S-a îndrăgostit de el când avea 7 ani și s-au căsătorit 30 de ani mai târziu. Actorul român și povestea sa incredibilă de iubire

Ultima actualizare:

Considerat unul dintre cei mai frumoși actori din cinematografia românească, Alexandru Repan a avut mereu o prezență scenică inconfundabilă. A iubit o singură femeie, dar s-a căsătorit la 50 de ani, iar tată a devenit pentru prima oară cinci ani mai târziu. Mama lui și-a dorit nespus ca el să devină actor și să fie foarte frumos. Iar despre acest moment a povestit chiar actorul: „S-a așezat în genunchi în fața altarului și l-a rugat pe Dumnezeu trei dorințe”. Ani mai târziu, o fetiță de 7 ani s-a îndrăgostit de el când l-a văzut pe scenă. După 30 de ani s-au căsătorit.

„Doamne, fă să fie băiat, să fie frumos şi să se facă actor!”

Alexandru Repan alături de Valeria Seciu în filmul „Casa neterminată”. Sursă foto: Facebook/Cineclic
Alexandru Repan alături de Valeria Seciu în filmul „Casa neterminată”. Sursă foto: Facebook/Cineclic

Privirea pătrunzătoare și plină de ineligență, șarmul înnăscut l-au făcut să strălucească atât în cele peste 50 de pelicule pentru marele ecran, cât și în cele 70 de personaje întruchipate pe scena Tearului Nottara, unde a fost angajat din 1968.

Lui Alexandru Repan, „rolul” de actor i-a fost predestinat, iar despre acest lucru a vorbit chiar el în emisiunea „Reţeaua de idoli”, realizată de Irina Păcurariu.

„Viaţa mea a fost aproape sub semnul destinului! Pentru că într-o iarnă a anului 1939, undeva pe Bulevardul Pache Protopopescu, o femeie află că a rămas însărcinată şi imediat s-a dus la Biserica Mătăsari.

Se aşează în genunchi în faţa altarului şi îl roagă pe Dumnezeu trei dorinţe: „Doamne, fă să fie băiat, să fie frumos şi să se facă actor!”. În februarie 1940, acea femeie m-a născut pe mine”, mărturisea actorul.

image

Mama sa a fost cea care l-a susținut de la început spre calea artistică. Tot din dorința mamei, la 16 ani, se înscrie la Facultatea de Istorie, pe care a absolvit-o în 1961. Dar în același an, dă cu succes examen de admitere la Institutul de Teatru.

Intră din prima încercare cu o schiță de Caragiale, ”Amicul X”, și cu un sonet de Eminescu. Are colegi ce vor ajunge nume mari în teatrul românesc: Emil Hossu, Melania Cârje, Ștefan Sileanu, Olga Bucătaru, Peter Paulhoffer și Alexandru Bocăneț.

Povestea de iubire care bate orice film

„Vânat” de multe femei frumoase, Alexandru Repan s-a căsătorit abia la vârsta de 50 de ani și a devenit tată după 55.

Ca într-o poveste neobișnuită de film, și-a cunoscut soția pe când aceasta era doar un copil.

Simona Repan, azi soția și mama celor doi băieți ai actorului, a mărturisit că s-a îndrăgostit de Alexandru Repan după ce l-a văzut într-un spectacol, pe vremea când avea… 7 ani!

„Juca în spectacolul „Craii de Curtea Veche”, probabil că știți, era un one-man-show pe care Alexandru Repan îl făcea cu mare succes. Prietena mea m-a trecut prin culise în sală.

În culise l-am văzut, își lega lavaliera. Era o lavalieră mov, și-acum o țin minte. Și a început să țipe la Ileana, că „de ce a adus copilul ăsta, care n-o să înțeleagă nimic din spectacol și oricum o să facă gălăgie!”.

Am fost foarte revoltată la momentul acela, cum adică credea el că eu nu o să înțeleg nimic din spectacol? Am intrat în sală, evident că nu am înțeles nimic din spectacol, dar am stat cuminte pentru că îmi era frică de vocea aia care tunase înainte”, și-a amintit Simona Repan prima sa întâlnire cu marele actor.

„La plecare, mergeam spre casă, și acum țin minte, eram în stația tramvaiului 2 de la Gara de Nord. Era seară și ploua și am întrebat-o pe Ileana dacă Alexandru Repan e însurat. Ea mi-a zis că nu și am spus că trebuie să fie foarte inteligent.

Nici acum nu țin minte, nu pot să înțeleg ce a fost în capul meu de copil de 7ani, ce conexiuni am făcut eu între inteligența domnului Repan și celibatul dumnealui de la vremea aceea.

Acum este tatăl băieților mei, lucru pentru care îi mulțumesc. Pentru asta și pentru o parte din ce sunt eu acum”, a mai mărturisit Simona Repan.

Cei doi s-au revăzut când Simona a intenționat să dea admiterea la Teatru și s-a dus să ia lecții de actorie chiar de la idolul ei, cel care avea să-i devină câțiva ani mai târziu soț.

„Eu, unul, cred că dacă o viață întreagă îl cauți pe Dumnezeu și nu reușești să-l găsești, te mulțumești și cu solii lui, cu îngerii. Copiii sunt îngerii noștri, trimiși de sus să ne mai aline ceva din nefericirea existențială”, mărturisea maestrul Alexandru Repan, potrivit adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistem de rachete patriot al armatei germane profimedia 0773167857 jpg
image
image
image
image
image
image
Dana Deac jpeg
banner Connect-R
Emilia Ghinescu. Sursa foto: Click!
cub corina caragea png
Alina Sorescu si Alexandru Ciucu
actorul Constantin Rauţchi FOTO Facebook png
cub laurențiu reghecampf anamaria prodan png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net