Rita Mureșan, lacrimi de mamă: fiica ei cea mare s-a mutat definitiv în SUA. Ce ne-a spus Rebeca despre viața de acolo

image
După o lună petrecută în ţară, fiica cea mare a Ritei Mureşan şi-a făcut din nou bagajele pentru încă un an în America

În urmă cu 4 ani, când Rebeca a plecat la facultate în America, Rita Mureşan a plâns 6 luni. A suferit în fiecare zi de dorul fiicei ei, pe care ajungea să o vadă de două ori pe an. Dar tot în fiecare zi zâmbea cu mândrie că are un copil frumos şi deştept, care a avut bursă, a terminat cu brio Facultatea de Chimie, iar acum s-a angajat la o firmă din New York. După o vacanţă de o lună în România, marţi noaptea, fiica cea mare a Ritei şi-a făcut din nou bagajele pentru încă un an peste hotare.

„Sunt foarte calmă, sunt suspect de calmă”, a repetat de câteva ori Rita Mureşan marţi, în ultima zi acasă a Rebecăi (22 de ani). Şi-a început ziua în bucătărie, umplând casa cu miros de ardei copt, „comandă” de la fiica ei. A pus pe masă toate mâncărurile ei preferate, apoi a ajutat-o la împachetat. Ştia că savurează ultimele ore împreună şi că o aşteaptă un an departe de fiica ei cea mare. Nu contenea să se mire cât e de calmă, dar se temea, totuşi, de clipa despărţirii în aeroport. Pentru acest moment a venit de la Constanţa şi fostul ei soţ, Nelu, despre care Rita spune că se înţeleg mai bine acum decât în perioada când erau căsătoriţi.

„Luna aceasta am fost fericită, i-am avut pe toţi acasă. A venit şi fiica cea mică, Gloria (19 ani), care studiază la Londra Literatură Comparată şi Critică de Film. Am petrecut mult timp împreună, am fost la Constanţa, la tatăl lor, apoi într-o vacanţă în Grecia, le-am gătit toate bunătăţile şi m-am simţit ca o zeiţă aici cu ele. Gloria va pleca şi ea în septembrie, o să rămân iar singură”, spune Rita Mureşan, cu un zâmbet trist pe buze. Din toamna lui 2018, de când şi fiica cea mică a plecat să studieze peste hotare, Rita a experimentat pentru prima dată sentimentul „cuibului gol”. Spune că a fost un an al călătoriilor.

image
La începutul verii, Rebeca a terminat „with honor” (n.r. cu onoruri) Facultatea de Chimie din New York. La festivitate a venit şi sora ei, Gloria

„Am făcut naveta între Londra şi New York. Anul acesta va fi la fel. După care, Gloria termină şi ar vrea să se ducă în America la sora ei. Mă voi muta şi eu cu ele. De la anu’ mă mut în America. Încă nu ştiu ce voi face cu tatăl meu, care are nevoie aici de mine, dar avem timp să ne gândim”, spune ea. Rebeca povesteşte că, după ce a terminat în vara aceasta Facultatea de Chimie, s-a angajat ca analist la o firmă de finanţe din Manhattan. „Facultatea mi s-a părut cea mai frumoasă pe care aş fi putut să o am şi sunt foarte recunoscătoare că am avut oportunitatea asta. Nu mi-a fost neapărat greu departe de casă, eu mă adaptez uşor, îmi fac repede prieteni şi nu mă simt singură dacă nu sunt înconjurată de oameni. Timp de patru ani am stat în campus, dar de acum mi-am închiriat un apartament. Îmi place mult New York-ul, mi se pare un loc ideal să-ţi începi cariera, mai ales în finanţe. Din păcate, nu voi avea prea multe zile de concediu, astfel că nu mă mai întorc acasă până în vara anului următor”, ne-a povestit în exclusivitate Rebeca, în timp ce mama ei o sorbea din ochi cu drag şi mândrie. 

Andreea Esca şi Andreea Berecleanu şi-au înscris fiicele la şcoli din Anglia 

image
Fata Andreei Esca studiază Marketing şi Publicitate

Ştiristele Andreea Esca (PRO TV) şi Andreea Berecleanu (Antena 1) plătesc sume importante pentru ca fetele lor să studieze în capitala Marii Britanii. Alexia Eram (18 ani), fiica Andreei Esca (46 de ani), studiază din anul 2018 Marketing şi Publicitate la o facultate din Londra. Vedeta ar plăti şcolarizarea 15.000 de lire sterline pe an la care se adaugă cheltuielile pentru cazare, masă şi transport.

image
Fata Andreei Berecleanu e la un liceu din Londra

Tot de anul trecut, fiica Andreei Berecleanu (44 de ani), Eva Zaharescu (18 ani), învaţă la un liceu în Londra. Tânăra vorbeşte perfect engleza şi în 2020 vrea să se înscrie la facultate tot în Anglia. „În ultimii doi ani de liceu, am hotărât că e mai bine ca ea să fie îndrumată de către profesorii din Marea Britanie, unde va urma şi universitatea. E foarte responsabilă şi matură. Sper ca Londra să o ajute să descopere altfel de lumi, altfel de oameni”, a spus ştirista la Antena Stars.

Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
BeFunky collage (22) jpg
cub andreea banica animat gif
BeFunky collage (18) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
andreea esca si alexia eram
accident defileul jiului gj jpg
politia nu treceti
image
image
image
image
andreea esca si alexia eram
cub larisa iordache png
BeFunky collage (22) jpg
cub laura cosoi png
3 paula seling png png
cub ioana ginghină alexandru arsinel png