Rețeta minune cu care Zsolt Kerestely își păstrează tonusul și la 83 de ani

Ultima actualizare:

    Zsolt Kerestely a stat alături de Stela Enache la concertul de la Sala Palatului al lui Cătălin Crişan
Zsolt Kerestely a stat alături de Stela Enache la concertul de la Sala Palatului al lui Cătălin Crişan

Zsolt Kerestely, unul dintre marii compozitori ai României, a fost în centrul atenţiei, săptămâna trecută, la concertul aniversar al lui Cătălin Crişan. Muzicianul ne-a atras atenţia cu optimismul care nu l-a părăsit nici la cei 83 de ani ai săi, vârstă pe care reuşeşte să o ascundă cu dibăcie. El ne-a vorbit despre dieta care îl ţine la fel de activ, ca în anii tinereţii.

Cu zâmbetul pe buze, îmbujorat ca un elev în prima zi de şcoală şi aranjat la patru ace, Zsolt Kerestely s-a aşezat cuminte, pe primul rând, pentru a vedea şi asculta show-ul pregătit de Cătălin Crişan, desfăşurat pe 3 octombrie, la Sala Palatului. Timp de trei ore, cât a durat spectacolul, artistul a fost numai un zâmbet, aplaudând şi fredonând piesele, alături de artiştii care s-au perindat pe scenă, printre ei numărându-se Adrian Daminescu şi Luminiţa Anghel. În pauze, Zsolt a schimbat impresii cu vecina lui de scaun, solista Stela Enache, şi ea îmbrăcată în haine de sărbătoare.

După lăsarea cortinei, Zsolt ne-a dezvăluit care este reţeta minune, cu ajutorul căreia îşi păstrează tinereţea: “Arăt aşa pentru că iubesc tot timpul. Totul pleacă din interiorul omului, aşa cred eu. Vreau să îţi mărturisesc că nu m-am certat niciodată cu nimeni, aşa am fost eu educat, mai ales că tatăl meu a fost preot şi am avut multe de învăţat de la el. Cu timpul am devenit şi mult mai înţelept. Plus că mănânc foarte sănătos: multe legume, fructe şi carne de curcan. Mai consum şi mici, dar foarte rar, doar atunci când face băiatul meu (n.r – Andrei Kerestely). Totodată, fac şi mişcare, merg la înot şi gimnastică, câte o oră în fiecare dimineaţă şi una seara. Mai merg şi cu bicicleta în fiecare zi, căci nu suport să stau în trafic, cu maşina”.

Pentru ele a compus

simeon stalpnicul png

Zsolt Kerestely a compus în cei peste 60 de ani activitate în jur de 600 de piese, el colaborând, de-a lungul vremii, cu toate vocile de cinci stele. A lucrat cu Eva Kiss, căreia i-a dăruit piesa ”Tăcutele iubiri”, cu Angela Similea, care i-a interpretat imepecabil piesa ”Lumea de dragoste”, dar şi cu Margareta Pâslaru, la piesa” El te aşteaptă”.  Artistul este căsătorit cu Roxana Aura, cu care are doi copii, Andrei şi Melinda.

Fiul său a câştigat «Festivalul Mamaia», în urmă cu 15 ani


    Andrei Kerestely
Andrei Kerestely

Aşchia nu sare departe de trunchi! Iată că Zsolt are cu ce se lăuda, căci şi fiul său, Andrei Kerestely (46 de ani), i-a moştenit talentul artistic. Acesta a dat lovitura în 2002, cu piesa ”O singură noapte”, în interpretarea lui Adrian Enache, care avea să îi aducă şi Trofeul Mamaia.

O vreme, Andrei şi-a dorit să-şi perfecţioneze cunoştinţele muzicale în străinătate, astfel că, în perioada 1990-1995, el a stat Germania. „Am venit pe lume şi am crescut cu muzica în casă, iar meseria tatălui meu, pe de o parte compozitor, pe de altă parte inginer de sunet şi regizor muzical pe atunci la studiourile muzicale din Radio şi TVR, m-a fascinat şi cucerit deopotrivă”, spunea Andrei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
image png
image png
banner adina halas badea png
image png
banner gabriela cristea png
image png
Katy Perry prezentare de modă, Paris 2024  Foto Gettyimages
image
actualitate.net
image
actualitate.net