.

Vrea să le demonstreze românilor cine este

Chiar dacă presa l-a criticat intens pentru greşeala făcută, Radu Banciu a recunoscut că a profitat de reclama făcută: „Mă bucur foarte tare că au apărut aceste discuţii pe site-uri, că s-a vorbit despre noi. Nimeni, în aceşti patru ani, nu mi-a făcut atâta reclamă la B1 TV cât am văzut, astăzi, pe aceste site-uri şi pentru asta le mulţumesc ageamiilor care au încercat să ne promoveze, fie şi negativ, de parcă asta aveam eu nevoie, să fiu cunoscut în Marsilia. Cei pe care îi mânca ceva să ne prindă aici, bucuroşi că uite, ne-au prins cu ceva. Şi din Kerguelen am primit imagini cu timbru, ştiţi unde este Kerguelen? Când îl găsiţi pe hartă, să mă sunaţi la 9 dimineaţa”.

Mai mult, jurnalistul vrea să le dea peste nas tuturor românilor. Nu numai că a povestit momente din turneele în care a fost cu membrii echipei Dinamo, dar Banciu a mărturisit că i-a şi condus la destinaţie. Totuşi, apelul făcut faţă de francezi şi români este menit să le arate concetăţenilor lor, dar şi colegilor de breaslă, cine este el cu adevărat: „Eu nu sunt un şmecher, nu pot să controlez eu ce se întâmplă pe internet. Şi mi s-a părut foarte frumos pentru o emisiune de pamflet, că nu m-am pozat cu Barack Obama. A fost un cearşaf pe un stadion de fotbal pe care am fost de atâtea ori (...). Aţi venit voi, şmecherii, să mă prindeţi. Ăla a vrut, probabil, să îmi facă şi mie o surpriză, să mă ridice mai sus decât eram în momentul respectiv. Ei bine, las’ că o să vă umplu eu cu imagini când o să ajungă băieţii, într-adevăr, să vă demonstreze ei cine sunt. Sper, totuşi, să nu-mi trimită poze cu cearşaful de pe consulat. Atâta mă rog, pentru voi, că o să aveţi apoi probleme să explicaţi de unde vin”, a mai declarat prezentatorul, în cadrul ediţie de marţi (22 septembrie) a emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV.


    Mesajul real (stânga) și cel editat (dreapta)Foto: realitatea.net
Mesajul real (stânga) și cel editat (dreapta)Foto: realitatea.net

În ediţia de luni, 21 septembrie, a emisiunii, Radu Banciu (45 de ani) a prezentat o imagine în care se presupunea că suporterii echipei lui preferate, Omlypique Marseille, i-ar fi dedicat un mesaj de mulţumire în tribune. Totuşi, imaginea în care aceştia ţineau o cearşaf cu mesajul "Gracias Banciu" era, de fapt, trucată de un internaut. Prezentatorul nu şi-a dat seama că este o glumă şi a prezentat gestul în emisiune: „Bun găsit, dragi prieteni. Începem cu o informaţie care interesează, desigur, amicii noştri din Diaspora. Că se strânge laţul în general în jurul autorităţilor şi a celor care ne vor în continuare doar la această masă. Mă rog, ei nu ne-ar vrea nici aici, dar asta e deocamdată. Nişte imagini de aseară, de la Marsilia, de pe Stade Velodrome, de la meciul Olympique Marseille – Olympique Lyonnais din Ligue 1. Iată-le!".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
banner adela popescu png
banner laurette png
banner Adrian mutu png
banner kamara png
image
actualitate.net
image
actualitate.net