Reacții emoționante după moartea Dragăi Olteanu Matei. Oana Pellea: "Tare drag i-a fost lui tata de ea"


    Cu colegii de clasă, de la Institutul de Teatru. În stânga, alături de Amza PelleaSursă foto: Arhivă personală
Cu colegii de clasă, de la Institutul de Teatru. În stânga, alături de Amza PelleaSursă foto: Arhivă personală

Draga Olteanu Matei a murit, la 87 de ani, din cauza unei hemoragii digestive. Colegii de scenă, oameni de televiziune şi politicieni i-au adus un omagiu marii actriţe Draga Olteanu Matei care a fost "un model", "bucurie", "un om genial", " o femeie sobră, deşteaptă şi realistă".

Draga Olteanu Matei se retrasese de ani buni în Piatra Neamț și renunțase la scena teatrului. În cariera de 60 de ani a interpetat magistral roluri memorabile și a câștigat respectul colegilor de breaslă. Aceștia i-au adus un omagiu actriței și au scris pe paginile personale ale rețelelor sociale mesaje emoțioante. 

Actriţa Monica Davidescu: "Draga era doar bucurie!"

"Drum lin printre stele, Draga Olteanu Matei! Noi, cei care te-am cunoscut şi care am avut şansa de a-ţi fi alături în scenă, îţi vom duce dorul. Dumnezeu să o odihnească! Condoleanţe familiei şi prietenilor! La ultima întâlnire, cu un an în urmă, Draga era doar bucurie. Cu mulţi ani în urmă, în scenă, în „Crima pentru pământ”, am învăţat de la dânsa puterea privirii fără cuvinte".

Mircea Radu: "Draga Olteanu-Matei era sobră, deşteaptă şi realist"

"Dincolo de talent, Draga Olteanu-Matei era sobră, dură, deşteaptă şi realistă. Cu ani în urmă, alături de Simona Gherghe, am prezentat o Gală - Geniali - în care o omagiam. Chiar în faţa scenei, aşezat pe un scaun din primul rând, era soţul, domnul doctor Matei către care Draga tot trăgea cu privirea. Ştiam că sunt căsătoriţi de zeci de ani şi am întrebat-o dacă există un secret al longevităţii. Mi-a răspuns „Nu, dragul meu, există numai oameni deştepţi sau tâmpiţi", a scris prezentatorul.

Oana Pellea, despre Draga Olteanu-Matei

„Draga de Draga. Tare drag i-a fost lui tata de ea. Tare dragă mi-a fost. Bunul Dumnezeu să o primească în Împărăţia Sa”, a scris Oana Pellea pe Facebook.

Marcel Vela, ministru de Interne: "A fost zâmbet, spirit, un om genial"

Ministrul de Interne Marcel Vela i-a adus un omagiu marii actriţe cu un mesaj publicat pe Facebook: "Doamna Draga Olteanu Matei a părăsit astăzi scena vieţii, dar rămâne în sufletele noastre ca unul dintre cei mai iubiţi actori pe care noi, românii, am avut norocul şi onoarea de a-l urmări cu zâmbetul pe buze. A fost zâmbet, spirit, un OM genial, jovial, pus mereu pe şotii, era pur şi simplu un spectacol viu de erudiţie şi inteligenţă. Am învăţat de la doamna Draga să ne entuziasmăm în faţa unui discurs fără egal, dar mai ales în faţa rolurilor emblematice cu care ne-a bucurat de-a lungul timpului şi care vor rămâne moştenire poporului român. Drum lin spre cer, Draga noastră dragă!".

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
andreea marin
cub lensa animat gif
cub Andreea Perju png
horoscop jpg
cub camelia șucu (1) png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
cub andrele png
baza paris profimedia jpg
celine dion jpeg
Jennifer Lopez a avut ajutor la alesul bradului jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
lorena serban tiktok jpg