Reacţia Romaniţei Iovan după tragedia de la Constanţa
Accidentul aviatic de la Constanţa în urma căruia şi-au pierdut viaţa patru persoane a deschis răni adânci în sufletul Romaniţei Iovan. Creatoarea de modă a retrăit momentele cumplite prin care a trecut după moartea lui Adrian Iovan. Revoltată, fosta soţie a pilotului care şi-a pierdut viaţa în accidentul din Apuseni, acuză autorităţile de incompetenţă.
Accidentul aviatic în urma căruia un elicopter SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol i-a reamintit Romaniţei Iovan clipele groaznice pe care le-a trăit în urmă cu doar câteva luni. În luna ianuarie l-a pierdut pe tatăl copilului ei într-un incident similar.
"Incompetenţa şi nepăsarea curmă vieţi şi naşte suferinţă în sufletele noastre! De ce şi până când ?! La 20 ianuarie 2014, un avion de mici dimensiuni, BN - 2, pilotat de unul dintre cei mai buni piloţi ai României, Adrian Iovan, cu o echipă de medici la bord, aterizează forţat în munţii Apuseni la o altitudine de 1400 m. În urma impactului cu solul, toţi pasagerii, inclusiv personalul navigant, erau în viaţă!Victimile puteau fi reperate în mai puţin de o oră dacă Ministrul Apărării Naţionale Mircea Duşa, ar fi dat ordin ca unul dintre elicopterele Puma, aflate la unitatea militară din Alba Iulia, să decoleze. Pe 24 noiembrie 2014, un elicopter Puma se prăbuşeşte în judeţul Sibiu.La 15 decembrie 2014 un elicopter SMURD aterizează pe lacul Siutghiol, Constanţa. Nu a fost noapte, nu a fost munte, nu a fost nici ninsoare ... A fost aceeaşi incapacitate de reacţie promptă şi coordonată a instituţiilor statului! Nu am înţeles nimic din tragedia aviatică produsă în Apuseni!", a scris Romaniţa Iovan pe contul ei de socializare.
Reacţia creatoarei de modă vine după ce patru oameni, comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu şi asistenta medicală Gabriela Camelia Harton şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii elicopterului SMURD, de tip EC 135, cu care se întorceau dintr-o misiune, după ce au transportat un pacient la Spitalul Judeţean Constanţa. Deşi unul dintre bărbaţi era în viaţă, autorătăţile au ajuns prea târziu la el ca să-l salveze, exact cum s-a întâmplat şi în cazul accidentului aviatic dijn Munţii Apuseni.