Reacția Loredanei Groza, după ce a aflat de moartea lui Lucian Avramescu: "Bună seara, Poete, te-aștept ca și când"

Ultima actualizare:

    Loredana Groza a lansat piesa ”Buna seara, iubite!” în 1987foto: arhivă
Loredana Groza a lansat piesa ”Buna seara, iubite!” în 1987foto: arhivă

Vestea că Lucian Avramescu s-a stins din viață a luat prin surprindere o țară întreagă, iar Loredana Groza, cea care a avut șansa de a-i cânta versurile, a avut o reacțșie emoționantă pe Facebook.

“Bună seara, iubite,/Te aștept ca și când /Numai dragostea noastră ar fi pe pămant,/Mai presus de măriri, de căderi de cuvânt,/ Bună seara,  iubite…Îi spun poetului Lucian Avramescu, autorul acestor versuri nemuritoare, care de ieri a intrat în neființă… A plecat la cer ca să se întâlnească cu ceilalți doi titani plecați prea devreme: Adrian Enescu, compozitorul cântecului “Bună seara. iubite” , votat cântecul secolului de către ascultatorii Radio România, și marele actor Ion Caramitru…Mulțumesc poetului Lucian Avramescu pentru versurile sale care mi-au pavat drumul în muzică și spre inimile oamenilor. Bună seara, Poete, Te aștept ca și când…, a scris Loredana pe Facebook, acolo unde a și pus unul dintre multele momente din cariera sa în care a interpretat piesa "Bună seara, iubite", precum și un moment în care poetul a povestit despre cum a ajuns artista să-i cânte poezia de dragoste.

Lucian Avramescu a compus poezia care a transformat în șlagăr piesa Loredanei

Într-un amplu interviu pentru revista Tango, poetul Lucian Avramescu a oferit detalii emoționante despre bucuria de a deveni din nou tată, la 50 de ani, dar și despre cum a ajuns celebra solistă Loredana Groza să cânte «Bună seara, iubite», pe versurile poeziei scrise de el, «Bună seara, iubito» .

"M-am trezit cu Adrian Enescu (n.r. compozitorul melodiei) la ușă, așa a fost. Era cu o carte a mea în mână și a zis, «Îmi plac vreo zece poezii, dar pe asta o vreau mai întâi, mi-o dai?» Era «Bună seara, iubito»", a povestit Lucian Avramescu. Întrebat dacă Adrian enescu scrisese deja cântecul special pentru Loredana, Lucian Avramescu a făcut lumină: "Pentru Loredana? Nu, nu pentru Loredana, ca dovadă că mai întâi i-a dat cântecul Sorinei Moldvai și cu Sorina l-a înregistrat, ea, însă, a fugit la Paris, cu cântec cu tot, iar el a avut ceva probleme să și-l recupereze, dar a reușit. Și a doua variantă a fost Loredana și s-a dovedit a fi cea de succes. Loredana îi plăcea prin temperamentul ei. Pe Caramitru l-a înregistrat separat. Chiar am citit undeva, într-un tabloid, că Ion Caramitru ar fi fost îndrăgostit de Loredana și am râs. Nici nu s-au cunoscut atunci, au înregistrat fără să se fi întâlnit, plus că Loredana avea 16 ani, nici nu se punea problema", a declarat Lucian Avramescu anul trecut, pentru publicația Tango.

Lucian Avramescu a murit la 73 de ani


    Lucian Avramescu a murit la vârsta de 73 de anifoto: femeide10.ro
Lucian Avramescu a murit la vârsta de 73 de anifoto: femeide10.ro

Poetul Lucian Avramescu a murit, duminică dimineaţă, 12 decembrie, în locuinţa sa din localitatea prahoveană Sângeru, în urma unui stop cardio-respirator. Echipajul medical care a intervenit nu a putut să-l resusciteze, deşi a făcut timp de jumătate de oră manevrele necesare.

Un echipaj medical s-a deplasat duminică la o locuinţă din comuna Sângeru, pentru a acorda ajutor unui bărbat de 73 de ani, inconştient. Ajunşi la faţa locului, membrii echipajului medical au constatat că este vorba despre un bărbat aflat în stop cardio-respirator acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Lucian Avramescu se stabilise în satul natal, Sângeru, din județul Prahova, unde ducea un trai liniștit alături de tânăra lui soție, Georgiana, și de fiica lor, Luciana. El mai avea doi copii, care i-au oferit, în total, 3 nepoți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
foto 2   Florin Calinescu jpg
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
image
actualitate.net
image
actualitate.net