S-au lăsat de fumat după ce au scăpat din ghearele morții. Lecții de viață cu Bodo, Florin Busuioc și Florin Zamfirescu

Ultima actualizare:

    Florin Zamfirescu, fericit, la moșia lui de la Mogoșoaiafoto: BLITZ
Florin Zamfirescu, fericit, la moșia lui de la Mogoșoaiafoto: BLITZ

Ţigările i-au îmbolnăvit şi i-au trimis de urgenţă în sala de operaţie pe unii dintre cei mai faimoşi actori şi cântăreţi din România. După ce au scăpat cu viaţă ca prin urechile acului, mulţi dintre ei au reuşit să se lase de fumat, printre ei numărându-se şi solistul Bodo, care în urmă cu două luni a suferit un infarct.

Bodo, pe numele lui din buletin Bogdan Marin, a trecut prim momente dificile în luna mai, când a fost operat de urgență după ce a suferit un infarct. Timp de două zile și jumătate, solistul trupei Proconsul nu și-a dat seama că situația este atât de gravă, însă când a ajuns la spital, medicii l-au băgat direct în sala de operație, unde i-au montat trei stenturi.

Florin  Zamfirescu  are probleme  cardiace
Florin Zamfirescu are probleme cardiace

Bodo: "Sunt fericit că m-am lăsat de fumat"

Artistul a dezvăluit la ”Vorbește lumea” (PRO TV) că a depășit o mare cumpănă. „Am suferit un infarct miocardic acut. L-am dus pe picioare două zile jumătate. Am fost operat de urgență, apoi, angioplastie, mi-a fost desfundat vasul acela și mi s-au montat trei stenturi. Organismul a răspuns foarte bine la medicație și pentru că am lăsat țigările. Sunt fericit că m-am lăsat de fumat și mă simt foarte bine acum”, a spus Bodo.

Bodo și Loredana au sărbătorit pe 6 iunie 11 ani de când și-au jurat credință la altar
Bodo și Loredana au sărbătorit pe 6 iunie 11 ani de când și-au jurat credință la altar

Florin Zamfirescu: "Fumam mai mult de două pachete pe zi, vreo 50 de ţigări"

Florin Zamfirescu (71 de ani) recunoaşte că a fost un fumător înrăit, însă problemele cu inima l-au făcut să renunţe la ţigară. În iunie 2012, la două luni după ce a anunţat că se desparte de Cătălina Mustaţă, a fost internat la Spitalul Universitar din Bucureşti. Actorul a scăpat atunci fără intervenţie chirurgicală, însă medicii l-au avertizat că orice supărare îi poate fi fatală. „Mă simt foarte bine, nu am mai avut necazuri cu inima şi am scăpat şi de operaţie. Trebuie doar să-mi iau tratamentul pentru tensiune. Din cauza problemelor cardiace, m-am lăsat de fumat, după 45 de ani. Fumam mai mult de două pachete pe zi, vreo 50 de ţigări. Am grijă şi cu alimentaţia, am renunţat la prăjeli şi grăsimi, iar carne mănânc destul de rar. De la o vârstă, toate acestea sunt absolut normale, trebuie să avem mai multă grijă de noi”, declara, pentru Click!, Florin Zamfirescu.

Florin Busuioc s-a lăsat după ce suferit un infarct

Actorul Florin Busuioc (58 de ani) fumează de la 16 ani, din liceu, însă infarctul suferit pe 6 noiembrie 2018, la Craiova, l-a obligat să renunţe complet la acest obicei. După ce i-au montat un stent la inimă, medicii i-au prescris lui Busu un tratament care previne coagularea sângelui şi i-au interzis categoric să mai pună ţigară şi alcool în gură. Incidentul i-a afectat în primul rând inima, dar şi alte zone ale corpului. Vedeta rubricii Meteo de la Ştirile Pro TV a leşinat şi s-a lovit la cap în cădere, iar cele cinci coaste rupte în timpul resuscitării îl incomodează şi acum la respiraţie. „Dacă sfătuiesc pe cineva să nu fumeze şi să trăiască în echilibru, n-o să mă asculte nimeni. Trebuie să treci prin aşa ceva ca să iei în seamă. Nici eu nu aş fi luat în seamă”, a declarat Florin Busuioc la TV.

Cristi MInculescu: "La fumat am restricţii definitive"

Cristi Minculescu (61 de ani) n-a mai pus ţigara în gură din anul 2009, de când a fost supus unei operaţii de transplant hepatic în Germania, iar soţia lui, Rodica, i-a donat o parte din ficat. Legenda rock-ului fuma la greu, însă medicii i-au interzis ţigările. „Fumam aproape 40 pe zi, ţigări foarte tari, dar acum am fost nevoit să mă las, asta pentru că trebuie să mă îngraş. Cu nefumatul mi-e cel mai rău după ce mănânc. Înainte, după fiecare masă, eram obişnuit să aprind o ţigară. La fumat am restricţii definitive”, a explicat cântăreţul după intervenţie.

Citește și:

Bodo, soția și copiii, decizie radicală după infarct: "Începând de azi, mergem pe un drum nou. Suntem liniștiți"

Bodo a suferit un infarct. ”L-am dus pe picioare două zile. Mi s-au montat trei stenturi”

image
image
image
image
image
image
image png
image png
Kylie Jenner  sursa   Instagram jpg
banner anamaria prodan png
banner claudia puican png
Sharon Osbourne, Getty (1) jpg
cub oana roman marius elisei png
image
actualitate.net