Românul Emil Hoștină, ieri coleg cu Harry Potter, azi barbar de temut. Interviu de excepție

Ultima actualizare:

  Actorul român Emil Hoştină, un răsfăţat la Hollywood, face spectacol în rolul lui Attila Hunul, în serialul «Vremea barbarilor»
Actorul român Emil Hoştină, un răsfăţat la Hollywood, face spectacol în rolul lui Attila Hunul, în serialul «Vremea barbarilor»

Până la 40 de ani a jucat în multe producţii importante de la Hollywood, printre care “Harry Potter and the Deathly Hallows”, “The Zero Theorem”, “Anacondas: Trail of Blood” etc. Acum e Attila Hunul în noul serial „Vremea barbarilor”, care a avut premiera în România pe 4 septembrie, la History Channel.

Actorul Emil Hoştină ne-a vorbit într-un interviu exclusiv despre Hollywood şi viaţa între două avioane.

 • Click!: Cum ai ajuns să faci parte din echipa producţiei “Vremea barbarilor” de la History Channel?

Emil Hoştină: Eram la Londra şi am primit un telefon de la agenta cu care lucrez. Mi-a spus că mi-a trimis un scenariu, crezând iniţial că trebuia să dau probă pentru el. Nu a fost cazul. Se ştia ce făcusem în alt serial (n.r. The Borgias) şi li s-a părut că aş fi potrivit pentru rolul Attila. L-am citit, mi-a plăcut, dar am zis că e un personaj greu. Am avut la dispoziţie trei zile de acomodare, am făcut probe pentru costume, au vrut să vadă cum mă descurc cu calul, pentru că era necesar un oarecare antrenament de luptă. Au fost şase zile de filmare foarte bine planificate şi am filmat în noiembrie 2015, la Sofia, cu o echipă mixtă, bulgară şi britanică.

 • Au fost şi alţi actori români... 

Sigur, dar nu în episodele cu mine. Radu Micu, Denis Ştefan, George Remeş, Cătălin Fartaeş. Au făcut treabă bună.  

 • Cât dura machiajul şi să intri în hainele lui Attila Hunul?

Ţinând cont de faptul că aveam acele cicatrici de pus pe faţă şi coafura respectivă, dura totul o jumătate de oră. Costumul avea 2-3 straturi de haine. Purtam nişte “iepuri” în jurul pulpelor, ca nişte jampiere. Am slăbit ceva şi e bine. Purtam o cămaşă romană, peste ea era un soi de tunică, apoi venea platoşa, centura cu pumnale, sabia, iar blana, pe deasupra.

 • Ce îi trebuie unui actor român ca să ajungă la Hollywood? 

Cred că o bună stăpânire a limbii în care te exprimi. Asta înseamnă o ureche bună şi să poţi să scapi foarte repede de cameleonismul auditiv. Dacă aş fi student, acum aş învăţa la disperare chineza, turca, franceza, engleza. Trebuie să ai rapiditate şi să ştii diverse subtilităţi. 

 • Eşti mereu pe drumuri, între avioane? 

Baza mea e în Bucureşti. Oriunde reuşesc să fac rost de un job mă sui în avion şi plec. 

 • Ce ne poţi spune despre fenomenul Harry Potter, în care ai şi jucat?

Pentru mine a fost un soi de “masterclass”. Am avut realul privilegiul de a-i vedea la lucru pe Alan Rickman, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter. O poziţie privilegiată, pentru că nu aveam mare lucru de făcut, iar noi în film numim asta figuraţie specială. Am stat şi am văzut meşteşug, cum lucrează, cum interacţionează cu personajele lor. Harry Potter a fost un produs de marcă. (n.r. Hoştină a fost în film “Devorator al Morţii”)

 • Te-ai împrietenit cu actorii străini cu care ai jucat?

Am întâlnit nişte oameni extraordinari. Cu Kevin McKidd (Owen Hunt din “Anatomia lui Grey”), am jucat acum 10 ani în România, în “Bunraku”, şi e fabulos. Am petrecut mult timp în discuţii plăcute. Am avut privilegiul să-i cunosc pe Michael Gambon, Richard Dormer din “Games of Thrones”, pe Stanley Tucci. Am avut o scenă profesionistă cu el şi apoi ne-am tot întâlnit. Înveţi de la fiecare câte ceva. Au un tip de atitudine care inevitabil te intoxică şi pe tine, te solicită să intri într-o zonă profesionistă. 

 • Mai ai timp şi pentru altceva? Ce-ţi place să faci în timul liber?

Mai nou, ajut la creşterea copilului nostru, al meu şi al soţiei mele, actriţa Anca Androne. Are 1 an şi 4 luni. Ne-a adus bucurie şi un soi de consistenţă în viaţă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
banner jean de la craiova png
sanziana negru si stefan floroaica jpeg
nicki minaj instagram jpg
banner laura cosoi png
whats up sotie micky colaj instagram jpg
gabriela nastas cap jpg
hedy lamarr jpg jpeg
cub ornela pasare png
image
actualitate.net
image
actualitate.net