Reacția lui Mihai Trăistariu după ce rockerii din Italia au câștigat Eurovision 2021: "Nu era în Top 10 la mine"

Ultima actualizare:

    Mihai Trăistariu
Mihai Trăistariu

Grupul rock Måneskin a câştigat, sâmbătă seară, Eurovision 2021 cu piesa „Zitti e buoni”. Mihai Trăistariu, care în 2006, la Atena, a obținut locul 4 pentru România, cu piesa Tornero, a avut o reacție intersantă pe pagina de Facebook

"Eurovision. Finala. Surpriză totală. Ca și în anul meu - 2006 - rockerii din toată lumea s-au coalizat și Italia a câștigat. Nu era în Top 10 la mine însă, am simțit că sunt artiști. Am simțit că ar putea câștiga. P. S.: Decizia mea e simplă! TREBUIE să mă înscriu în 2022 la Eurovision! Mi-am jurat că voi face tot ce-mi stă în putință să câștig locul I la CEL MAI MARE CONCURS DE MUZICĂ DE PE PĂMÂNT. Aștept piesa aia ... cea mai tare! Un ... Tornero la pătrat! Găsim? Hai! Curaj, compozitorilor!", a scris Mihai Trăistariu. Cu piesa „Tornero", solistul s-a situat pe locul 4 la Eurovision 2006, iar melodia sa a ajuns hit în toată Europa.

Grupul italian Måneskin a câştigat votul publicului

Grupul rock Måneskin a câştigat, sâmbătă seară, Eurovision 2021 cu piesa „Zitti e buoni”, iar aceasta este a treia victorie pentru Italia la concursul muzical. Italia a participat prima dată la Eurovision în 1956. Opt ani mai târziu, Gigliola Cinquetti a câştigat concursul cu „Non Ho L'età”, iar Toto Cutugno s-a impus în 1990, cu „Insieme”.

Din 1997 până în 2011, Italia nu a trimis reprezentanţi la Eurovision. A revenit ca una dintre cele cinci ţări „mari plătitoare”. Elveţia a primit cel mai mare punctaj din partea juriului, în timp ce Italia s-a clasat pe locul al patrulea. Grupul italian a câştigat însă votul publicului, obţinând în total 529 de puncte, fiind urmat de reprezentanţii Franţei şi Elveţiei.

Ediţia de anul acesta a concursului a avut loc la Rotterdam, iar în finală au urcat pe scenă, pentru a susţine recitaluri, şase foşti câştigători - Lenny Kuhr („De Troubadour", 1969), Teach-In cu Getty Kaspers („Ding-a-dong", 1975), Sandra Kim („J'aime La Vie", 1986), Helena Paparizou („My Number One", 2005), Lordi („Hard Rock Hallelujah", 2006) şi Måns Zelmerlöw („Heroes”).

Citește și:

Eurovision 2021. Cine sunt membrii trupei câştigătoare Maneskin. Numele trupei înseamnă „lumina lunii” în daneză

Ce surpriză! Italia a câștigat Eurovision 2021! Ce țară a terminat cu 0 puncte

image
image
image
image
image
image
image png
dorian popa hp jpg
image png
colaj gina pistol  irina fodor png
iulia albu si mike instagram jpg
banner oana moșneagu vlad gherman png
banner gabriela cristea png
FotoJet (6) jpg