Să nu îndrăzniţi să le supăraţi! Ele sunt experte într-un sport "dur"

Ultima actualizare:

    Mă simt excelent la antrenament - Nico
Mă simt excelent la antrenament - Nico

Le admirăm, le contestăm, dar să nu le supărăm! Nu de alta, dar riscăm să ne-o „furăm”. Vedetele noastre ştiu foarte bine să se apere atât verbal, cât şi fizic. Multe dintre ele practică un sport complex ce implică lovituri cu pumnii şi picioarele, cu coatele şi genunchii, care are o mulţime de beneficii atât asupra psihicului, cât şi asupra siluetei lor.

Nu au bodyguarzi, dar nici nu le trebuie. Vedetele noastre ştiu să se apere singure. De ani de zile practică un sport numit kempo, ce implică împărţirea cu generozitate de pumni şi picioare. „Kempo este cel mai complex sport de luptă provenit din artele marţiale mixte. Sunt folosite lovituri cu pumni şi picioare, aruncări şi proiectări, dar şi fixări şi imobilizări. Este unul dintre cele mai iubite sporturi de contact, existând peste 15 milioane de practicanţi în lume, iar în România sunt peste 100 de cluburi afiliate”, explică Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei Române de Kempo şi antrenorul vedetelor.

Antrenamentele sunt adevărate terapii pentru persoanele stresate, care doresc să se descarce fizic. În acelaşi timp, sunt foarte eficiente fizic. În 40 de minute de efort se ard circa 850 de calorii, se pun în funcţiune toţi muşchii, se îmbunătăţeşte condiţia fizică.  Nico, Diana Bişinicu, fetele de la Amadeus sau Iuliana Marciuc sunt doar câteva dintre vedetele care practică acest sport.


    Chiar am învăţat să mă bat ca-n filme - Iuliana Marciuc
Chiar am învăţat să mă bat ca-n filme - Iuliana Marciuc

„Nu o să mă credeţi, dar chiar am învăţat să mă bat ca în filme. După un antrenament de kempo, mă simt plină de energie pentru că folosesc la maximum pumnii şi picioarele. De-a lungul timpului, am căutat mereu noi forme de sport, precum aerobic sau zumba, dar cel mai în largul meu mă simt la kempo. Mă reprezintă cel mai bine”, spune Iuliana Marciuc, care se antrenează alături de Amatto Zaharia de mai bine de patru ani. 

Nico reuşeşte să se menţină în formă practicând mult sport şi având o alimentaţie corectă şi sănătoasă. Deşi are un program foarte încărcat, dedicat familiei şi proiectelor sale, ea se antrenează aproape zilnic, cel puţin o oră pe zi. “Mă simt excelent la antrenamentele de kempo, sunt experienţe inedite şi spectaculoase. Recurg de multe ori la acest tip de pregătire sportivă”, explică ea.


    Diana Bişinicu  se antrenează  cu instructorul  Amatto Zaharia
Diana Bişinicu se antrenează cu instructorul Amatto Zaharia

Cântăreaţa Diana Bişinicu merge la sală cel puţin o dată la trei zile, unde alternează kempo cu antrenamentele clasice de fitness. “Eu am început cursurile de kempo în primul rând ca să mă apăr, dar şi pentru întreţinere şi tonifiere. Practic, împusc doi iepuri dintr-un foc. Mai mulţi colegi din showbiz mi-au vorbit despre acest sport şi aşa am reuşit să îl descopăr”, mărturiseşte Diana.


    Trebuie să ştim  să ne apărăm - fetele de la  Amadeus
Trebuie să ştim să ne apărăm - fetele de la Amadeus

Fetele de la Amadeus, Andreea Runceanu şi Patricia Cimpoiaşu, merg de multe ori împreună la antrenamente. „Aici ne încărcăm cu energie şi bună dispoziţie într-o activitate ce presupune efort fizic susţinut. Până acum, niciuna dintre noi nu a avut parte de incidente neplăcute în viaţa de zi cu zi, încât să trebuiască să ne apărăm, dar pentru orice tânără este bine să ştie să folosească pumnii şi picioarele în cazul unui atac nedorit”, a declarat Andreea Runceanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net