"Regina prăjiturilor" nu mai pune gura pe zahăr: “Am slăbit 12 kg!”
Despre Simoa Pope se știu puție lucruri, dar foarte clare: deține o celebră cofetărie în București, face artă din pastă de zahăr, a fost jurat la ”Bake Off România” (PRO TV), iar curând o vom vedea concurentă în show-ul de aventură “Fort Boyard”, care începe duminică, 1 octombrie, la PRO TV.
Ieri, pe 28 septembrie, Simona Pope a împlinit 33 de ani, iar de la 12 ani stă, alături de mama ei, în laboratorul cofetărie de pe Mihai Bravu. Simona a studiat Culinary Arts/Baking and Pastry la l’Ecole Nationale Supérieure de la Pâtisserie din Lyon, Franţa, iar profesor i-a fost unul dintre cei mai titraţi ciocolatieri francezi, Pierre Mirgalet. În 2014, la Cupa Mondială de Gastronomie din Luxemburg, Simona a câştigat o medalie de argint şi una de bronz, pentru România, cu lucrările făcute din pastă de zahăr. Deci nu exagerăm cu nimic dacă o numim “regina prăjiturilor”.
Ei bine, cu toate acestea, Simona Pope a renunțat, pentru o vreme, la ingredientul ei preferat, zahărul, iar asta s-a văzut pe trupul ei: e mai slabă cu 12 kg. Evident, și efortul depus la emisiunea “Fort Boyard” a ajutat-o să se tonifieze. “Am renunțat la zahăr, mănânc foarte multă grăsime și proteine. Grăsimea te face sătul, te ajută să nu mai mănânci dulciuri. În loc de zahăr consum un înlocuitor al acestuia, numit Stevie, dar e greu, nu e ușor deloc”, ne-a spus Simona Pope, care ne-a răspuns și la câteva întrebări legate de aventura “Fort Boyard”.
Click!: Cât a durat drumul până la celebrul fort?
Simona Pope: Drumul până acolo a fost, sau cel puţin a părut, scurt. Eram atât de entuziasmată, încât nimic nu putea să mă deranjeze.
Cum a fost experienţă din avion?
În avion a fost ca în tabără. Echipajul îmi era prieten şi ne-au făcut să ne simţim super bine. Ne-au dat bomboane şi au stat la glume cu noi. Toţi eram entuziasmaţi pentru ceea ce urma, aşa că eram veseli şi comunicativi.
Cum era oraşul în care aţi ajuns? Ne poţi povesti ceva inedit de acolo?
La Rochelle (n.r. în Franța, regiunea Noua Aquitania) este un loc de vis. Peisajele sunt de poveste, iar locul este încărcat cu o energie fantastică. Este un vechi port, iar plimbările de seară erau o reală plăcere.
Care era programul vostru?
Fiecare zi a fost diferită. Când am ajuns, am avut timp doar să luăm cina şi să facem o plimbare prin port. A doua zi ne-am trezit de dimineaţă, am mâncat, apoi am avut o scurtă şedinţă cu echipa şi program de voie. A treia zi a fost competiţia. Şi în a patra am plecat. Seara ne vedeam cu toţii, să mâncăm împreună.
Care a fost prima senzaţie când ai intrat în „Fort Boyard”?
Când am intrat în Fort mi s-au tăiat efectiv picioarele şi respiraţia. Era totul atât de real. Nu arată ca un platou de filmare. Este pur şi simplu real. Ceea ce vezi la TV e şi acolo, în realitate. Am început să alerg de colo până colo, să văd toate "punctele de atracţie". Şi tot spuneam: "Nu pot să cred, e ca la TV". Tigrii, gongul, PASSE-PARTOUT, era ca un vis totul! Nu cred că am trăit vreodată o fericire mai mare.