Regizoarea Ioana Gomoi: "5 ani în China sunt de ajuns". E pe val acolo, dar vrea să revină în România

24 octombrie 2021
image
Ioana Gomoi

Ani de zile a lucrat cu artiști din România pentru diverse videoclipuri, însă acum cinci ani a schimbat macazul și a ajuns să lucreze în China. Astfel că din regizor de videoclipuri, Ioana Gomoi a ajuns realizator de interviuri, reporter și jurnalist. Însă viață i s-a dat peste cap din cauza pandemiei și își dorește să revină în țară cât mai curând.

Se poate spune că viața bate filmul pentru Ioana Gomoi, fost regizor de videoclipuri în țară sau în străinătate, căci a lucrat cu artiști de top de peste tot. Însă într-o bună zi a primt o ofertă din China, de a face reportaje și interviuri acolo, și a plecat fără să se uite înapoi. Și a făcut carieră acolo, fiind și premiată pentru activitatea sa.

Ioana Gomoi: "Am ales China și China m-a ales pe mine"

Am stat de vorbă online cu Ioana despre viața ei de acolo și am vrut să știm dacă nu vrea să se întoarcă în țară, acasă. "Am ales China și China m-a ales pe mine. Dragoste la prima vedere, ce să mai zic. Dar acum, îți spun sincer, din curiozitate. Cine nu ar fi curios să vadă China? Este plină de mister. Și greu de înțeles. Are un farmec aparte. Dar m-am obișnuit la mii de kilometri depărtare. Fac asta de mult timp. Îmi este uneori dor de casă și de familie. Dar a fost alegerea mea să plec până la urmă. Sunt aici de 5 ani. Și probabil acesta este ultimul an pentru mine. 5 ani în China sunt de ajuns, zic eu. Dar asta am zis și anul trecut. Și încă sunt aici. Bine, a fost de vină și pandemia că nu am putut călători. Dar cu siguranță de aici mergem mai departe", spune Ioana.

Am vrut să știm dacă nu-i este frică de pandemia de coronavirus și ne-a spus că nu. "Nu. Toată lumea a fost afectată. Și noi aici, și voi acolo. Încă suntem profund afectați și aici, la fel ca voi acolo. Trecem peste împreună până la urmă. Trebuie doar să găsim soluții. Mai este și idea că ne-am obișnuit cu pandemia, dar trebuie să rămânem precauți", spune ea.

image
Ioana Gomoi, interviu cu ambasadorul Indonesieifoto: Arhivă personală

Am vrut să știm ce obiceiuri are de când s-a mutat în China și iată ce ne-a povestit. "Să nu crezi că ne îmbrăcăm în haine tradiționale pe stradă. Mă îmbrac cum mă îmbrăcam și înainte. Mâncare chinezească mănânc, dar nu sunt cel mai mare fan, recunosc. Mă trezesc foarte devreme dimineață. La 6. Și de atunci până târziu în noapte, numai distracție. E distractiv. Și dacă nu este, fac eu tot posibilul să fie. Acum activitatea mea variază de la o zi la alta. Într-o zi am filmări, în alta am întâlniri și așa mai departe. Mereu este ceva diferit și nu am timp să mă plictisesc. Ce planuri am pentru următoarea perioadă? Înainte de pandemie aveam un program detaliat cu 3 luni în avans. În timpul lockdown-ului totul a fost suspendat și ne-am mișcat foarte greu. Acum ne mișcăm ușor, dar sigur. Am multe interviuri și multe filmări. Vin și Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. În țară vin neapărat anul viitor. Sunt româncă, iar România este țara mea. Indiferent unde voi merge, vin și în România", a mai spus Ioana Gomoi, care e tare mândră de reportajele pe care le face.

Citește și:

Succes pentru o româncă în China! Regizoarea Ioana Gomoi, premiată la Bejing«Nu mă tem de virusul ucigaș». Regizoarea Ioana Gomoi trăiește de doi ani în China

anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
printul nicolae romania crop jpg
printesa charlene png
dana rogoz (1) jpg
BeFunky collage (5) jpg
iulia parlea3 jpg
fruit 4416500 1920 jpg
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
depeche mode getty (4) jpg
kevin spacey gettyimages 687734476 jpeg
alina eremia nas jpeg
cub elena gheorghe png
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
ray liotta gettyimages 471178756 jpg jpeg